• bugün evime giderken ilk defa dinlediğim ortalama 40-50 dakika süren efsane güzel albüm. dinlediğim en güzel albümlerden biri olabilir mi? bence olabilir. cidden yargılanmayacağını bilsem şuraya sayfalarca methiye dizebilirim bu albüm üstüne. fazlaca enstrümental, hip hop odaklı ama jazz influenced bir müzik. tamamen, bir yolculuk gibi.

    flying lotus'a ait albümdür. içinde erykah badu ve thom yorke ile olan düetler var. her zamanki tipik bir flying lotus albümü gibi laura darlington ile olan bir parça var ve mükemmel. niki randa ile 2 şarkı var, ikisi de harika ötesi. her zamanki gibi thundercat'le ortak parçalar var.** bir de until the quiet comes adında albüme hitaben bir müzik klibi var, daha çok kısa film diye geçiyor.

    albümü yorumlayabilecek ya da genel olarak ne anlattığını, müzikal olarak neyin neyi temsil ettiğini (en azından bu albüm için) anlatabilecek kadar müzikal olarak deneyimli hissetmiyorum. hissedince bu entry editlenir. kesinlikle. ama şu anlık parça isimlerinden yola çıkarak, kliplerden vs yola çıkarak birkaç yorum yaparsam şunları söyleyebilirim:

    bu albüm, genel olarak aslında insanın içindeki garip dürtüleri anlatıyor olmalı; ölüm, bağımlılık gibi temalar işlenmiş. veya kendinden geçip başkasına dönüşme. yani, üzerine biraz daha düşününce hayatın uç noktaları gibi bir konu olabilir. ki bunu bu kadar uçuş uçuş hiç ama hiiiiç brutal olmayan bir müzikle yapması da aslında mesela ölüm gibi duyguların belki de daha spiritual düzeyde güzel olmasıyla alakalıdır. bilemiyorum. şimdilik bu şekilde.

    dinlediğim en güzel yolculuklardan, deneyimlediğim en güzel dakikalardandı. bu albümü baştan sona dinleyin, zira şarkılar birbirine bağlı; ayrı ayrı parçalar yerine bir bütün olarak, upuzun 50 dakikalık bir parçaymış gibi düşünün.

    albümü flying lotus, resmi olarak youtube'a yükledi. afiyet olsun.

    tracklist :

    1- all in (3:00)
    2- getting there (ft. niki randa) (1:49)
    3- until the colours come (1:07)
    4- heave(n) (2:22)
    5- tiny tortures (3:04)
    6- all the secrets (1:57)
    7- sultan's request (1:42)
    8- putty boy strut (2:54)
    9- see thru to u (ft. erykah badu) (2:54)
    10- until the quiet comes (2:11)
    11- dmt song (ft. thundercat) (1:19)
    12- the nightcaller (3:29)
    13- only if you wanna (1:43)
    14- electric candyman (ft. thom yorke) (3:32)
    15- hunger (ft. niki randa) (3:40)
    16- phantasm (ft. laura darlington) (3:51)
    17- me yesterday//corded (4:40)
    18- dream to me (1:39)
    19- the things you left (2:50)
hesabın var mı? giriş yap