• az önce bitirdiğim sinan canan kitabı. “boyutlar arası” başlıklı kısım beni özellikle etkiledi. okurken değiştiğimi hissettim. sinan canan’a yazmış olduğu bu kitaptan dolayı teşekkür etmek istiyorum. kendisinin de dediği gibi “sabit fikir bir patolojidir”.
  • her acı.
  • "kahve içmek çılgın bir moda, modern yazar racine gibi bu da bir gün unutulacaktır." madame de sevigne
  • mumkunse kendim
  • açıkçası beğenmediğim bir kitap oldu.sinan canan’ın sohbet konuları daha ilgi çekici ve akıcı. kitapta ise o akıcılığı ve netliği göremedim.
    tabi ki dinlemekten her zaman keyif alacağım bir insan sinan hoca.
  • sinan canan'ın yeni kitabı.
    daha önce sizi fraktal düşünceler'imin dehlizlerine davet etmiş, ardından kimsenin bilemeyeceği şeyler'in var olduğuna ikna etmeye gayret etmiştim. sonra da değişen be(y)nim ile beyinlerimizi anlatmaya çalıştım size; her birimizin değişmeye nasıl mecbur ve mahkûm olduğunun altını çizmek için… şimdi, yıllardır kendime hatırlatmaya muvaffak oldukça beni yanlışlardan döndüren, hayatımın çözünürlüğünü arttıran ama ne hikmetse sıklıkla unuttuğum, unuttuğumuz, unutulan şeylere dair notlarımla karşınızdayım. hatırlamaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda daha fazla unuturuz bazı şeyleri, bazı önemli şeyleri...

    unutulacak şeyler, her şeyin gördüğümüz gibi olmadığını sezgisel olarak hisseden, görünenin ve gösterilenin arkasını merak eden tecessüs sahipleriyle bir hasbıhaldir. sadece ve sadece de, öncelikle kendime, bir hatırlatmadır...

    "çağın insanı bir taraftan tutucu dinî geleneğin insan düşüncesini kısıtlayan cenderesinden, diğer taraftan modern militan ateizmin inanca savaş açmasından şaşırmış durumda. sapmış inanışla mücadele etmesi gereken modern insan, inançla mücadele ediyor.inançlarını savunmaya çalışan modern müslüman aşırı siyasallaşmış durumda, 'medeniyet inşa etme' idealini önemsemiyor. elinde bulunan elmas değerindeki bilgileri batı zihnine sunamıyor ve satamıyor. bu konuyu dert edinenlerden birisi de prof. dr. sinan canan. "unutulacak şeyler" eseriyle bize felsefî bir ziyafet sunmuş, kendisini kutluyorum."
    -prof. dr. nevzat tarhan-

    "bilimle uğraşmak zor iş. hele ki bilmeyene anlatmak, daha da zor… sinan canan zor olanı hep başarıyor. uzak ve soğuk bulduğumuz bilim dünyasını bizler için yine keyifli ve anlaşılır hale getiriyor."
    -pelin çift-
    (tanıtım bülteninden)

    iki güzel kitabın ardından okumadan olmaz. popüler bilimin türk yazarı oldu kendisi
hesabın var mı? giriş yap