unwound
-
1991de tumwaterda kurulmuş alternative indie rock grubu.
-
90'li yillarin basarili indie atilimlarindan olan guzel gruptu. tarafimdan azili indie donemlerinde dinlenmis, kimi zaman gerginligin doruklarina tasimis, gerektiginde de peygamber vitesi le bayir asagi salmis gruptu.
-
unwound diyince fake train, fake train diyince valentine card / kantina / were, are and was or is nasıl atlanır?! burada atlanılmış. olmaz.
-
bana öyle bir grup söyleyin ki kallavi diskografisi tamamen dolu albümlerden oluşacak ama en son albümü en iyisi olacak deseler bu grubu derim ki başka da yok muhtemelen.
(bkz: leaves turn inside you) -
91-02 yılları arasında volta atmış bir gruptur. benim için nasıl ünlü olamaz diye hayret edilen grupların başında gelir.
altın: leaves turn inside you
gümüş: repetition
bronz: new plastic ideas
ayrıca davulcuları rock ve punk aleminin gördüğü en esaslı davulculardandır.
(bkz: sara lund) kendisi benim favori kadın davulcum olur. -
vokallerini çok beğendiğim as ı lay dying şarkısı. durduk yere aklıma geldi. kimse buraya hakkında yazmamış. ilginç.
-
geçtiğimiz günlerde grubun basçısı vern rumsey vefat etti ve bir ihtimal, bir hayal daha ortadan kayboldu. 90'lardan beri her sene geçirdikleri en iyi seneleri olmuş, son albümlerinde de çıtayı bambaşka bir seviyeye getirmişlerdir (leaves turn inside you'yu beğenmeyen umut'a da buradan selam olsun, raw sound'ından uzakta, cilalı bir albüm olsa da unwound'ın ruhu aynen sahnededir kanımca).
taklidinin olmadığı, sözlerinde, soundında distopik hatta yer yer cyberpunk bir atmosferin hakim olduğu eşsiz bir gruptur. hiç kimsenin gitmediği köhne amerikan klüplerinde karanlık ışıkların arasından gelen feedbacklerin, noiseların karamsar mucitleridirler.
(bkz: dragnalus)
(bkz: were, are and was or ıs)
(bkz: nervous energy)
(bkz: natural disasters)
(bkz: abstraktions)
(bkz: usual dosage)
(bkz: corpse pose)
(bkz: lady elect)
(bkz: below the salt)
(bkz: october all over)
(bkz: off this century)
(bkz: unauthorized autobiography) -
kimse yazmamış ama bir dizi konserle 2023 yılında dönüyorlar, sanırım bu konuda bir tek ben buruğum. 3 kişiden fazla grupların genelde tek eleman değişiklikleriyle geri dönüşünü normal karşılasam da, unwound en başından beri kök üç elemanıyla var olan bir gruptu. minutemen ve hüsker dü gibi. bu gruplardan bir kişi eksilmesi, grubun kimyasını kaybetmesi anlamına gelirdi ve devamı mümkün olmazdı. unwound da onlardan birisi nazarımda, 2000lerin başında efsane olarak bitirdikleri kariyerlerini, vern'in ölümünden 2 sene sonra bir turne ile tekrar başlatmaları bana saygısızca ve eski yaptıkları röportajlarında kesinlikle birleşmeyeceğiz yorumlarına aykırı geliyor. yine de sevinmiş gibi yapacağım, gelse kesin giderim tabii.
-
90'lar post-hardcore ortamlarının harbicilerindendir. en iyi albümleri leaves turn inside you olmakla birlikte, kanımca kariyerlerindeki en önemli kayıtları 96 model repetition albümüdür.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap