• (bkz: 110)
  • ya malum partiye oy vermediyse dediğim adam. bunu yapan işçiler olsa oo hakkını arıyor, üretici köylü tepki gösterince hem malum parti seçmeninden hem de muhaliflerden tepki alıyor. köylü ülkenin en ucuza çalışan kölesi kimse de desteklemiyor. ha malum partiye verilen oy oranları köylerde üst düzeyde o da ayrı konu tabi.
  • geçen yıla ait video kaydının kahramanı.
    bu yıl fiyat 7.5 tl değil; düşük rekolte sayesinde 14 eylül itibarıyla 11.00-13.00 tl arasında seyrediyor.
    1 ton fındık için bahçe bakımı, toplama, kurutma giderleri en iyimser hesapla 7 bin tl'yi bulabilir. bahçe sahibi bunu kendisi yapabiliyorsa, ne ala. yapamıyorsa, yaksa yeridir.
    şöyle detaylandıralım:
    budama, dip sürgünü kesimi ve taşıma, bahçe temizliği: 1 iş günü, 1 işçi: sigorta dahil 200,00 tl
    gübre ve işçilik: 1200,00 tl
    ilaç: ilaçlamayın. harcamanıza, çevreye ve diğer canlılara vereceğiniz hasara değmez. dayanıklı mini haşereleri (örn. keneleri) çoğaltır. yıllardır ilaçlamıyoruz ve yağmurlu geçen bu yılın da etkisiyle hemen hiç kurtlu fındık yoktu.
    toplama, kurutma: 40 iş günü; ya da 40 işçi: sigorta dahil; 5200,00 tl
    nakliye: 300 tl
  • aç kalmışlar.
    yolları yiyin köprüleri kemirin.
    havaalanlarını emükleyin *
    olmadı zükümün başını yiyin.
  • hala sayın cumhurbaşkanım diye diye aman diliyorlar, yok karadeniz uşağıymış, yok bakan anlamazmış. ne desem bilemedim sanırım yazar en güzel bkz ı vermiş : (bkz: svihs)
  • şimdi bir kaç ekşici çomar gelip "az ama evet","müstehak sana bu" gibi saçma sapan şeyler söyleyecek. bi de svihs moda şu aralar. zaten demişler gerçi yukarda onu da. anlamıyorum sizi. o adamı kucaklamanız gerekirken iyice ayrıştırıyorsunuz kendinizden. şimdi o adam bir sonraki seçimde bir daha malum partiye oy verecek ve düzen hep böyle devam edecek amk.
  • kışı bekleyip, sobada yaksaydı, daha karlı çıkardı.
hesabın var mı? giriş yap