• şerefsizim türkiyenin en güzel devlet hastanesidir.

    aha bak:

    http://www.google.com.tr/…dsp=20&ved=1t:429,r:1,s:0

    o gördüğün ada urla devlet hastanesi valla.
  • bugün babamın göz ameliyatı vesilesi ile gitme şansı elde ettiğim;doktorların,hemşirelerin ve temizlik görevlililerinin güleryüzlü ve sabırlı tavırları ile insanın çalıştığı yerin coğrafi konumunun ne kadar önemli olduğunu anlamama vesile olmuş hastane.
    o manzarayı görünce refakatçi olarak kalmak için yalvarmama sebep olmuştur.hemen hastanenin karşısındaki hasta bekleme salonu yazılı çay bahçesi denize nazır manzarası ile hasta bekleme stresini de oldukca azaltmaktadır.
    (bkz: urla kemik hastanesi)
  • biz urlalıların deyimiyle ada hastanesi.

    sit alanında olduğu ve çivi çakılamadığı için önümüzdeki aylarda özbek köyü yolu girişindeki yeni yerine taşınacak olan hastane. ada ne olacak bilmiyorum, inşallah birilerine peşkeş çekilmez. şimdiden tarikat dergahı olacağı yönünde dedikodular ilçeyi rahatsız etmekte zaten.
  • urla devlet hastanesi adını almadan önce kemik ve mafsal hastalıkları hastanesi adını taşıyan bir bölgesel ihtisas hastanesi olarak hizmet veren sağlık kuruluşu.

    urla iskelesi (ki nedense ekşi sözlük'te urla iskele olarak geçiyor) mevkiinden sığ deniz üzerine dolguyla inşa edilmiş kısa bir beton yol ile erişilen karantina adası'nda bulunur. bu adanın isminin karantina olması boşuna değildir. altmışlı yıllarda kemik hastalıkları hastanesi olmadan önce, osmanlı yıllarına kadar uzanan bir dönem boyunca burada bir bulaşıcı hastalıklar kontrol ve tedavi merkezi yer almıştır. anakaraya yakın bir ada, eskiden intaniye tabir edilen enfeksiyon hastalıkları için uygun bir lokasyon seçimi olmuş. hala ayakta duruyorlarsa, adanın çeşitli noktalarında, cumhuriyet öncesi dönemden kalma, birkaç tane 'taaffuzhane' adı verilen bina mevcuttur. eskiden bulaşıcı hastalıklarla mücadelede öncelikli ve çoğu zamanda yegane önlem tecrit etmekten ibaretti. o yüzden hastaların muhafaza edildiği yani korunduğu (kimi kimden koruyorsun, o ayrı) taaffuzhaneler diğer binalardan uzakta koğuş işlevi görmekteydi. esasen karantina adası binlerce yıldır insan yerleşimine evsahipliği etmiş bir bölgededir. o bakımdan arkeolojik sit alanı olması icabeder. bahçesinde gezinirken insanın ayağı bir çukura girse oradan çömlek çıkar.

    ama tabii ki gençken çanak çömlek bizi durduramazdı. bir zamanlar her isteyen yoldan yürüyerek veya yola paralel olarak denizin içinde diz boyu suda ilerleyerek karantina adası'na geçer ve denize girebilirdi. lakin an itibarıyla herkese açık olmaya devam ediyor mudur, bilmem, bilemem. epeyce sene evvel, kuzeye bakan uç kısmında denize kadar uzanan çam ağaçları arasında, yazları güneş sıcağından etkilenmeyen bir gölgelikte güzel balık avlanırdı. adanın izmir'e bakan doğu kıyısı sığ ve kumludur. urla iskelesi mendireğine bakan batı kıyısı ise taşlı, bol deniz kestaneli ve derincedir, şnorkelle dalmaya müsaittir. hey gidi.

    .
  • karantina adası olarak bilinen yerden taşınıp özbek yolunun girişine taşınmış devlet hastanesidir. karantina adasının akibeti şimdilik belirsizdir ve birçok söylentiye konu olmaktadır.
  • son derece yardımsever , cana yakın ve hoşgörülü personeli bulunan , izmir 'in urla ilçesinde mukim ,tertemiz ,küçük bir devlet hastanesidir.

    hastanenin tüm duvarlarını süsleyen yağlıboya resimler , size sanat galerisindeymişsiniz hissi verir.

    duyduğum kadarıyla doktorları da çok başarılı....

    not: hastane yönetimi bir ara kantine de el atsa 10 üzerinden 10 puan olacak . kantinde hijyen sıfır...
  • (bkz: sen allahın bir lutfusun gözlerimin nurusun)

    arkadaş böyle hastane olamaz. sanki özel hastane. doktoru, hemşiresi, personeli hepsi ponçik olmak zorunda mı?

    adeta hepsi bir melek.
  • yazın zengin şımarık tatilcilerle (otu boku şikayet eden) kışın kendi halinde işleyen, çalışanlarının çoğu asker olup eş durumundan gelenlerle dolu olan , hastanenin metnini duyanın geldiği bu yüzden az sayıda olan çalışanların ağzına edildiği ,hastalar için gayet iyi (devlet hastanesi sonuçta hepsi uzman hekim, hastane binası gıcır gıcır yeni)çalışanların ezildiği bir hastanedir. hastanenin daha önce bulunduğu karantina adası ise söylendiği gibi ne hayrünnisa gül'e , ne emine erdoğan'a nede bilal erdoğan'a satılmıştır. ada sağlık bakanlığına ait tesisleri barındırır , ulusal ve uluslararası sağlık eğitimlerine, askom, umke tatbikatlarına ortam sağlar toplu ve grup ziyaretlere açıktır. sit alanı olduğundan koruma altına almak maksatlı giriş çıkışlara ve girenlere dikkat edilir. rakı masası eşliğinde söylenen dedikodulara inanmamaları tavsiye edilir. keza orayı şunlara sattılar, burayı şuna verdiler yaygarası bilinçli çıkarılan eğitimli eğitimsiz herkesin inandığı safsatalar olup iki kutpu iyice bilemek amaçlı yapılan spekülasyonlardır.
hesabın var mı? giriş yap