• saruman in en elit askerlerini teskil eden ve migferlerinde sarumanin ak el amblemini tasiyan iri orc klani.
  • bu gencler diger orclar gibi gune$ten ve i$iktan cekinmez, 7/24 sava$ma yetisine sahiptir. diger orclardan daha iri ve goreceli olarak daha da akillidirlar. cok ilginc bir $ekilde sava$ alaninda guce ve onura epey saygi gostermektedirler (we killed the great warrior -boromir-, we are the uruk-hai).

    ilk olarak third age'de 2475 yilinda gorulduler. mordor'dan cikan en korkunc askerler olarak yazildilar kitaplara. genelde diger daha az geli$mi$ orclara kumanda eder pozisyonda idiler. uruk-hai, ayni zamanda gondor'un en onemli kenti olan osgiliath'i da yerle bir eden askerlerdir. daha sonra yuzuk sava$i sirasinda bu yaratiklar hem sauron'a hem de saruman'a bagli olarak sava$mi$, hornburg sava$i'nda neredeyse helm's deep'i ele gecirmi$lerdir. daha sonra ent'ler tarafindan dagitilan uruk-hai, sauron'un yok olmasi ile diger yaratiklar gibi daglara kacmi$, orada ya avlanmi$ ya da birbirlerini yemeye terk edilmi$lerdir.
  • kitaptaki tasvir eksikliklerinden dolayi gozumde yeterince canlaniramadigim, filmden sonra ise hasta oldugum orclarin upgrade edilmi$ hali.
  • burzum un eski adı
  • peter jackson'un lotr** uyarlamasında ayrı bir grup olarak kurgulanan uruk hai, aslında black speech*'de ork* ırkı, halkı anlamına gelen kelimeler bütününden başka bir şey değildir.
  • the two towers'da pek bir cesur savasmis olan uruk hailer'in toplu katliamini bir de film olarak izledikten sonra demek gerekir ki, helms deep'in tepesine elinde cengelli kilici (veya olimpiyat mesalesini andiran o atesleyici sey) ile kosan bir uruk hai heykeli dikmek yeridir.

    ayni seyler, kocaman yolu asip helms deep'e yardima gelen elfler icin de soylenebilir elbette.
  • kacirilip ustlerinde binbir deney yapilmi$ elf'lerle orc'larin kirmasi bir irk.. yuzlerinden elf kokenleri anla$ilabilir..
  • mantar gibi topraktan bitip ertesi gun savasa gittiklerinden dolayidir ki 10.000 uruk hai migferdibi savasinda telef olmustur.
    tecrubesizdirler ve dahi savas stratejisi diye biseyden haberdar degildirler.
    ozellikleri ayi gibi guclu olmalaridir. ayrica girtlaktan bogurtulu sesler cikartarak dusmani korkutma yetisine sahiptirler.
    savas konusunda oldukca tecrubeli olan aragorn, legolas ve gimli kardeslerimizin bunlari ot bicer gibin bicmesi bundandir.
    kisaca dallama bir irktir bunlar.
  • güney amerika ülkelerinden uruguay 'ın telaffuz ediliş şekli de olabilir.
hesabın var mı? giriş yap