• http://www.usak.bel.tr/ adresinden web sitesine ulaşılabilen, başkanlığını mhp'li ali erdoğan'ın yaptığı belediye.
  • büyük olasılıkla bir ab procesi kapsamında yüklüce para koparmanın olanaklarını fark etmişler. nitekim en kolay para kaldırabilecekleri alanlara el atmışlar. katılımcı bir yönetim anlayışı yerleştirmek ve kadın haklarına karşı duyarlılık geliştirmek aynı proceye dahil edilmiş. buna proje değil de proce dememin nedeni ise bana zihni sinir'i anımsatması. belediyenin web adresinde şöyle duyurulmuş: "uşak belediyesinin en önemli sosyal projelerinden biri olan her mahalleye kadın müfettiş projesi kapsamında seçilen 16 kadın müfettiş, görevlerine başladı."

    uşak belediyesinin web sayfasına bakma nedenim ise ankara-izmir arası yolculuk ederken uşak'da gördüğüm bir panodaki şu ifadeler: "her sokağa bir bayan gözlemci"

    fon alabilmek için feminik numarası yapan belediyenin "kadın" sözcüğünü herhalde "ayıp" bularak panolarda kullanmadığını görüyoruz. bunu da şöyle mi açıklamalı acep: çok kültürlülüğe verilen önem nedeniyle, evrensel değerleri, yereli zedelemeden, yerel koşullara uyaralayarak alıyoruz*

    web sitesine girdiğimizde de zaten ana başlığın "bayan müfettişler" olduğunu görüyoruz. ne de olsa onlar toplumun seçkin bireyleri "karı" değiller!

    yalnız bence bu sözcük sorunu hala olaydaki en temel sorun değil. insanların bu sözcüğü kullanmaktaki dirençlerinin farkındayım ve artık her seferinde uyuz olsam da biraz alıştım. tüylerimi asıl diken diken eden sorun panoda gördüğüm şu ifade:"bayan eli değmiş gibi pırıl pırıl"

    pırıl pırıl olan ne? bunlar temizlik işçisi değil ki? öyle görünüyor ki sevgili belediye başkanının para için yapamayacağı şeyler de var. "karı kısmısı"nın asli işinin yönetim değil temizlik olduğunu vurgulamadan edememiş.
  • dosta güven, düşmana korku veren belediyedir.

    (bkz: uşak belediyesinin abd'ye ambargo uygulaması)
  • işim gereği haftada bir gün uşak’ta bulunuyorum. bugün maalesef elimde olmayarak bir köpeğe çarptım. uşak belediyesini aradım ve 10 dakika barınak görevlileri gelsi ve hızlı bir şekilde köpek barınağa götürüldü. bu kadar hızlı müdahale ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederim.
  • sokaklara yerleştirilen laleler kimileri tarafından beğenildi kimileri tarafından beğenilmedi çoğunlukla dalga konusu oldu.

    arka sayfayı çeviriyoruz. o laleleri koyan eski belediye başkanı(nurullah cahan) yüzünden kimse yeni dönemde aday olmak istemedi. şuan ki belediye başkanı belediyenin eski dönemden kalan gereksiz harcamaları ve birilerini zengin etmesi yüzünden oluşan fazla borçtan dolayı 2 kere istifa dilekçesi vermiş. biz öyle bir dedikodu duyduk. ayrıca belediyedeki memurların maaşlarının eksik yattığı ile ilgilide dedikodu değil bizzat memurlardan duyduğumuz gerçekler var.

    uşak hakkında söylenecek daha çok söz var. ama gerek yok. insanı şovcu ve ücra bir şehirde 1,6milyona daire alacak kadar aptaldır. yobazdır. yozdur.
  • beni sasirtan belediye.
    gayet temiz ve nezih sosyal tesisler isletiyor.
    bu mekanlarda calisan gencler de gayet saygili.
hesabın var mı? giriş yap