• ing. döl yatagı,rahim.
    floridalı gore/grind toplulugu.
  • döllenmiş yumurtanın doğuma kadar gelişmek üzere yerleştiği, mesane ile rektum arasında yer alan organ
  • sözlü sınavda gösteremediğim organ. hocam hayretle bana şu soruyu sormuştu: "kızım, sende de var bundan, hiç merak etmiyor musun nerde olduğunu?" iyi de sığırınki ile benimki aynı yerde değil ki :/
  • (bkz: pütrefaksiyon)'un son evresinde bile ayırt edilebilen tek organdır.
  • bazı kadınların ve erkeklerin de hala vagina ile aynı yer olduklarını düşündüklerine şahit olduğum iç genital sistem organı. içerde yani rektum ile mesane arasında bulunan ters durmuş bir armut şeklinde ve hemen hemen de yumruğumuz büyüklüğünde olan kas ağırlıklı çok güçlü bir iç organdır. gebelik boyunca içinde bir bebek, suyu ve plasenta ile göbek kordonuna ev sahipliği yapacak kadar büyüyebildiğine ve onları muhafaza edebildiğine göre çok güçlü bir organ. üst bölümünden iki yana tüpler ayrılıyor ve uçlarında yumurtalıklar. armutun alt kısmı da rahim ağzı ve onun da aşağıya doğru inen kısmı vagina.
    uterusun en iç kısmı endometrium yetişkin kadınlarda her ay bir gebelik olacakmışçasına kendisini hazırlar, bir yuva gibidir. olmazsa da adet kanı ile birlikte atılır. bu bir döngü şeklinde devam eder.
  • rahim.
  • uterus, en uç kısımda serviks adı verilen rahim ağzı ve her iki yanda yumurtalıklara uzanan fallop tüpleri bulunan kadın üreme organıdır. yumurtanın sperm tarafından döllenmesi ile oluşan gebelik durumu, döllenmiş embriyo hücresinin uygun konuma yerleşmesi ve sağlıklı şekilde gelişmesi bu organ içerisinde gerçekleşir. bebek gebelik süresince rahim içerisinde gelişir ve doğum anı geldiğinde rahim kaslarının kasılması ile doğum eylemi gerçekleşir.
  • yeryuzunde bugun var olmaya devam edebiliyorsak, bu "kutsal 3lu" sayesindedir:
    (testis, ovarium, uterus).
    bu kutsal 3lu'nun prensesi de, uterus.
    #
    #bu bilginin buraya yazilmasinin durtucu nedenleri vardir, uzun sozdur, simdi kisa yazmak icin bu kadar ile yetinilmistir.
    #ek: digerlerinin de yeri ve onemi vardir, ama evvela bu "kutsal 3lu".
hesabın var mı? giriş yap