• melisa ve papatyayı karıştırıp, içiyorum. bir ara doktorum alerji hapının yan etkisi olan uykuyu değerlendirmem için vermişti. bu otları keşfettikten sonra bıraktım. denememiş arkadaşlar varsa tavsiye ederim. melisa ve papatya'dan birer tutam alıp demliyorsunuz. o sersemlik gelmeye başladığında hemen yatarsanız, harika bir uyku veriyor.
  • anksiyete yüzünden uzun süredir uyuyamıyorum. uyuduğum zaman kabuslar görüyorum. yarın psikiyatriye gidip yazdıracağım şey.

    beni bu raddeye getiren, sorumlusu olan herkese lanet olsun. hem fiziken hem ruhen sağlığımı kaybettim. bu hale gelmemdeki tüm sorumlular çocuklarının acısını yaşasınlar. en büyük acıları yaşasınlar.
    işin içine "çocuk" karıştırdığım için kızarsanız kızın ama durum bu. onlara da, onların çocuklarına da acımıyorum.
  • piyasada uyku ilaci olarak kullanilan çok fazla ilac bulunmaktadır. aslinda bunlarda çoğunun esas endikasyonu uyku bozukluklari değildir. örneğin antihistaminik ilaçlar, antipsikotik ilaçlar, antidepresanlar, benzodiyazepinler vs. bu ilaçların çoğu yan etki olarak uyku , sedasyon da yaptığı için uyku bozukluklarinda da kullanilabilmektedir. komşuma iyi gelmişti bana da iyi gelir diye bu ve diğer ilaçları kullanmak çok büyük hata. çünkü gerçekten uyku sorununuzun altinda yatan baska nedenler vardir anksiyete depresyon, mani vs. ya da sadece uykuya dalma da sıkıntınız vardir. bunun için uzun yarı ömürlü, etkisi ertesi güne sarkan ilaçlar çok mantıklı değildir. uykunuz toparlanacak diye ertesi gün çok uyumuş olabilirsiniz. tüm bunlardan çıkarılabilecek sonuç , uyku sorununuz varsa lütfen psikiyatriste başvurun.
  • (bkz: en iyi uyku ilacı)
    (bkz: uyku hijyeni), uyku/@ibisile
    (bkz: melatonin)
    (bkz: desyrel)
    (bkz: tolvon)
    (bkz: largactil)
    (bkz: laroxyl)
    (bkz: deprenil)
    (bkz: imovane)
  • anladığım kadarıyla fazla uykuya değil verimli uykuya sebebiyet veren ilaçlardır.

    kaynak, tecrübe.
  • en hızlı ve kesin sonuç vereni kuşkusuz ki diazemdir.

    günler, hatta haftalar süren uyku ansiyetesinin sonucu oluşan ciddi uykusuzluk durumunda akşam uykudan önce alınan 15mg (3 kapsül) kişiyi pamuk gibi yapar; sekiz dokuz saat, hiç uyanmadan deliksiz (en az üç saati derin uyku fazı olmak üzere) uyumayı sağlar; nihayet o sıkıntılı günleri ve ağır yorgunluğu dindirir.

    ne var ki, yeşil reçeteye bağlı bir preparattır. bu yüzden bu ilacı yazabilme ehliyetine sahip bir psikiyatrist bulmanız ve daha da önemlisi hekimi bu ilacı reçete etmesi için ikna etmeniz gerekmektedir. çünkü hekimler diazem reçete etmekten kaçınacaklardır. zira diazepam kontrolsüz kullanımda bağımlılık yapan bir moleküldür. sıklıkla suiistimal edilir ve bu yüzden hekimler kolay kolay yazmaz. kaldı ki zaten sürekli kullanılabilecek bir ilaç da değildir.

    ama, gerçek anlamda bir nimettir. beden ve zihninizi tam anlamıyla dinlendirir. bence her bireyin yılda bir ya da iki kutu yasal olarak istihkakı olmalıdır ve ulaşılması bu kadar zor olmamalıdır.
  • (bkz: uyku hapi)
  • psikiyatrist eşliğinde pek çok uyku ilacı denememe rağmen aldığımda beni 1 saat içinde yere çakan bi tanesine rastlamadım. kaldı ki şu ana kadar diş apsesi dışında ağrı kesici içmişliğim bile yok. ya insanların vücutları çok dandik hemen etki ediyor ya da benimki normalin üstünde dirençli.
  • (bkz: gece 31'i)
  • uyku problemi cektigim icin eczaneden insomin adinda bir ilac aldim bi tanr ictim etki etmedi derken ikinciyi ictim yine bi etkisi yok bi saat sonra ucuncuyu de ictim ve sonuc husran gece boyunca surekli uyandim ve cok susadim ilac bi boka yaramadi anliyacaginiz bude ustune ustluk beni salsk gibi yapti oyle dolaniyorum ortalarda varsa daha etkili bi yontem onerinizi alabilirim.
hesabın var mı? giriş yap