• ne bicim cumle oldu lan bu boyle? valla ancak boyle tarif edilebilir herhalde karakter sinirlamasindan oturu. durum soyle;

    aksam 24:00-01:00'de uzanirsin yatagina ve sabah 08:00'de kalkmak icin saatini kurar ve uyumaya koyulursun. o hayinnn, vatan hayiniiii çisin gelir uyanirsin/veya kendiliginden uyanirsin saat 06:00 gibi. zipkin gibisindir ve uykunu almis durumdasindir. kalkar mukellef, pasalara layik bir kahvalti hazirlar yersin yani. oyle bir durum iste. ama o da ne? saatine bakar ve daha 2 saatin daha oldugunu gorursun kalkman gereken saate ve kicini devirir ve tekrar uyumaya koyulursun. 08:00'de saatin calar ve kalkman gereken saatte uyanirsin. 06:00'deki uyanmandan cok daha berbat bir durumdasindir 2 saat daha fazla uyumana ragmen ve acayip uykulusundur. bariz uykunu alamamis durumdasindir. oyle yani. bu bir gerceklik. ulan keske 06:00 de kalksaydim diye gecirirsin aklindan. uykusuz bir sekilde gidersin ise/okula. sonra, kavhe ustune kahve ayilmak icin. oyle iste...
  • sonuna kadar katıldığım olgu. ne zaman iki saat daha uyumak istesem 4 5 saat sonra eşşek(*) tepmiş gibi uyanıyorum.
  • uykuyu almak uykunun hangi döneminde uyandığınız ile ilgilidir. fazla uyumak daha dinlendirici olacak diye bir kaide yoktur. bu döngü yaklaşık 5 saattir.
  • uyku evreleri ile alakalı bir durumdur.

    uyku 4 evreden oluşmaktadır. uyuyan kişi uyku esnasında bu uyku evrelerinden geçer ve uyanır. fakat uyanıp tekrar alarm ile uyanıldığında uyku evresi 2 veya 3 evrede kesildiği için kişi uykusunu alamaz.

    bununla ilgili bilgilendiren detaylı bir entry vardı , bulursam editleyeceğim.
  • uyku dongusunun ve evrelerinin oldugu asikar. bu problemin aciklanmasinda da siklikla kullanilabilinecek bir sav. bu donguler ve evreler her insan fizyolojisi ve beyin yapisiyla nasil genellestirilebilir kanimca muamma olan bu.

    diyelim ki bir dongu var ve bu 1.5 saatte tamamlaniyor. neye gore; kime gore? yatis pozisyonundan tutun da oda sicakligina, nabza, soluk alip verme hizina, tansiyona kadar bir cok parametre var ayrica bu durumu etkileyen. 30 dakikalik bir uykuyla da saglam uyku alimi deneyimlenebilir.
  • cok kotu bir olay
  • bug'dır. kesinlikle.
    insan 2.0'da düzeltilecektir.
  • arkadaş 6.00 da kalkıyor. mükellef, paşalara layık bir kahvaltı hazırlayıp yiyor. saatine bakıp 2 saati daha olduğunu görüyor, kıçını devirip tekrar uyuyor ve 8'de kalkıyor. mantık hatasını gören?
    sen bir 12 saat daha uyu kardeş.
  • uyku uykunun mayasidir sözü ile açıklanmış durum.
hesabın var mı? giriş yap