• fahriye evcen ve burak özçivit tarafından da gerçekleştirilmiş eylemdir.

    vahşi bir hayvanın sırf insanlar onunla hatıra fotoğrafı (!) çektirebilsin ve ona dokunsun diye uyutulması fikrinden tiksinen sağduyulu insanlar sosyal meyda hesaplarından bu çifti eleştirmişler. ancak kalpleri duyarsızlıktan katılaşmış insanlar ve/veya işi gücü olmayan, boş beleş hayranlar da "ne var canım sanki hayvanın ölüsüyle mi poz vermişler?", "hayvanı onlar uyutturmamıştır ki, zaten fotoğraf çektirilmesi için uyutulan hayvanın yanına gitmişlerdir sadece." gibi acınası savunmalar yapmışlar. görgüsüz ve şımarık turistler fırsattan istifade uyuyan hayvanla fotoğraf çektirmek yerine bu çirkin tabloya tepki verseler, o garibanı(ları) da uyutmazlar herhalde - arz/talep - değil mi sayın yüksek zekalı düşünürler!

    o hayvan(lar) habere göre turistler eğlenebilsin ve hava atacak fotoğraf malzemesi bulabilsinler diye uyutuluyor(lar). bu durumdan keyif almanın tarif edilemez bir duyarsızlık, vicdansızlık ve hatta alenen bir tür sapkınlık olduğunu anlayabilmek için iyilik timsali olmaya gerek yok. kalbinde merhamet duygusu, empati yeteneği ve neden - sonuç ilişkisi kurabilme becerisi olan herkes bu durumdan rahatsız olacaktır.

    ne yazık ki özellikle başka canlı türlerinin, üstün ırk(?!) insan tarafından istismarının normalleştirilmesine programlanmış zihinler için üzerinde durmaya gerek dahi yok bu tarz olayların.

    haber linki
  • haberi görünce tepem attı bu ne salaklıktır.ikisinden de iğreniyordum zaten sırf like almak uğruna neler yapılmış hayvancağıza.

    gereksiz insanların sosyal mecrada yaptığı iğrenç paylaşım.
  • beni aciklama yapmaya iten olaydir. cheetah outreach, citalarin insanlar tarafindan avlanmamasi ve ciftcilerin arazilerine giren citalari tuzaklar ile oldurmemesi icin kurulmus bir yerdir.

    burada bulunan citalar, yanlarinda bulunan bakici ile (citanin bebekliginden beri beraber) insanlarla fotograf cektirebilir. hayvanlar uyutulmaz. bakicisinin yaninda guvende olan hayvan yerde yatarken, ziyaretciler sirayla yanina gider, mekanin fotografcisi fotograflarini ceker ve siz daha sonra bu fotograflarilari alirsiniz.

    cita ayaga kalktiginda size yaklasmayin derler ve hayvanin biraz dolasip yine yatmasini beklersiniz.

    hatta bir ilginc bilgi daha vereyim. cheetah outreach ziyaretcilerden para toplar ve bunu
    sivas kangallarin uremeleri icin kullanir. isteyen ciftcilere kangallari bedava verir ve bir yillik veteriner ve mama ihtiyacini karsilar. sebebi ise kangallarin citalari zarar vermeden korkutup, uzak tutmasidir.

    cape town magazine haberi
    cheetah outreach websitesi

    ekleme: benim de ayni sekilde bir fotografim var, hatta hayvanin gozleri acik ve kameraya bakiyor.

    bu da kendi cektigim bir fotograf.
  • bir çifte iki angutun fazla olduğunu gösteren paylaşım. insanın kalbi dayanmıyor. bi de bu embesillerin milyonlarca fanı var. gerçi genel kapasiteyi düşününce normal.
hesabın var mı? giriş yap