• yurtdışında adam gibi yapılan bir şukelata.!
    maymun halini görmek için ;
    (bkz: trt4).!
  • sibirya steplerinde ya$ayan boynuzu uzun bir geyik turu.
  • çalıştığımız ve bir türlü anlayamadığımız dersi veya konuyu,internette, daha iyi bilen biri ile çalışmak, tartışmak.
  • ahep'in ** sitesinde yer verdiği uygulama. oldukça başarılıdır.
    ayrıca
    (bkz: distance learning)
  • hukuk fakülteleri gibi yoklamanin alinmadigi bolumlerde uygulanmasi pek mumkun uygulama. donem boyunca okula ugramazsiniz duzenli olarak ders notlarini duzenli olarak alirsiniz size uygun zamanda oturup duzenli calisirsiniz sonra sinav zamani okula gidip aslanlar gibi sinaviniza girip gecersiniz.
  • uzaktan eğitim terimi ilk olarak wisconsin üniversitesinin 1892 kataloğunda geçmiş ve wisconsin üniversitesinin rektörü william lighty tarafından 1906 da bir yazıda kullanılmıştır. daha sonra, terim “fernunterricht” almanya’da 1960 ve 70’lerde alman eğitimci otto peters tarafından tanıtılmış ve fransa’da uzaktan eğitim kurumlarına isim olarak uygulanmıştır.

    batılı ülkeler, ülkelerinin ücra köşelerinde yaşayan insanlarına eğitim ve meslek öğretimini götürmek için yeni öğretim teknikleri ve yöntemleri aramışlardır. yeni bir öğretim yöntemi denemişlerdir. bu öğretim yöntemi de zamanın iletişim aracı mektupla gerçekleşir.

    türkiye de ise:
    cumhuriyet döneminde 1927, 1934 ve 1935 yıllarında yapılan eğitim toplantı ve kongrelerinde “muhabere yoluyla tedrisat” (mektupla öğretim) den bahsedilir. fakat bu eğitim ülke şartları öne sürülerek uygulanamamıştır. 1950 yıllarında bazı özel kuruluşlar mektupla öğretim yoluyla yabancı dil eğitimine başlamıştır. 1962 yılında yapılan “yedinci milli eğitim şurası” toplantısında “mektupla öğretimin amaçları” belirlenir. “yaykur” öğretime başlar. isteneni vermediğinden kapatılır. sonra tv ile eğitim trt kurumuna verilir. bu yıllarda eskişehir iktisadi idari bilimler akademisi’nde iletişim bölümü oluşturulur. akademilerin yasayla üniversiteleştirilmesinden sonra iletişim bölümü yasayla “açık öğretim fakültesi”ne dönüştürülür. bugün bu kurum 17 sosyal bilimler dalında öğretim sunmaktadır. meb bünyesindeki mesleki eğitimle meslek öğretimi çıraklık, kalfalık ve ustalık öğretimini mektupla bazı dallarda sürdürmektedir. meb ayrıca açık öğretimle lise tamamlama
    eğitimi vermektedir
  • çok yakında http://www.e-tiem.com/ adresi altında ilkokuldan üniversite hazırlığa, sbs öss, kpss, kpds ve bilimum sınavlarin yanı sıra tüm destek eğitimlerini evden oturduğunuz yerde ve interaktif bir şekilde vermeye hazırlanan yeni nesil uzaktan eğitim portalı son hazırlıklarını yapmış ve öğrencilerini beklemektedir.
    eğitim artık ayağımıza geliyor.

    ps: tiem= türkiye interaktif eğitim merkezi şeklinde açılır

    ps2: simdilerde batmis bir projedir
  • gazi üniversitesi'nin de hali hazırda 5 bölüm bulundurduğu eğitim sistemi.
  • (bkz: lms)
hesabın var mı? giriş yap