• ahmet yesevi üniversitesi'nin gönderdiği bir sms neticesinde varlığından haberdar olunmuş, tezsiz yükseklisans programıdır.
    http://www.yesevi.net/#!turtep

    ilköğretim ve lise programlarının uzaktan eğitim konusunu bir şekilde anlayabilmiş/anlamlandırabilmiş; lisans uzaktan eğitim programlarını da bir noktaya kadar, belirli bölümler çerçevesinde anlayabilmiştim. ancak akademik bir konu olan yükseklisans programında uzaktan eğitim modeli ne demek yahu? bir tane profesör görmeden yükseklisans diploması almak ne demek?

    eğitimin niteliksizleşmesi ve anlamsızlaşması sanırım bu oluyor. zira artık parayı veren doktorasına kadar tüm eğitimini almış olabilecek, hem de hiç okula gitmeden.
  • ahmet yesevi'de nasıl bir eğitim modeli uygulandığını bilmemekle birlikte genel anlamda uzaktan eğitim modelinde öğrenciler açık öğretim sistemindeki hoca görmeme handikapını yaşamazlar. sanal sınıflarda derslere katılır, hocalarla fiziksel olmasa da yüz yüze görüşürler. hatta aynı şehirlerde iseler fiziksel olarak da yüz yüze görüştükleri olur ama özellikle sosyal bilimler alanında buna pek de gerek kalmaz.
    bazı üniversitelerde bazı profesörlerin sistemdeki sanal sınıfların yanı sıra tez /proje danışmanlığı süreçlerinde skype üzerinden de destek verdiği verimli bir öğrenim şeklidir.
  • formasyon versiyonu da vardı bunun birkaç yıl öncesine kadar.

    ayrıca tezsiz yüksek lisans doktoraya kapı açmaz açamaz, tez şart.
  • bunun tezlisi bile mumkun oldugundan pek bir sorun yoktur. zira bazi universitelerde toplam 20-30 tane anca ogrencisi oluyor.
  • çöp. danışmanı ile iletişime geçmeden tez kabul ettirebileceğini sanan uyanıkları son düzlükte ağlatır.
  • yeni yönetmelikten sonra askerliğin tecil edilmesiyle ilgili bir problem oluşturup oluşturmadığını merak ettiğim yüksek lisans programıdır.
  • kahramanmaraş sütçü imam üniversitesinde yapabileceğiniz yüksek lisans türü. başvuru yapmıştım kabul edilmiş. ücreti de dönemlik 1000 lira civarı.

    askerliği tecil ettirmenin en temiz yolu.
hesabın var mı? giriş yap