• uzayda yapilan yolculuga* verilen isim.. halen yapilmami$ olmasi ise isminin onceden konarak gercekle$tirmek icin varolan tum $evkin kaybolmasina baglanir..
  • nat geo da yayınlanan belgesele göre 75 kişinin yakınlarda yapacağı yolculuk. bu 75 kişi arasında 91 yaşında bir yolcu da bulunuyor. yaklaşık 200.000.-usd maliyeti var ve yolculuk öncesi çeşitli testler yapılarak yolculuk esnasındaki g etkisine karşı dayanıklılıkları test edilmiş.

    yanlış anlamadıysam özel bir şirket yapıyor bunu ve önümüzdeki 50 yıl içinde bunun sıradan bir geziye dönüşmesi, hatta uzayda otellerin olacağını hayal ediyorlar. o günler geldiğinde maliyetin kişi başı 10.000.-usd olacağını planlıyorlar.

    bir insanın dünyaya uzaydan bakması gibi bir deneyimi yaşamanın hazzını hayal etmeye çalışıyorum. hayal bile edemiyorum, bunu yaşayamayacak olmam ne acı.
  • aslında hepimiz uzay yolcusuyuz 1. gemimiz dünya sonra güneş sistemi sonra galaksimiz. korkunç bir hızla yolumuza devam ediyoruz yapacağımız hiçbir gemi muhtemelen bu gidiş hızımıza ulaşamayacak. dünya dışında hiçbir gemide insan uzun bir zaman yolculuk yapamaz. en güzeli ay güneş sisteminde takılmak dışı bizi bozar... hemen senin kafandakiler dünyayı düz biliyordu 200 sene önce diye atlamayın gözünüzü seveyim.
  • 2006 yılında, anousheh ansari adında iran asıllı bir ingiliz iş kadını 20 milyon dolar ödeyerek gerçekleştiren, ender kişilerden biri olmuştur.

    edit: minnoklokumcuk'un uyarısıyla bir harf yanlışını düzelttim.
  • simdi gidecegimiz yer 500 yil uzaklikta olsun. gemiye 25-30'lu yaslarda iki cift alicaz. kadinlar hamile olucak ve cocuklardan biri kiz digeri erkek olucak. 7 yasindan itibaren astronomi dersleri alacaklar. aileleri tarafindan. 20-30 arasi onlar da basliyacaklar cocuk yapmaya. bu arada 40 li yaslardaki ebeveynler capraz dollenmeyle cocuga es yapmaya calisacaklar. sanirim 20-25 nesil sonra ordayiz.
  • dünya tarihinde, ruslar ve yuri gagarin tarafından ilk adımı atılan, apollo 11 ekibi sayesinde dünyadan aya ve haliyle aydan dünyaya yolculuk şeklinde ilk kez gerçekleştirilmiş eylem.
    ayrıca bu konuyla direk alakalı olarak
    (bkz: star trek)
    (bkz: farscape)
    (bkz: babylon 5)
    ve az biraz alakalı olarak
    (bkz: stargate)
  • bir gezegende yaşadığının bile zorlukla farkında olan, kozmosun zaman kavramıyla karşılaştırıldığında çok kısa ömürlü bir canlı türünün* bir üyesi olarak hiiiçç ardıma bakmadan çıkabileceğim; tecrübe ederken -ve muhtemelen herhangi bir yere varmadan- mutluluk içinde ölebileceğim* yolculuk.
  • 6 ay arayla bir daha geri dönülmeyecek şekilde gerçekleştirilmiş.

    https://eksiup.com/b13e9c6ba89
  • zaman kavramanın hız ile doğrudan bağlantılı olması nedeniyle çok enteresan olabilir. mesela dünya yörüngesinde saatte yaklaşık 11 bin km/s ile dönen uydular, hızlarından dolayı zamanı daha farklı yaşarlar, yani daha yavaş geçer zaman. bunlar astronotlar üzerinde de gözlemlenmiştir. ancak ışık hızı baz alındığında, 11 bin km/s gibi bir hız çok fazla bir şey ifade etmediğinden, bu etki sınırlı oluyor. uzay yolculuğunda önemli olan ne kadar hızlı olduğunuzdur, çünkü anladığım kadarıyla (profosyonel bir belgesel izleyicisiyim), hızınızla zamanı kontrol edebiliyorsunuz. ışık hızıyla giden bir uzay aracıyla 20 yıl boyunca seyehat edip tekrar dünyaya döndüğünüzde, dünyanın 1000 yıl sonraki haliyle karşılaşacaksınız. yani size 20 yıl gibi gelen zaman, dünyada 1000 yıl olacak. ama bu örnekte gittiğiniz mesafe 1000 mi yoksa 20 ışık yılı mı olacak, onu pek anlayamadım, kafam karıştı biraz.
  • 210 bin euro karsiliginda gerceklestirebileceginiz yolculuktur.
    seyahat acentesinden satin alabileceginiz seyahate alti gün hazirlanmaniz, saglik kontrolünden gecmeniz vs. gerekiyormus. altinci günde 105 km kadar yüksege kadar uculup 40 dakika sonra dünyaya geri dönülüyormus.
    morgenpost´un yalancisiyim.
hesabın var mı? giriş yap