• sozlukte 6. nesilin gelmesiyle bir anda yasadigimizi dusundugum durum. isik hiziyla entry giriliyor, entry girdiginiz baslik siz bugune basana kadar 2. sayfaya iniyor. altinci nesil gurul gurul geldi masallah.
  • uzayli istilalarinin tam anlamda gerceklesmemesinin, dunyanin her zaman bi sekilde kurtarilmasinin sebebi istila edilen yerin bunyesindeki bir seyin istilaciya yan etki yapmasidir, oysa ki bir yere oteki girdiginde orasi dagilir diye de bi soylem vardir. ee oyleyse bu celiski etraflica incelenmelidir.
  • gerçekleşmesi durumunda bu dünyada yalnız olmadığımıza bizleri nispeten daha çok inandıracak ve büyük ihtimalle turizm bakanlığının uzaydan gelecek dövizi yurda çekmek için hali hazırda bulundurduğunu düşündüğüm tanıtım kampanyası ve reklam filmlerini tüm kanallarda yayınlamasına olanak sağlayacak gelişme.
  • ölmeden önce bir uzaylı ile muhabbet etme şeklinde bir fantazim olduğu için heyecanla beklediğim istila çeşidi.
  • (bkz: invader zim)
  • amerikan filimlerinde geçen cümledir. uzaylıların hep amerikaya değilde, bir kez bile (bkz: kandıra) ya inmediği ayrı bir konudur.
  • uzaylılar önce amerika'ya saldıracağı için (hollywood kültürü) muhtemelen ülkemize amerika'ya yerleştikten sonra saldıracaklardır. tabi öncelikle uyduları vuracakları için tv yayınları kesilecek ve hepimiz radyo başında gelişmeleri izleyeceğiz:

    şimdi haberler:
    - edirne kapıkule'de 237 promil alkollü bir vatandaşımızın kullandığı 34 kodummuotutturum 27 plakalı araç ile karşı yönden gelen uzaylılara ait askeri konvoydaki araçlar çarpıştı. zincirleme kazada askeri araçların paramparça olduğu gözlenirken tamponu modifiye edilmiş doğan görünümlü şahin araçtan hafif sıyrıklarla kurtulan alkollü sürücü şahin k., uzaylılarla tartışmaya girdi.
    - suriye ve irak sınırından girmeye çalışan iki uzaylı mayına basarak öldü.
    - van'ın erciş ilçesinde uzaylılara ait sivilleri taşıyan bir konvoy pusuya düştü. terör örgütü pkk'nın konvoya düzenlediği saldırıda uzaylıların kayıpları hakkında bilgi verilmedi.
    - çanakkale boğazını geçmeye çalışan uzaylılara ait uzay gemileri türk topçusu tarafından durduruldu. uzaylılar saldırmadan bir gece önce boğaza mayın döken nusret 2 gemisi kaptanı: "uzay gemisi de olsa en nihayetinde gemidir." dedi.
    - antalya'nın alanya ilçesinde karaya çıkan uzaylılar, sahildeki insanların hepsinin rusça konuşması üzerine yanlış ülkede karaya çıktıklarını düşünerek geri döndüler.
    - karadeniz açıklarında balıkçı teknelerinin yoğun ateşi ile karşılaşan uzay gemileri saldırı planlarından vazgeçti.
    - karadenizden istanbul boğazı'na girmeye çalışan uzay gemileri turyol'un beşiktaş vapuru ile çarpıştı. kazada kurtulan olmadığı bildirildi.
    - millete korku yaymak için akrobatik hareketlerle boğaz köprüsü'nün altından geçmeye çalışan bir uzay gemisi, şampiyon takımın bilmem kaç metrelik bayrağına takılıp suya çakıldı. olayı ezeli rakipleri olan takımın taraftarının yaptığından şüphelenen fanatikler olay çıkarttı.
    - kaynağı doğrulanamamakla birlikte anadolu'nun köylerinde uzaylıların taşlanarak kovalandığı haberleri gelirken ölü bulunan iki uzaylının çorum kırsalında kene ısırması sonucu kırım-kongo kanamalı ateşi'ne yakalandığı tespit edildi.
    - susurluk'ta otomobil, kamyon ve uzay gemisi zincirleme kaza geçirdi. kazada kurtulan olmadı. uzay gemisinde polat alemdar, tombalacı ve aras dağlı'nın ölü bulunması gündeme bomba gibi düştü.
    - rodos açıklarında bir uzay denizaltısı battı. olayla ilgili kesin açıklama yapılmazken uzay denizaltısının motoruna sıkışmış bir insan cesedi bulunması üzerine soruşturma kapsamı genişletildi.
    - meclis bahçesinde uzaylıların casus böcekleri kısa devre yapmış şekilde bulundu. ankara emniyet müdürlüğü bilgi işlem daire başkanlığından yapılan açıklamada, meclis bahçesine casusluk amacıyla girip milletvekillerimizden birinin odasındaki çiçeklerin arasına gizlenen casus böcekler, çiçeklerin sulanması üzerine kısa devre yaptı. çiçekleri sulayan milletvekili açıklama yapmadı.
  • " 30 ekim 1938 tarihinde , cbs radyosunda müzik yayınını kesen spiker, hayali yer adlarını amerikan kentleriyle değiştirerek 'merih gezegeninden gelen orduların öncüleri new jersey kentine inmektedir.' diye anons edince, zaten komşusundan bile korkan amerikan halkı, o zamana kadar yaşanmamış bir tedirginlikle sarsıldı. şaka sadece anonsla kalmadı, daha sonra spiker içişleri bakanının sesiyle merihlilerin kitleler halinde amerikalıları öldürdüğünü, binaların yıkıldığını anlatılınca tedirginlik daha da büyük boyutlara ulaştı, hatta önü alınamaz bir korkuya dönüştü. yöre halkı haberi aldıktan sonra, yanlarına çok az bir azık alarak büyük bir panik içinde dağlara koşmaya başladı. skecin başında bunun bir öykü olduğu belirtilmesine rağmen radyolarını geç açanların paniği bütün kenti sarmış, bu kargaşa içinde yaralananların yanı sıra, korku nedeniyle erken doğum yapan kadınlara da rastlanmıştı. halk yetkililerin yoğun çalışmalarına rağmen ancak yirmi dört saat sonra sakinleştirildi."

    alıntı: bant / 38
  • hakkında bir tane adam akıllı film yapılmayan konu. şahsen de çok ilgimi çeken bir konudur. filmleştirilmeye de çok müsait. ama maşallah ne kadar film çekiyorlarsa bu konuyla ilgili bokum gibi...

    ulan arkadaş, ne güzel de konu halbuse... yardır gitsin. patara kütere girsin birbirine insanlarla uzaylılar. şöyle iyi bir senaryo, kahramanlık, iyi oyunculuklar, şehirlerde yıkım, apokaliptik ortam... yok anasını satayım. yıllardır çevir çevir leş amerikan propagandası independence day'e tamah etmekten yoruldu bu yürek. bütün eksilerine rağmen yine de en iyisi o.

    war of the worlds boktan, dünyanın durduğu gün böööygh, skyline'ı izledim dün o film bile olamamış zaten. bi tane john travolta'nın oynadığı vardı yakın zamanda o da skyline ayarındaydı. o kadar kötüydü ki ismine bakmaya üşeniyorum.

    yapın arkadaş güzel bir film. yemin ediyorum ihtiyaç var. yakında uzaylılar gelecek ona mı hazırlık yapıyorsunuz hakikaten? "milleti küstürmeyelim uzaylıya şincik" mi diyorsunuz? hatta yarrak kürek filmlerle uzaylı istilası gibi düşmanca fikirlerden nefret edilsin mi planınız? açık konuşun bak..

    signs'ı saymıyorum. severim onu da o daha ziyade uzaylı istilası sırasında bir ailenin yaşadıkları.
    evrim iyidir bak, evolution. underrated bir filmdir. ama o da komedi, geyik, adam sendecilik.

    bu arada gerçek dünyaya dönecek olursak buradan uzaylılara bir çift sözüm var.

    bak arkadaşım niyetin kötüyse peşin peşin ağzımıza sıç. öyle uçak getireyim f-16'yla kapışayım, böcük getireyim, tripod şeyedeyim, biyoteknolojiğim ben yapma. yukarıdan salla ışını bitsin bu iş. zira ebesinin nikahından geliyosun, biz daha aya gidemiyoruz rahat rahat. vardır sende öyle ışın mışın bir şeyler. nihayetinde zaten ağzımıza sıçacan. işi uzatma. ondan sonra direnecez bilmemne, bizim için de acılı olacak. bizden verimli köle de olmaz, vücudumuz da işe yaramaz, uğraşma o yüzden. hiç incelemeye falan da gerek yok. kökle ışını, bak işine. sonra bakarsın durumlar ters gider atlar will smith'le gelirim ana gemine virüs olmasa da windows vista yüklerim aletlere. alfa senturiden mi geliyon nereden geliyosan oraya gidemezsin bi daha. elin ctrl-alt-del'de basılı kalır. tabii elin varsa...

    atilla atalay üstadın ölümsüz karakteri safiye saka'nın kızı sıdıka saka'ya pek güzel dediği gibi;

    "...e.t. gibi efendi uzaylıya lafım yok. ama öyle içelim, mıçalım, lazer saçalım, anaya babaya asilik edelim diyen uzaylıyı da yaşatmican. yapacan bi yıldız savaşı, girecen galaksinin bi yerinden..."
hesabın var mı? giriş yap