• tamamen bilgi kultur eksikligi sebebiyle sorulmus bir sorudur. yoksa herkesce bilinir ki uzaylilar bilgisayar ortusu kumasindan yapilmis tulum giyerler.
  • 3. galaksi çağında postgalaktik darbe ile yönetime gelen tansuman'lı büyük orka'nın emri neticesinde vuku bulan hadisenin araştırma sorusu.

    şöyle ki:

    büyük orka bir gün galaksi ahalisine hitap etmiş ve kısaca: "soyunun!" demiştir. soyunma emri galaksinin en ücra köşesindeki yıldız sistemlerine, sistemlerin gezegenlerine ve gezegenlerin, kulaklarına-gözlerine (ya da yerine ikame edilen organlarına) inanamayan sakinlerine ulaşmış ve mecburen uygulanmıştır. çünkü tansuman'lı büyük orka bildiğiniz manyaktır. diğer manyaklardan tek farkı, galaksiyi yöneten manyak olmasıdır.

    söz konusu galaksinin arka sokaklarında, bir çıkmazda ikamet eden güneş nam yıldızın dünya payeli gezegenine bu bilgi ulaşmamıştır. zaten bu gezegene henüz legal yollardan hiçbir şey ulaşmamıştır. dünya ve üzerinde dolananlar, kendilerini evrenin merkezi olarak görmekten daha yeni vazgeçmişlerdir. ve fakat, evrendeki tek zeka oldukları sanrısıyla başları beladadır. onlar için diğer zekalar, ham hayaldir. düştür, kurgudur, yalan dolandır. uzaylı diye yaftaladıkları hayal de, çırılçıplak bir hayaldir. el değmemiş bir hayaldir. saf, yeni doğmuş ve her ne hikmetse yemyeşil bir hayaldir.

    evrenin cevap bekleyen sorularından biri de, işte bu çıplak hayal ile manyak gerçeğin nasıl olup da uyuştuğudur.
  • genellikle bilim kurgu sinemasına ait bir klişedir (aynı türün yazınında bu dünya dışı arkadaşların özellikle giysili ya da giysisiz tarif edildiği örnekler aklıma pek gelmiyor). teorilere dalmadan, çok basit iki açıdan incelemekte fayda var:

    1- uzaylı yaratık, alien - e.t. fark etmez, ciddi bir tasarım istiyor. 90'lardan önce animatronik kukla, günümüzde de bilgisayar animasyonu yoluyla gerçekleştirilse de büyük bir çaba ve kılı kırk yaran hesap kitap sonucunda ortaya çıkarılıyor. nasıl yürüyeceğinden nasıl bir dokuyla kaplı olacağına, üzerine düşen ışığın gerçekçiliğine kadar bütün noktalarıyla kara delik gibi para emiyor. hal böyleyken kimse bu kadar çaba ve masraf sonucunda ortaya çıkarılan yaratığı giysiyle kapatmak istemez.

    2- giysi ya da kostüm, sinemayı dönemine en fazla bağlayan unsurlardan bir tanesi. mesela bunuel, gündüz güzeli'ni çektiği dönemde çok yaygın olan mini etek modasını elinin tersiyle itip filmindeki kadın karakterlerin klasik kesimli etekler giymesine karar vermiş. bundaki başlıca amacı da mini etek modası bir gün geldiği gibi gittiğinde filmin olduğundan da eski görünmemesini sağlamak. uzaylıları bir giysiyle tasarlamak, sadece filmi üç yılda eskitmekle kalmayıp uzaylı tasarımının da belirsiz bir gelecekte şaklaban gibi görünmesine yol açabilir. alien 1979'daki kadar ciddi ve korkutucu gelebiliyorsa bunda giger'in nefis organik tasarımının saklanmamasının büyük katkısı vardır. tamam, bir tür karınca sürüsünden bahsediyoruz ama kıt zihniyetli bir yapımcı kalkıp o hayvana acayip bir dış iskelet geçirseydi başımıza fraklı alien olup çıkabilirdi.

    star wars evreniyse kumaşa boğulmuş yaratıklarıyla çıplak uzaylı teorisine sağlam bir yanıt sayılabilir. ama oradaki uzaylıların ezici çoğunluğunun aslında tuhaf kafalı insanlar olarak tasarlanmış olmaları (balık kafalı olanı bile var yahu), kostümlerin de ming hanedanıyla bedeviler arasında bir tarza sahip olması sayesinde kurtarıyor. kısacası, zamansızlığı yakalamak imkansız gibi bir şey olsa da yakalamak için minimum çabayı göstermek bile doğru bir hareket.

    unutulmasın ki star wars episode iv a new hope için "modern" bir kostüm tasarımı yapılsaydı, daha 80 senesinde filme götümüzle gülüyor olacaktık. günümüzde adı bile geçmeyecekti, flash gordon'dan daha ciddiye alınan bir film olamayacaktı.
  • bazı şeyleri aşmış olabilirler diye düşündüğüm soru...
  • derilerinden de solunum yaptıkları için.
  • belki de çıplak değillerdir. belki bizim gördüğümüz (ya da yarattığımız) uzaylı arkadaşın üzerinde gri tek parça bir uçuş kıyafeti vardır, o koca gözleri olan kafa belki de onların astronot giysisinin kaskıdır. olamaz mı? olabilir. (melodik okunacak)... şeklinde yanıtlanabilecek soru cümlesi.
  • bu soru şu şekilde cevaplanabilir: üzerinde yaşadığı gezegendeki kendinden başka tüm canlıların bedenlerini örtme ihtiyacı duymamasından mütevellit, insanın yaratıcı bilincinin uzaylı=diğer canlılar ilişkisi kurmasından dolayıdır, uzaylıları genelde çıplak hayal etmesi.

    fakat kurgusal ürünler tarihi incelenirse, uzaylıların her zaman çıplak olmadığı görülebilir. (bkz: star wars) fakat bu ürünlerde de giyinik olanlar, bir çeşit "insanoğlunun geleceği"'ni de temsil eden, insan benzeri* uzaylılardır. insana kıyasla daha "hayvani" uzaylılar, yine de çıplaktır.

    son olarak, çıplaklıkla ilgili olarak, bilinmelidir ki insanlık medeniyeti giyinmeyi, kutsal efsanelerde anlatıldığı gibi bir göksel "edep" için değil, son derece basitçe, soğuktan korunmak için kullanmıştır.
  • gereksiz bir sorudur, şüphesiz ki dünyalılarla iletişim kurmak içindir.
    (bkz: çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor)
  • -aaa uzaylı çıplak
    -o kral değilmiydi lan
    -abi baksana resmen et yani çıplak bu
    -bakma lan bakma tamam
    -abi şu an resmen bize geliyo ve çıplak
    -nolcak olm bizi mi mikicek lan en fazla iletişime geçer
    -abi valla rocco bu
    -lannnnn!!!
    -abi kaç ya böyle iletişim olur mu kaç
    -lannnnnnnnnnnnn koş koş
hesabın var mı? giriş yap