• nedeni hakkında uzun bir süredir düşündüğüm ve cevabını bulduğum durum. şöyle ki, biz 'güneş sistemi' içinde yaşıyoruz. bu 'güneş sistemi' içinde keşfedebildiğimiz 8 tane gezegen var. dünyamız da bunlardan biri. bizim içinde bulunduğumuz 'güneş sistemi', 'samanyolu galaksisi' içinde sadece bir yıldızdan ibaret. bu 'samanyolu galaksisi' dediğimiz şeyin içinde ise bu 'güneş sistemi' gibi yaklaşık 500 milyardan fazla 'güneş sistemi' var. yani sadece 1 galakside 5 trilyondan fazla 'gezegen' var. evrende ise 'samanyolu galaksisi' gibi yaklaşık 400 milyardan fazla galaksi var. yani içinde bulunduğumuz evrende kaç tane gezegen olduğunu hesaplayabilmek için epey zaman harcamak gerekir. kaldı ki bu evren de yerinde durmuyor, her gün genişliyor, büyüyor. ayrıca tek bir evren olmadığı, birbirlerine 'solucan delikleri'yle bağlı sayısız evrenler olduğu yönünde ciddi araştırmalar yayınlanıyor her gün. şimdi size soruyorum; siz 'uzaylı' olsanız, bu kadar gezegen varken, bu kadar orospu çocuğunun olduğu dünyaya mı gelirsiniz, başka yerlere mi gidersiniz?
  • http://9gag.com/gag/azxbwvn?ref=fbp

    gavurun oturup düşündüğü ve mantıklı bir sebebe bağladığıdır.

    (bkz: sorry for the long post)
    (bkz: here's a potato)
  • uzayda akıllı yaşam formu olduğunun en büyük kanıtıdır.
    bizimle mi uğraşacaklardı.
  • ben uzaylı olsam ben de gelmezdim bu amk dünyasına. en iyisini yapıyorlar.
  • cosmos' tan neil degrasse tyson'ın seneler önce bir söyleşide hatırladığım kadarıyla şöyle açıkladığı durum:
    tyson, şempazelerin zekası ile insanların zekası arasında yüzde bir'lik bir fark olduğunu ve bu yüzden iletişim kuramadığımızı, o küçük fark yüzünden insanlar gibi davranamadıklarını ve düşünemediklerini söyler. galaksi sisteminde de bizden yüzde bir oranda daha üstün zekalı yaşam formlarının olduğunu düşünürsek; bu canlıların bizlerle iletişim kurmaması son derece normal olur. düşünsenize bir şempaze ile konuşmaya, evrim teorisini tartışmaya çalıştığınızı. aynı şey bizden daha üstün ırklar için de geçerli. onlar için einstein, darwin gibi adamlar ilkokul seviyesindeymiş gibi geliyor olabilir. bu yüzden de bizlerle iletişim kuramaması, dünyayı ziyaret etmeyişleri tamamiyle bu yüzde bir' lik farkla doğru orantıdadır.
  • bizim de hala gitmemiş olmamızla benzer bir gerekçesi olabilir. bizler de uzaylı mıyız?
    (bkz: avatar)
    (bkz: kime göre neye göre)
  • her uzaylı bizden gelişmiş olacak diye bir şey yok belki de bundandır. atıyorum x gezegeninde yaşayanlar kendilerine göre bir "taş devri" yaşıyor belki. ya da başka bir gezegendeki de kendi gezegeninin uydusuna/larına gitmiş daha uzağa canlı yollayamamış bizim gibi. oldum olası uzaylıların müthiş teknolojik olarak resmedilmesine hep kafam takılır bu yüzden
  • karıncalar insanı, yaptığı işleri, alet edavatı ve amaçlarını anlıyor ve iletişime geçiyor mu ki o kadar uzaktan ya bir anda gelen(bkz: ftl) ya da yolculuk esnasında geçecek zamanı umursamayacak kadar uzun yaşayan uzaylıları sen fark edip, bir de iletişim kurasın. daha kendi güneş sistemimizi bile kolonileştirememiş bir ırkız.

    kıyaslamaya kalkarsak belki karınca bile değiliz.

    algı ve algıladığını kavrama ile ilgili bir sorun, bir beklenti.
  • tanrının bile artık bu cihana uğramaması yanında esamesi okunmayacak durum. o bile bsg çekmiş, seni acılarınla bırakmış. senin takıldığın konuya bak.
hesabın var mı? giriş yap