• okuyorum, bitsin edit gelecek.

    geç gelen edit:

    iyi çalışılmış bir yayın. kitap bir çok konuya değinmekte. farklı alanlarda ki kitapların özünü alıp bir araya getirmişler. farklı konularda ki 10 bölümlük gündem özel programının toparlanmış hali gibi. akıcı ve şaşırtıcı şeyler var içinde. insanların irrasyonel kararlarla ne kadar saçma şeyler yaptığını anlatıyor. geçmişten günümüze hayatı bir şekilde baskılar, kontrol etme arzusu, hırs, tüketim, kibir, iktidar, porno, aç gözlülük, cehalet ile kendimize zindan ettiğinden bahsediyor.

    insanlık tarihinde başlıyor günümüz tüketim toplumuna, tüketen insana geliyor.

    antropoloji
    psikoloji
    sosyoloji
    nörobilim
    bilinçaltı
    reklam
    şartlı koşullanma
    subliminal mesaj
    sürü psikolojisi
    cehalet
    tüketim
    iletişim bilimleri

    gibi konuları anlatmakta. özü insan. sıkmadan okunuyor sade yazılmış. fıkralar ve çeşitli hikayeler eklenmiş içine. arada tasavvufa girmişler. adı gibi üzgün insandan özgür insana (aslında mutlu insana). bilginize kişisel gelişim zırvalıklarından değil.
  • deniz bayramoglu ve ugur bati'dan "her konuda" yazilmis olan kitap. kisisel gelisime yeni baslayanlar icin ideal bir kitap. kitapta beyin fonksiyonlarindan, ikna biliminden ve bilumum kisisel gelisim konularindan bahsedilir. okunasidir. cok ilginc bilgiler de var.
    en cok dikkatimi ceken, her konuya guzel hikayelerle baslamasi. hikaye ilgi ceker, okuyun.
  • yüzeysel bir kişisel gelişim kitabıdır. çeşitli konulardan ilginç sayılabilecek bilimsel gelişmeleri aktararak bunlarla ilgili kendi yorumlarını yapıp, okura da hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğiyle ilgili bir dizi tavsiyeler vermektedir.
    kitabın sığlığını göstereceğini düşündüğüm bir cümleyi buraya alayım. yetişkin filmleri ile ilgili şunları yazmışlar: "arama motoruna iki kelime yazıyorsunuz ve hızlı tatmine ulaşıyorsunuz. hijyenik ve kolay... fakat sonrasında ne oluyor? verimli üreme, sağlıklı aile hayatına engel olup, şiddeti arttırıcı bir unsur haline geliyor."
    yetişkin filmleri ve şiddet arasında nasıl bir bağ kuruluyor belli değil. 'verimli üreme' 'sağlıklı aile hayatı' filan gibi abuk laflarla da kapitalizmin temel birimi aile yüceltiliyor.
    ayrıca bazı bilgi aktarımlarında bile bariz hatalarda vardır. mesela 'insanların aydınlama ile birlikte ilk kez hedeflerinin hazza ve mutluluğa varmak' olduğunu ileri sürüyorlar. oysa bu doğru değildir, aydınlanmadan önce epikürcüler bu felsefeyi savunmuş, dahası hayata geçirmiştir.
  • bu kitaba yüzeysel bir kişisel gelişim kitabı diyen asla ama asla okumamıştır. diyelim ki okudu, garanti ediyorum anlamamıştır.

    irrasyonelite ile ilgili sağlam bilgiler vermektedir. tüketim toplumunun çılgınlığına sıkça dem vuruyor. bunun neticesi olarak insan hayatının da tüketilebilir bir materyele dönüştüğünü ifade ediyor.

    görsel

    ayrıca görsel burda koptum.
hesabın var mı? giriş yap