• saçlarını kendisi kesmeyi tercih etmeyen, muhtemelen berbere ya da kuaföre giden erkektir. saçlarını kendisi kesen erkek örneği içinse;
    (bkz: uzun sacini kesen erkek)
  • berber koltuğunda otururken kesilen saçına bakamayan erkektir. gözleri aynadan kaçar, havaya bakmaya başlar, sağa, sola, önüne... kıvırcık/dalgalı, upuzun saçlarının içinde "kırt kırt" diye ilerleyen makasın sesini duydukça gözlerini yuman, dişlerini sıkmaya başlayan erkektir. en sonunda berber, saklayabilelim diye jöleleyip, tarayıp ördüğü ve altlı üstlü bağladığı saçı getirir, elinize verir. ağlamaklı olur o erkek ama karmakarışık ifadesiyle gülümsemeye çalışır. erkek adam ağlamaz ne de olsa, hele bir saç için, o kadar insanın içinde... mal mal gülümser işte böyle.

    eve döner o erkek, birkaç gün sonra askere gidecektir. babası bakar "hah bak," der ve o klasik cümleyi sarfeder "yüzün gözün açıldı ne güzel.". aynaya bakar ve düşünür o erkek, "bu nedir yahu? bu nedir? kim bu be? askerlik bittiği gibi uzatıcam saçlarımı. yaşanır mı böyle be...". yaklaşık bir hafta boyunca tişört, mont vs giyildiğinde eller saçı dışarı çıkarmak için enseye yönelir, yüzünü yıkarken saçını toplamaya kalkar erkek.

    askerlik biter, saçları uzatmaya hamle edilir ama saçlar düz değildir ki hemen uzasın. bir müddet geçer ve sabredemez erkek, yine kestirir saçını. bir de sevgilisi olmuştur o ara ve kız, erkeğin saçını kısa sevmektedir. biraz uzayınca bıdı bıdı etmeye başlamaktadır. gerçi erkek de kızı çok ama çok sevmektedir. velhasılı kelam, duruma alışır erkek ya da alıştığını düşünür. ne kadar kolaydır kısa saçın bakımı. banyo ne kadar da rahat hale gelmiştir, lay lay looom...

    fakat içten içe saçlar uzamak istemekte, istanbul'a testament'ler, dio'lar, manowar'lar, uriah heep'ler, deep purple'lar, whitesnake'ler, dream theater'lar, glenn hughes band'ler... vs vs'ler gelmektedir. konserlere gider bu erkek, kısa saçlı haliyle azar, coşar, kafa sallar. "ulan" der "saçlar uzun olacaktı ki şimdi... eskisi gibi böyle savuracaktım ki..."

    gün gelir, devran geçer, her şey olacağına varır ve dünya işte, hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, biter. erkeğin hayatında değişiklikler olur, ilişkiler sona erer, yeni işler, yani kapılar açılır önüne. bir şey "tık" eder erkeğin kafasında. bir aydır berbere uğramadığını fark eder. "tamam budur yahu," der "uzasın bu saçlar.".

    karar verilmiştir.

    saçları halen uzamaktadır. kısayken belli olmayan kıvırcıkları/dalgaları yeniden belirmeye başlamıştır. ne güzeldir! kafasını iki yana salladığında ensesinde saçının hacmini, sağa sola kıpırdadığını hissetmektedir. mükemmeldir!!

    oh be'dir!! oooh be'dir!!!
  • bu erkeğin hakkı üç numaradır efendim*
  • universite ikinci veya ucuncu siniftadir. "liseden kurtuldum saclarim kivir kivir aga" devresinin bitimi bu siniflara denk gelir zira.
  • eğer biz zorunluluk yoksa saçlarını kestirmeden önce iki kere düşünmesi gereken kişidir. yıllar geçmiş, ergenliğin o toy delikanlısı yok artık. göbek bağlanmış , heybeti de giderek artmakta, yüz de vücuttaki bu yağlanmadan payını almaktadır. seneler boyunca uzun saçlarla yüz biraz daha uzun ve zayıf gösterilmiş, saçların seyreldiği de itinayla gizlenmiş olabilir. işte bu yüzden saçları kestirmeden önce iki kere düşünmekte fayda vardır. kesimin ertesinde top gibi bir surat, ihtişamlı bir göbek ve kellik kıvamına geldiği aleni bir şeklide ortaya çıkmış bir kafayla karşılaşmak olasıdır.
  • içses/ dışses olarak duyguları ikiye bölen hadise...

    -ben bugun bir şey yaptım ama iyi mi yaptım kotu mu yaptım bilmiyorum..
    +ne yaptın olm ?
    -saçları kestirdim (kamera aç)
    + aaaa yakışmış hacım
    içses: ahehaghjsfhhahgahgsh

    +valla iyi olmuş
    içses: zuahahengi

    +saçlar da kuvvetlenir falan
    içses: ahehhahhgha

    + en iyisini yapmışsın
    içses: kapa kapa kapa şu kamerayı minakoim
  • çılgınlar gibi rahatlayan erkektir. rüzgarlı havalarda saçlarını durmadan geri atmaktan çıldırmayacak, saçları eskisi kadar yağlanmayacaktır. fakat şu "saçı geri atma" hareketi uzun bir süre daha kalacaktır. (bkz: saçı kulağın üzerinden parmakla geri itmek)
    tabii bu erkeğin, çocukluğundan gittiği berber dükkanının geçtiğimiz ramazan ayında patates ve soğan çuvallarıyla dolu olduğunu görüp vazgeçen, birkaç ay sonra tekrar aynı dükkana gittiğinde çuvalların kalkmış olduğunu fakat çalışanların halen orada olmadığını gören, "uzun saçını kestiremeyen erkek" versiyonu da vardır.
  • ağlamazsa erkek değildir.
  • artik cok daha rahat dus alacak erkektir. yikayacaktir, cikacaktir.
    ayrica pipisi de bastan asagiya suyla beraber kayan dokulen saclarin toplanma merkezi de olmayacaktir.
hesabın var mı? giriş yap