• sehirlerarasi yolculuk etmek anlaminda kullanilir.acemi suruculer icin tehlikelidir.
  • önemli adamın üzerinde durmaz pek bence. bomboş bir eylem neticede, nasıl çıkıyorsan çık fark etmiyor. ben hayatıma etki etmesi muhtemel birisinin otobüste kafasını cama yaslamış susurluk'taki molayı hâyâl ediyor olmasını istemiyorum.
  • öteki türlü de aynı. otobüsle gitmesin de kendi aracıyla çıksın mesela, bu sefer de her kavuncu gördüğünde dur yol kenarı, kavun bak; işte ne bileyim bal dene, badem düşür ucuza? gene aynı mantık, durmuyor işte. mühim adamın uzun yolla işi olmasın.
  • uzun sureli oturma eylemi gerektiriyorsa, birkac sefer deneyip sonucunun cok farkettigi gordugum bir durum hakkinda tavsiye vereyim.

    ucak koltuklari, araba koltuklari falan genelde konforlu oturma pozisyonuna sahip degildir. ozellikle ucak koltuklari, konforlu oturma pozisyonuna gore cok daha diktir. diz mesafesinden kar etmek icin yapiyor olabilirler, bilemiyorum. araba koltuklari da genelde ergonomik olarak tasarlanmak istese de, bunlar optimum vucut yapisina gore tasarlandiklari icin herkese uymayabiliyor. bir arabanin koltugunu cok rahat bulabilirken, bir digerinin size cok agri vermesinin sebebi bu.

    araba koltuklarinda bunun cozume ulasmaya calistiklari yollar var. mesela benim sahip oldugum koltugu 15-16 farkli sekilde hareket ettirebiliyor ve hatta dizlerimin altini, belimi, alt sirtimi, ust sirtimi istedigim tam sekle sokabilecegim ufak hava yastiklarina bile sahip bir koltuk (multicontour?), yani koltugun orasini burasini sisirip vucuduma destek saglayabiliyorum. ama bu sefer de baska bir sorun var, yapilabilecek ayar sayisi ne kadar coksa, yanlis ayar yapilabilecek ayar sayisi da o kadar cok. dolayisiyla, bir yeri yanlis sisirseniz, butun yolculuk farkina varmadan berbat olabiliyor.

    hah, neyse, diyecegim o ki, bu sorunlari yasamak istemiyorsaniz, yola cikmadan 2-3 saat once biraz spor yapin. vucudunuzu zorlayacak bazi esneme hareketleriyle de taclandirin. ondan sonra 8 saat araba kullanip, aksaminda bir partiye katilabilir ve hala dimdik durabilirsiniz.
  • son 3 senedir düzenli bir şekilde yaptığım eylem. genellikle iş için olsa da gittiğin yeni yerleri keşfetme arzusu ile aynı zaman da küçük birer tatil haline gelebilir. yol arkadaşı olabilecek sevgili ile kaçamak şeklinde hem iş hem tatil yapmışlığım da vardır. araba kullana kullana artık yola gitmek hem keyif verici hem de mesafeleri yakınlaştırır hale getirir çünkü tek çıkışta artık 1000 km'nin üzerindeki mesafelere çok rahat gidebilmektesinizdir. bu 3 sene sonunda kat ettiğim mesafe ise 120.000 km'yi aşmıştır.
  • kamera ön yolcu koltuğunda otururken uyuyakalmış güzel bir kadın yüzünü göstermektedir.
    arka fondan;
    yol boyunca ilerlerken dağlar görünür. denizler. yağmur yağar. hava açar. kuşlar uçar.
    ses derki: uzaklara gidin yaşarken. bilmediğiniz yollara girmeye çekinmeyin. yolculuğun keyfini çıkarın. hayat gibi. yanınıza sevdiğinizi alın yolculukta. gerisini bize bırakın.
    goodyear reklamından.
  • ufak bir tuyo.

    dogudan baslayip bati yonune dogru seyahat edecekseniz, seyahatinize sabah baslayin. boylece, muhtemelen, ogleden sonra gunesi suratiniza vurmaya baslamadan once gideceginiz yere varirsiniz.

    batidan baslayip dogu yonune dogru seyahat edecekseniz de, ogleden sonra cikin. sabah gunesi suratiniza vurmaz.

    oyle cunku gunes surucuyu cok yorar.
  • bugün kendi kendime dedim. ulan eren atlasan arabaya antalyaya götünü yayayaya gitsen ne güzel olurdu. 10 saat süper olurdu. kafam artık doldu çok lan
  • her yere ucak varken anlamsiz buldugum karar. hayır yani hep trafik var yok kazasi yok gazi freni derken... bin uçağa var işte bi yeşile hemen, yay kendini gökyüzüne ve keyfini çıkar ne uzun yolu yahu bunun keyfi mi olur
  • yalnızken sıkıcı, doğru kişiyle macera, yanlış kişiyle işkence.
hesabın var mı? giriş yap