• adini ergene nehrinin ustundeki zamanina gore uzun sayilabilecek kopruden alan, anayol uzerinde kalmadigindan gelisememis edirne ilcesi.
  • trakyaya gecen türklerin kurdugu ilk yerlesim merkezidir. edirne'ye dogru ilerlemek isteyen ordulari engelleyen ergene nehri üzerine bir kopru kurulmasini emretmistir 2. murat ve ilceye adini veren kopru insa edilmistir. kopru yapimi sirasinda ergene nehrinin azgin sularina kapilip olen 20 küsür kisiyi simgeleyen insan basi seklindeki cikintilar hala koprunun uzerinde durmaktadir. sermaye birikimi ve sanayi olarak gelismis sayilabilir uzunkopru. ancak kulturel acidan trakyanin ortasinda orta cagi yasayan bir yerdir. kesinlikle herkesin sıkılacagi bir yerdir. yari kasaba yari koy denebilir. ancak dünya üzerindeki en güzel kofteleri sadece burada yiyebilirsiniz. (bkz: uzunkopru koftesi)
  • koprudeki insan basi seklindeki tas cikintilarin cogu da kopmustur hani. bir tane de ben koparamadim gelip gecerken diyecegim ama dar koprunun uzerinde arabayi durdurmak arkadan gelen traklarin o havai fisek kufurlerine meydan verecegi icin bundan vazgecmisligim var nihayet.
  • uzunköprü'nün özeti: orada sadece mevsimler değişir...
  • trenle yurtdışına çıkacak olan interailcilerin türkiye sınırları içindeki son durağı..
  • 1 aylık gezi sırasında hissetmediğim yabancı kazık kalmadıktan sonra yurdumun topraklarına dönüp 1 milyona magnum alıpta sevindigim, bakkalı turistler için selçuk parsadan'dan daha tehlikeli olan sınır kasabası..

    1 cornetto 3.5 euro'dan satılır mı kardeşim ya? (bkz: yuh)
  • tren yoluyla yunanistanin sinir kasabasi olan python ile guzel yurdumun sinir kasabasi olan uzunkopru'yu birbirine baglayan bir demiryolu koprusu bulunur. yunanlilar, koprunun her diregine, trendekilerin gozune sokarcasina mavi zemin uzerine beyaz hac cizmislerdir. yunan tarafinda gorulur yerlerde sadece iki asker varken, turk tarafinda bir tabur asker gorulmustur.
    dunyanin en lezzetli kofteleri yenilebilir. bunlar yarim ekmek arasina olup gazete kagidina sarilarak servis yapilir. star gazetesinden baska gazete satilmaz. uzunkopru tren istasyonundan sirkeciye ulasmak tek kelimeyle olumdur*.
  • simitleri de pek çıtır, yanık oluyor. benzemiyor başkalarınkine.
  • ayrica yesil - sari renkli, futbol ve basketbolda faaliyet gosteren takımı da vardır. uzunkopru kapalı spor salonunu bir cehennem haline getiren sey fanatik uzunkopru taraftari degil, acaip bi sekilde yamuk olan pota ve topu surerken bi anda topu ziplatmayabilen zemindir. boston celtics gelse ilk periyodu maglup kapar bu salonda. uzunkopru donusu kircasalih' te yenebilecek kasarli kofte ise esini benzerini bir daha bulamayacagınız icin oldukca tehlikelidir.
hesabın var mı? giriş yap