• size nasıl bir yer olduğunu yazayım.
    her klasik rezidans gibi birbirinin aynı ve otel odaları gibi dip dipe evler. ancak artık eclipse, mashattan, ağaoğlu 1453 gibi yerlerden ev alan beyaz yaka kesimi bu sistemi şimdiden benimsedi.

    evlerin mutfakları siemens marka aletlerle döşeli. ama işçilik inanılmaz kötü. tuvalet kağıdı asacağından, evlerin kapısına kadar sorun var. süpürgelikleri bile insanı deli ediyor. ev kapısının üst kilidi kapanmaz, tuvalet kağıdı tutacağı daha ilk günden düşecek gibi, kötü monte edilmiştir. duştaki giderin bir parçası yoktur. bunu söylersin, 'o öyle' denir. sonra başka eve gidilip, kayıp parça gösterilir. 'haa doğru' filan denir.

    açık mutfak olan 1+1 dairede yemek yaparsın, taktıkları siemens davlumbaz o kadar sikim-soniktir ki hemen yangın alarmı çalışır. güvenlik arar, sonra da 'camı açın' diye akıl verir. daha yemek pişirmeye başlamadan açmış olsan da camı...

    vadistanbul avm'nin iğrenç müzikli ve ışıklı su oyunu pazar günü dahil gece geç saate kadar devam eder. evlere kadar gelir. kurtulamazsın. kim meraklısı bu çakma vegas şovunun merak ediyorum, araplar hariç.

    binaları bir alana yapmışlar. ortasına teoride yeşil alan yapmışlar, yarısı süs havuzu. hani o güvenle köpeğini gezdirmek için ev aldığın sitede, adamlar yeşil alanın yarısını havuz yapmış, geri kalan alana da köpekleri sokmayın diye levha asmış.

    şu an son dönemde istanbul'da bu ölçekte, şehir içi başka bir proje olmadığı için hemen bir yer bulmak isteyenler buraya geliyor. fiyatlarının kendi piyasasında gideri var.

    ama tam bir yeni türkiye projesi. kalitesiyle ve insanlarıyla. insanlarına bir iki örnek vereyim hemen: sitenin yarısı şu an boş. iki katlı hayvan gibi otoparkı var. arabalar da lüks. hani paralı millet. ama herifler iki adım yürümemek için kapı önüne sıçar gibi araba park ediyor. tam gecekondu mentalitesi. tabii ki burada her yaşayan maganda değildir. ancak ortam güzel bir maganda yatağını andırıyor bana.

    not: burada yaşamıyorum, ama son dönemde çok fazla arkadaşım buraya taşındığı için farklı tarz evlerde bulunma ve vakit geçirme imkanı buldum. sırf bir blokta birbirinden bağımsız 3 daire tanıyorum*
  • vadistanbul serisinin 3. etabı. eylül 2018'de tamamlandı 74 dönüm alana oturuyor 804 daireden oluşuyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı daireler var. 5, 9 ve 19 katlı apartmanlardan oluşuyor. projenin bu etabı vaistanbul park'la beraber 4 yüksek katlı 1 alçak katlı binayı da kapsıyor. 2019 mayıs-haziran'ı gibi açılması beklenen bu binalardan alçak katlı olanı süpermarket, diğer yüksek olanlarda hastane, rezidans-butik otel (radisson residences vadistanbul) ve ofis binaları olacak. ofis binaları 120.000 metrekare. binaların altında 22.000 m2 mağaza alanı da bulunuyor.

    (bkz: https://www.vadistanbul.com/park)

    konumu cendere'de kemerburgaz yolunda vadistanbul avm'nin yanında. bir nevi belgrad ve fatih ormanının arasında kalan bir boğazda bulunuyor. bir tarafında kemerburgaz yolu, diğer tarafında kağıthane deresi, diğer kemerburgaz'a bakan tarafında iett garajı , diğer vadistanbul avm''ye bakan tarafında ticari üniteler var.

    tamamı son 4-5 yılda açılan vadistanbul serisinin ilk etabı 250 dönüme oturan 1.111 konutlu vadistanbul teras, ikincisi 103 dönüme oturan 270 mağazalı vadistanbul avm idi. esasında bu alanlar daha önce evyap grubunun fabrika alanıydı. sonrasında evyap, artaş grubu, invest grubu ortaklığıyla projelendirme yoluna gidildi. sonrasında derenin havası değişti. malum kağıthane deresi selleriyle meşhur yumuşak bir zemin. proje aşamasında itü ile ortak çalışılarak geçmiş 100 senenin hareketleri incelenerek iski'yle beraber dere genişletildi, sel riski hala var mı zamanla göreceğiz. plana göre derenin sağı ve solunda yürüme yolları ve gondollar da olacak. aynı zamanda bu dere haliç'i besliyor. haliç'in suyunun temizlenmesi için sarıyer'den çekilen deniz suyu bu dereye veriliyor. deniz suyu vadistanbul avm ve vadistanbul park arasından dereye katılıyor. muhtemelen martılar bu yüzden derede çoğalmaya başladı. deniz suyunu getiren kanal kapalı bir tünel şeklinde. bu tünelin üstünde etapları birbirine bağlayan camdan bir bağlantı yolu ve konser alanı yapılıyor.

    cendereye zamanında fabrikaların keşmekeşi ve trafikten giremezdik. havası da simsiyahtı. yine de maslak trafiğinden kaçmak için o bölgeden mecburen çokca geçmişimdir. yakında ayazağa köyü vardı sadece. galatasaray'ın seyrantepe'de türk telekom arena stadının yapılmasıyla beraber bölgede dönüşüm başladı, şimdilerde fabrikalar dereden uzaklaşıyor. ekonomik durgunluk ve daralmaya rağmen on aylarda maslak'tan cendere'ye doğru ofis ve konut projeleri yayılarak iniyor. uniq istanbul, ağaoğlu maslak 1453, ağaoğlu my home maslak ve eclipse maslak gibi maslak tarafında yeni projeler olmakla beraber cendere ve çevresinde projeler yoğunlaştı, örneğin vadistanbul'un 3 etabına ek olarak,seba office boulevard, seba flats cendere, toki - avangartistanbul, eroğlu - skyland istanbul, ege yapı-kordon istanbul, invest - vadikoru, nidapark seyrantepe, nurol life aslantepe projeleri bu bölgede tamamlandı veya tamamlanmak üzere. stada gelen taraftarı bu bölgeye bağlamak için vadistanbul'u yapan artaş-evyap-invest konsorsiyumu stad ve avm arasında bir funiküler raylı sistemini, bir köprü ve bir alt geçidi yaptı. havaray yaklaşık bir senedir ücretsiz servis veriyor, bu sistemin ilerleyen dönemde belediyenin metro sistemine devredileceği duyuruldu. muhtemelen o zaman kadar ücretsiz çalışmaya devam edecek.

    edit: imla, bilgi eklemeleri
hesabın var mı? giriş yap