• 24. dönemde de chp mersin milletvekilliği yapmıştır. 5 ekim 1963 mersin tarsus doğumludur. ziraat mühendisi olup bölgebin tanınan iş adamlarından biridir.

    çukurova üniversitesi'nin ziraat fakültesi'nden mezun oldu. tarım, sanayi ve dış ticaret alanlarında faaliyeti olan şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. aktif olarak devam eden tarsus ticaret ve sanayi odası, tarsus sanayici ve işadamları derneği ile ziraat mühendisleri odası üyesi, tarsus güç birliği vakfı mütevelli heyeti başkanıdır.
  • chp mersin büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için adı geçen isim.
  • an itibari ile chp mersin büyükşehir belediye başkan adaylığı kesinleşmiştir ilerleyen saatlerde resmi açıklama yapılacaktır.
  • 31 mart 2019 yerel seçimleri chp mersin büyükşehir belediye başkan adayı.
  • eğer chp mersin büyükşehir belediyesi adayı olduysa, iyi parti adayı burhanettin kocamaz'ın ikinci dönemi hayırlı olsun demektir bu. vahap seçer arap kökenlidir ve mersin'in kırsal kesimi (yörükleri) arap kökenli bir adaya oy vermez. 2014 seçiminde halkla iletişimi ve ilişkisi kopan macit özcan'ı aday göstermek ne kadar yanlışsa, bu seçimde burhanettin kocamaz'ın karşısına vahap seçer'i koymak da o kadar yanlıştır.

    vahap seçer çok çalışkan ve dürüst bir insandır, ona bir lafım yok ancak yerel dinamiklere göre bu seçimi kazanması olasılığı çok çok düşüktür. mersin genelinde istemihan talay'ın aday olarak istendiği bu kadar açıkken, chp vahap seçer'i aday göstererek bile bile lades demiş durumdadır. geçmiş olsundur...

    ekleme: "mersin yörükleri arap kökenlilere oy vermez" tamamen şahsi görüşüm ve gözlemimdir. dediğim gibi, vahap seçer son derece çalışkan ve dürüst bir siyasetçidir ancak bu sosyokültürel bakış açısı yüzünden, kazanmasını isterim tabi ama, kazanamayacağını düşünüyorum şahsen.

    ayrıca macit özcan hakkında komikli şakalar yapan arkadaş 2014 seçimleri itibariyle büyükşehir yasasının değiştiğini, değişmese 2014 seçimlerini de macit özcan kazanacakken değişen yasayla burhanettin kocamaz'ın kazandığı gerçeğini de gözden kaçırıyor sanırsam. uyandırayım isterim...

    ekleme: bu ne güzel göt olmadır, şahsen beklemiyordum ancak çok sevindim gerçekten.
  • adaylığı burhanettin kocamaz'a değil, hamit tuna'ya müjdedir. mersin yörükleri araplara belki oy verir ama hamit tuna varken vermez.

    ayrıca macit özcan'ın 15 yıllık belediye başkanlığı dönemi büyükşehir yasası öncesi, yalnızca mersin merkez seçmeninin oyuyla seçildiği dönemlerdir. ilçelerin de büyükşehire oy vermeye başlamasıyla beraber, ilçelerdeki yörük ağırlıklı nüfus sayesinde kocamaz seçilmiştir.

    hamit tuna gibi mersin'de sevilen, beğenilen bir ilçe belediye başkanının karşısında, ak parti de aday çıkarmamışken, ne vahap seçer'in, ne de son seçimde şehirde ancak dördüncü olabilmiş iyi parti adayı, yıpranmış kocamaz'ın kazanma şansı vardır.
  • son 2 haftadır chp'nin tabanda fazla karşılık görmeyip "bizim adayın zaten şansı yok, bari akp ortağı kazanacağına burhanettin kocamaz'a oy vereyim" dedirtecek bir aday üzerinde çalıştığı, bu yüzden istemihan talay'ın üstünün çizildiği, vahap seçer ya da şehirde yapılan mv/belediye başkanlığı farketmez her seçime 25 yıldır aday olan serdal kuyucuoğlu'nu aday göstereceği konuşuluyordu zaten. kılıçdaroğlu'na daha yakın olan vahap seçer aday oldu. kazanması için değil, tabanın iyi parti'ye kayması için aday gösterildiğini düşünüyorum.

    o ya da bu denemez, bence mersin için hamit tuna'nın da burhanettin kocamaz'ın da şansları eşit. seçim süreci ne getirir/götürür bilemem. akp kendi adayını çıkarsaydı chp de istemihan talay gibi daha güçlü bir adayla çıkacaktı bence...
  • 2019mart yerel seçimleri mersin bşb adayı.kazanmasına imkan vermiyorum.bravo kılıçdar partinin genel seçimlerde yerle yeksan ettiğin yetmedi,yerelde de yok et bravo devam! ulan bu partiye kılıçdar kadar hiç kimse zarar vermedi bu adam kim boşa koyulmuş laf olsun bi aday.hamit tuna-burhanettin arası gidecektir yarış.bizi chpden bi kez daha soğutan kılıçdaroğluna vahap bey üzerinden sitemimi gönderiyorum.
  • atadan, dededen chp'li aday. sağcı aday dayatmaktansa gerçek chp'li aday koymayı daha mantıklı buluyorum. arap olduğu için eleştiriliyor. mersin'de araplar chp'ye oy vermezse chp %5 ya alır ya almaz.
  • atadan,dededen chp'li olup 2 dönem chp milletvekilliği yapmış adamı tanımayanların hakkında yorum yaptığı kişi.
    mersin'de fikri sağlar'dan sonra gösterilecek en iyi adaydı bence kendisi. genel merkez doğru bir karar aldı. arap olması, kürt olması, yörük olması farketmez. mersin seçmeni öyle saçma şeyleri takıntı yapmaz. mersin büyükşehir belediyesi bu dönem tekrar chp'ye geçecektir. seçim gecesi hep beraber burdayız.
hesabın var mı? giriş yap