• kuzey amerika kitasinin en buyuk kayak merkezinin bulundugu, colorado eyaletine bagli olan sehir.
  • http://vail.snow.com/ adresinden gerekli bilgi alinabilen kayak merkezinin bulundugu sehir. denvera yaklasik 100 mil* uzakliktadir. sezon suresi kasim 15 civarindan nisan 15 civarina kadardir. 5289 acreye kuruludur bu yer. cok turistiktir ve pahalidir.
  • sadece kisin degil, yazin da gidip gorulmesi gereken, zuppe dolu sehir
  • aldigi unu hakikaten hakedir burasi, taze kar oldugu zaman tadindan yenmez , ozellikle haftaicleri kimseyi gormeden kaymaniz mumkun, tek sorunu park yeridir burasi, gunluk park yerleri 25-40 dolar arasidir.
  • bouldera yaklasik 100 mil uzaklikta olan, gunu birlik gidip gelmenin pek deymedigi ama yinede her hafta gitmek istedigim yer. gittiginiz zaman heryerde turist gormeniz mumkun. hatta gecen gun bir guney afrikaliya aramizda gecen diyalog soyle;
    ben: where are you guys from?
    onlar: south africa!
    ben: cool, how long have you guys been here?
    onlar: about 2 weeks, we are staying for a month. how about you?
    ben: i live in colorado, this is my backyard. i am leaving at 2 and i will be working at 5 30.
    demek istedigim buralarda yasayan insanlarin arka bahcesi olan bu yer dunya capindan birsuru turist cekmektedir*
  • tarihinin en karli 4. sezonu geciren sehir. su gune* kadar 283 inch kar yagmistir.
  • bu sene 4 ay’ mi gecirdigim sahane otesi kayak dagi.

    lift fiyatlari yuksektir. sezon da $200 odeyip dag’a cikanlar var. fiyatinin karsiligini cikartir ama gondololar deri kaplama koltuk isitmalidir. benim ilk sezonum oldugundan “buddy pass”ve”%50 off “ kuponlari ile 10-12 gun bu guzel dag’a ciktim.

    genelde ski dag’i diyorlar ama snowboard cu olan bendeniz bu dagda cok guzel sezon gecirdim.

    bu sene cok kar yagmadi ama ona ragmen guzeldi.

    bilgi almak isteyenler msg kutusuna yazabilir.
  • ing. birinin önünde hürmeten, saygıyla, itaatle şapka çıkartma manası vardır ama karşınıza çıkarsa helal olsundur. benzer manada bir fiil daha olacaktı ama hatrıma gelmiyor. o karşıma çıkarsa ona helal olsun.

    edit: doff evet. do off'tan gelmesiyle hafızalarda yer edinmiştir.
  • james hetfield ailesiyle beraber burada yaşıyor. uzun süre san fransisco-bay area'da yaşadıktan sonra "california insanını sevemedim" diyerek buraya taşınmış.

    hetfield'ın av tutkusu ve sf'deki insanların onu yargılayış biçimi bunda etkili olmuş. diyor ki "bir geyik avlayıp kamyonetin arkasına atarak eve geldiğimde bunun sorun olmadığı bir yerde yaşamak istiyorum. bu benim kendi organik beslenme tarzım. san fransisco'da sürekli farklı olana toleranslı olmaktan bahsediyorlar ama tam da onların istediği türden "farklı" olmalısın. eğer tercihlerin onlarınkinden farklıysa sürekli yalgılıyorlar. kendimi hiç bitmeyen bir kavganın içindeymiş gibi hissettiğim için daha sakin ve işime gücüme karışılmayan buralara taşındım."

    arjantin doğumlu karısı francesca küçüklüğünü vail'da geçirdiği için burayı tercih etmişler.
  • denver'a yakın olmasından dolayı tercih edilen kayak merkezleriyle meşhur bir colorado şehri. aspen yaklaşık 4 saat. aspen'e gitmektense 2 saat mesafedeki vail'e gitmek daha pratik geliyor insanlara.

    vail, aspen'a göre kıyasla daha ucuz olmasına rağmen (emlak fiyatları açısından), günlük kayak fiyatları aspen ile hemen hemen aynıdır.

    tam bir zengin-fakir turnusolüdür. tüm teçhizatınız ile gitseniz bile daily pass ler $300 civarındadır. isviçre'de aynı pass $100 civarındadır. o yüzden season pass alınasıdır.

    pahalı olmasına rağmen cennettir efendim. yeryüzünde eşi benzeri görülmemiş bir cennet.
hesabın var mı? giriş yap