• (bkz: derin hoca) *
  • yurdum insanı tarafından doğal ve oldukça "bilimsel" bir şekilde uygulanan tedavisi için;
    (bkz: vajinismusu zeytinyağı ile yenmek)

    müspet çözüm bulunmuş böyle sorunlar hakkında entry yazıp yormayın kendinizi. yok psikologmuş astronotmuş efenime söylim mikrobiyologmuş.. te allam yaa!
  • psikolojik sanılır. aslen hem psikolojik, hem fizyolojiktir.
    ufak bir test ile psikolojik mi fizyolojik mi olduğu anlaşılır. bu test pelvik kaslarının kasılıp kasılmamasına göre rahatsızlığın psikolojik veya fizyolojik olduğunu belirler.
    (bkz: varlık doğan)'a gitmeli.

    edit: bilgi güncelleme.
  • bir arkadaşımız vardı, hanımı bu dertten mustarip. her hafta sonu toplandığımızda adamcağızın ağlaşması başta üzücü ise de, sonradan artık mizah konusu olmuştu aramızda. altı buçuk yıllık evli iken doktor raporuyla bakire olan karısından boşanmak zorunda kalmıştı. işin kötü tarafı kadının teyzesi ve teyze kızı da aynı dertten mustaripmiş. gerçi onlar ömürlerinde birkaç istisna yaşamışlar ama teyze kızı da "kadınlık görevini ihmal ettiği için" boşanmıştı. hasılı, bu iş ya genetik, ya da kültür meselesi bence.
    edit: imla + kısaltma
  • zetinyağı ne arkadaş kaygınlaştırıcı diye bir şey var
  • jinekolojik muayene sonrasında, eğer sorun fizyolojik kökenden öte, psikolojik köken olgusuyla belirlenmişse, vajinal egzersizler yoluyla, kaslarda istemli kontrol geliştirmek ve spazmı önlemek noktasında tedavi planı geliştirilir.

    cinselliğin doğal, normal bi' aktivite olduğuna yönelik bilgi ve inanışları tekrar oluşturabilmek için, psikoeğitim desteği sağlanır.

    fobik unsurlar, suçluluk ve utanç hissiyatı, ağrı korkusu gibi psikolojik sorunları, psikoterapötik veya cinsel terapi yöntemleriyle çözüme ulaştırmak mümkündür.

    eskiden, cerrahi müdahalelerle veya kaslar üzerindeki ani ve can acıtıcı müdahalelerle tedavi sağlanmaya çalışılsa da, günümüzde hiçbir müdahale veya ilaç kullanımı gerekmeksizin tedavi süreci devam eder.*

    tedavi içeriğinde kegel egzersizleri, ödevler, parmaklar veya vibratörler yardımıyla, kişinin kendine ait mahremiyet alanında, en rahat ve en kaygısız şekilde yüksek başarıyla sonuca ulaşabileceği faktörler yer alır.

    disparoni ve vajinismus iki ayrı rahatsızlıktır. bunu gerekli yetkinliklere sahip, sertifikasyon ve süpervizyon süreçlerini tamamlamış cinsel terapistin ayırıcı tanılarla, problemi detaylıca dinleyerek karar vermesi ve tedavi planı oluşturması gerekir.

    bu sebeple vajinismusa sahip kişiler, kendine en uygun cinsel terapisti seçerken, güven duyduğu, mahremiyet olgusuna saygı gösteren, yetkin, rahat ve paylaşabilir hissettiği kişiyle yol aldığında, tedavisi en kolay psikolojik rahatsızlıklardan biri olduğunu her zaman bilmelidir...
  • birde ürün yerleştirme yapsaymış
  • wow o nasıl bir reklam
  • ümmügülsüm was here.
hesabın var mı? giriş yap