• halk katılım bankası'yla beraber ali babacan tarafından açılacak yeni bankamızmış.
  • resmi gazetede yayınlanan karara göre bugün itibari ile kurulmasına onay çıkan yeni banka. yalnız haberde geçen:

    -bayezid han-ı sani (ıı. bayezit) vakfı
    -mahmud han-ı evvel bin mustafa han (ı. mahmut) vakfı
    -mahmud han-ı sani bin abdülhamid han-ı evvel (ıı. mahmut) vakfı
    -murad paşa bin abdusselam (murat paşa) vakfı

    isimli vakıfların banka kurmakla alakası nedir anlayamadım. padişahlara adanmış gibi duran vakıflar niye böyle bir işe kalkışırlar, çıkarları nedir, nasıl bu kadar sermayeye sahip olurlar anlamak zor.
  • kurulması için gereken tüm izinleri tamamlamış bulunan, hazine garantisi altında islam kalkınma bankası'ndan alınacak 300 milyon dolarlık kredi ile ana sermayesi oluşturulacak, 1 milyar tl'lik başlangıç sermayeli vakıfbank iştiraki.

    bu aralar genel müdürlük ve merkez şubesi için bina aranmakta.
  • genel müdürlüğüne ikram göktaş'ın atandığı katılım bankasıdır.
  • merkezi mecidiyeköyde bulunan ve eleman alımlarına başlamış bankadır. ilk şubesi olacak merkez şubesi yine aynı lokasyonda olacaktır..
  • bugün erdoğan'ın katılımıyla resmi açılışı yapıldı. özellikle izaha ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için ilk sözüm ana hissedarının vakıflar genel müdürlüğü olduğunun altını çizmek olsun; yani kurucu ortak vakıflar bankası değil, son anda gelen bir düzenlemeyle vakıf katılım'ın kurucu ortağı vakıflar genel müdürlüğü oldu.

    ziraat katılım'ın aksine kadrosunun ana iskeletini katılım bankacılığı geçmişi olan yetkililerden oluşması kamuoyunda olumlu bir intibaa oluşturduğunu söyleyebilirim. bu durum, bahse konu kadroların başarılı bir geçmişe sahip oldukları ya da ziraat katılım'a göre daha iyi performans gösterecekleri anlamına gelmiyor. ancak katılım bankacılığını, ürünlerini, işleyişini, risk iştahını, müşterilerini, tedarikçilerini, kısacası faizsiz finans ekosistemini ve ticari hayat döngüsünü daha iyi bilen bir kadroya sahipler algısı oluşturduklarını söyleyebilirim.

    bu yıl 30 şube açacaklarını, orta vadede sermayelerinin milyarlarca liraya (tam rakamı yazmak istemedim) artıracaklarını söylüyorlar. e, bugün de, neşesi yerinde olan cumhurbaşkanından da tam destek aldılar. vakıflara ait on milyarlarca birikimin en azından önemli bir kısmının vakıf katılımına gelmesini bekleyebiliriz. her ne kadar ikinci katılım bankası olsa bile ziraat katılım'a göre önemli bir algısal ve yapısal üstünlükleri var. 6. ay bilançosuna yetişmese bile (ki bu güçlü bir ihtimaldir) 9. ay bilançosuyla ziraat katılımın önüne geçeceğini düşünüyorum. (ziraat katılım için #51943382'de yazdıklarıma bakılabilir.)

    üst yönetimde türkiye finanslıların ağırlığı görülse bile alt kadroda hem kuveyt türk hem de albaraka türk'ten önemli sayıda personel var. işletim sistemlerini ziraat katılım'ın tercih etmediği diğer bir katılım bankasından aldılar. kısacası ziraat katılım ne yaptıysa tersini yaptılar diyebilirim. (organizasyonları, üst yönetimin atanması, alt kadronun istihdamı, özkaynağın bulunma yöntemi, işletim sistemi alanlarında)

    kendilerine başarılar diliyorum, en azında şunu söyleyebilirim ki kamuoyu algısında ziraat katılım'a göre bir adım önde başladılar.
  • kısa vadede neler olur bilemiyorum ama, uzun vadede (kök salıp dallandıkça, şube ve hizmet niceliğini artırdıkça) işe yaramaya başlayacağını düşündüğüm yepyeni katılım bankamız..

    hayırlı uğurlu olsun, ihtiyacı olanlara uygun krediler sunsun.. bir de, akıllı olsun..
  • faizin adının kar payı olarak değiştirildiği bir banka daha kendinizi kandırmayın
  • victoria s secret pembesiyle domino s pizza nın mavisi ve logosundan esinlenmiş katılım bankası.
hesabın var mı? giriş yap