• özel universitelerin hepsini nisantasi universitesi zanneden odtülü tarafindan acilmis basliktir.
    ha ne muhendislik okuyorum ne de turkiyede okuyorum. ama ozel universite demek baraji gecememek degildir.
  • kıytırık bir sürü devlet okulu olduğunu da düşününce çok da kötü değillerdir. bilkent'te bilgisayar mühendisliği okumaktayım, staj sırasında yanıma birlikte çalışalım diye verilen eskişehir anadolu üniversitesi'nde okuyan 3 küsür ortalama yapmış bilgisayar mühendisliği öğrencisi kızı gördükten sonra devlet okullarının bir çoğunda eğitimin e'sinin olmadığını fark edebiliyor insan. bir arkadaş daha vardı, atılım üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyan, ortalamanın o'su dahi bulunmayan bir arkadaş kızdan kat kat iyiydi. atılım bile zorlaya zorlaya, sınıfta bıraka bıraka en istemeyen adama bile bir şeyler öğretmiş. hanım kızımız 3 küsür ortalamayı yata yata almış devlet okulunda. bize yazık değil mi? demek ki neymiş? her şey öss değilmiş mesleği ele alırken. demek ki tüm özel okulları aynı kefeye koymamak lazımmış. demek ki devlet okuluna puanını alıp girsen de bir şey öğrenmeden mezun olabiliyormuşsun.
  • öss barajını geçip sebahattin zaim, recep tayyip erdoğan, sütçü imam gibi üniversiteleri kazananların laf etmemesi gereken mühendis. kısacası 3-4 üniversite harici diğer okulların mezunları hiç konuşmasın bence.
  • bu özellerden kadir has'dan mezun olanlardan birisi misal netaş'a 2.500tl maaşla işe başlamıştır.
    netaş'da başka mühendisler de vardı bildiğim aynı okuldan.
    sanırım bazen öss'deki başarı değil sonraki başarı da etkili oluyor.
  • tam olarak ancak tam olarak saçma bir mantığın üzerine kurulu bir şekilde eleştirilen mühendis.
    bu ne saçmalıktır anlamıyorum. öncelikle bir bilkent'in ''burssuz'' bölümlerinin taban sıralarına bakalım.

    bilgisayar mühendisliği:59.586
    elektrik ve elektronik mühendisliği:31.419
    endüstri mühendisliği:45.734
    makine mühendisliği:46.750

    yani isterse milyar dolarlarınız olsun bu sıralamalardan daha iyi değilseniz buraya giremiyorsunuz. yani bazılarının dediği gibi barajı geçemeyenlerin mühendis olmaması gibi bir durum yok. ki zaten buradakiler ücretli olarak girilen sıralar. tam burslu ve yarı burslular ilk 1000 ve ilk 10000'i alıyor. türkiye'de bunun gibi sadece 2 devlet üniversitesi var. boğaziçi ve odtü. onlar da yer yer daha düşük bilkent'ten giriş puanı bazında.

    bu kısmı geçiyorum. bilkent gibi sayısız özel okullar var. mesela koç, mesela sabancı? anlamadığım neden özel üniversiteler bu kadar geriyor sizi? özel üniversite kısa yoldan sizin önünüze geçmek değil, haksız bir durum da yok ortada? inanıyorum ki bir çok imkanı da daha iyi devlet üniversitelerinden.

    gayet de iyi bir mühendistir.

    edit: özel üniversite diye bilkent'i, koç'u, sabancı'yı neden saymayalım? ya da diğer özel üniversitelere burslu, burssuz girmiş o kadar insanın emek etmediğini nereden çıkarıyorsunuz?
    hayır amacın baba parasıyla okumayı eleştirmekse git barajı geçemeyip mühendis olan insan diye başlık aç. ne diye özel üniversite'de okuyan herkese lafa atma gereği duyuyorsun?
  • ozel universite mezunuyum fakat muhendislik bolumunden mezun degilim. senin o findik beyninle girdigin devlet universitesinin muhendislik bolumunden mezun olduktan sonra girebilicegin en iyi isten kazanabilicegin en iyi maasin su an en az 6-7 katini kazaniyorum hem de dunyanin en buyuk teknoloji sirketlerinin birinde muhendis hem de kidemli muhendis sifati altinda. karsilastirmalariniz mide bulandirici oldugu icin maalesef bu tip ezici ve cirkin bir analiz yaparak yine o findik beyninin yarattigi dunyayi yikmayi amacladim hatta yiktim da.

    kusura bakmayin fakat ozel universiteler gotunuze girsin lutfen. orada parasi ile okuyup fakat kendini gelistirmeyi hedefleyen insanlar, paralari ile birlikte gotlerinize girsin teker teker veya topluca. girsin ki elalemin tabaginda ne oldugunu sorgulamak yerine ilk once onunuzdeki kendi tabaginizda ne oldugunu goresiniz.
  • eğer hakkıyla okuduysa şanslı mühendistir. devlet üniversitelerinde maddi kaynak olmadığı için bulamadığı olanakları fazlasıyla kullanabilir, teroik bilgilerini pratiğe dökebilir.

    edit: ayrıca neden başka ülkelerle kıyaslamadığımızı da anlamadım. bildiğim kadarıyla abd'de de özel üniversitelere burslu bir şekilde girmek kolay değil. sınav notları, lise notları, ders dışı aktiviteler falan filan baya inceleniyor girmeden önce. yoksa onlarda da götlerini yaya yaya girenler yok mu? (bkz: bilal erdoğan'ın harvard mezunu olması)
  • ciddi ciddi babasının parasıyla, babasından aldığı parayla hava atan orospu çocuklarının yorum yaptığı başlıktır.

    olum lan, o kadar ucuz değil. babanızın parasını, ananınızın amına sokarlar haberiniz olmaz.

    ayrıca özel veya değil, insanlığa faydalı olmayı hedefleyen herkes eşittir. sizin paranızın da , ananızın da amına koyim
hesabın var mı? giriş yap