• extreme ac adamin kebapcida tercih etmesi gereken varyantlardan biridir. muessesenin feature'larina gore findik lahmacun, kofte, $i$ kebap, adana, pilav, yogurt hatta doner muhteviyatina sahip olmasi caizdir.
  • varlığına sadece izmirde denk geldiğim kendi içinde bir yok yok tadı yakalamış olan 1.5 porsiyon istendiği zaman* tabağa sığmadığı için küçük bir tepsi içinde getirilen doyurucu ötesi kebap.
  • van'da kebapçılara gittiğinizde ve buraların özel birşeyi var mı dediğinizde size önerilen kebap. bu versiyonda içinde kaşar da olan bir adana dürüm düşünün; sonra bunu dilimleyip iskender sosuyla sosladıklarını düşünün; yani bir nevi içinde beyti olmayan, kaşarlı adana olan lokma kebabı gibi.
  • genelde içine o kebapçıda bulunan kebapların hepsinden en az birer parça yanına da bir çok sos ve salata çeşidi konan kebap türüdür.fiyatı herhangi bir kebabın en az iki katı olmasına karşılık lokantadan tamamen doymuş ve mutlu olarak kalkılır genelde.
  • valinin birinin yolu bir restorana düşmüştür. restoran sahibi valiye ne yiyeceğini sorduğunda aldığı cevap "sen kafana göre yap bişeyler" olmuştur. restoran sahibi de valiye mahcup olmamak için menüde et namına ne varsa ajanje edip kallavi bir porsiyon şeklinde valiye sunmuştur. e haliyle bu kombinasyonun menüdeki adı da "vali kebabı" olarak kalmıştır.
  • (bkz: vast food)
  • bir porsiyon vali kebabıyla doymayacağını düşünenler için olağanüstü hal bölge valisi kebabımız da mevcuttur, yoğurtlu.
  • zamanın birinde küçük kasabada küçük bir lokanta, lokantanın da sahibi gariban bir lokantacı varmış. valinin evi şehrin biraz dışında olduğu için evine gelip giderken şehir merkezine çok yakın olan bu kasabadan geçermiş. yine böyle evine gelip giderken vali burada yemek yemiş. adama bir şey söylemeden çıkmış ve ardından belediye ekiplerini lokantaya göndermiş; ceza vermelerini söylemiş. zabıtalar lokantaya 3 gün süreyle kapatma cezası vermiş. sonra ertesi hafta tekrar gelmiş, yemek istemiş yine beğenmemiş. yine zabıtalar, yine kapatma. ertesi hafta yine aynı, ondan sonraki hafta devam aynı karara. lokantacının canından can, ömründen ömür gitmeye başlamış. haftanın yarısında sürekli kapalı. ne yapsa valinin gözüne giremiyor, yemekleri beğendiremiyormuş. sonra bir gün yine vali geldiğinde lokantacının küçük yamağı demiş ki:

    - ustam bugün valiye ben yapayım yemeği.
    + yap len hadi kerata, ne olsa kapatacak pezevenk.

    hiç olmazsa kendininkinden daha rezil bir yemek yesin de gıcıklık olsun diye düşünmüş lokantacı. arka kapıdan çıkmış, yakmış bi cigara, o arada da çırak habire uğraşıyor valinin yemeğiyle. seslenmiş sonra ustasına, gelmiş yemeği servis etmiş valiye adamcağız söverek. aradan 5 dakika geçmemiş vali seslenmiş içerden:

    - aşçıbaşı...
    + buyurun valim
    - güzeldi bugünkü yemek.
    + ?!'?!
    - ne bu yemeğin adı?
    + hmm, şey... kebap valim, vali kebabı...
    - eline koluna sağlık, bundan sonra hep bundan ver bana olur mu?
    + emredersiniz valim, her zaman.
    - hadi kal sağlıcakla, hayırlı işler.

    usta valiyi gönderir göndermez arkaya koşmuş, çırağına sormuş:

    + neydi valiye verdiğim yemek?
    - ustam dünden artan kebaplar, yemekler falan vardı ya?
    + ee?
    - onları karıştırıp kiremite koydum, fırında ısındı, sonra peynir rendeledim.
    + hepsi bu kadar mı?
    - evet usta, noldu vali kustu mu yoksa?
    + yok len kerata, çok beğendi. bundan sonra vali gelince bundan hazırla hep, tamam mı?
    - eheuhuee, tamam usta.

    o günden sonra vali çevresine çok övmüş orayı, herkes akın etmiş. adamın işler üçe beşe katlamış, her gelen memnun ayrılmış. kalan yemeklerle valiye vali kebabı yapmaya devam etmiş. o yemeği de vali oradaki görevini tamamlayıncaya kadar kimseye yapmamışlar. o gün bugün o yemeğe de vali kebabı adı verilmiş.
  • bunu küçükparmakkapı sokak'taki medi kebap'ta güzel yaparlar.
  • tek bir yöreye has olmayıp çeşitli illerdeki kebapçılarda mevcuttur. içinde közlenmiş mantar bulunduran bir örneği de çankırı eyüpoğlu kebap'tadır.
hesabın var mı? giriş yap