• zor bir şey. ben az evvel reddediliyordum mesela, yanıma beş gün sekiz çift ayakkabı almak istediğim için. allahtan sevimli ötesi bir evladım da kurtardım.

    yola çıkacağım gün asla hazırlayamıyorum ben o valizi acil bir durum yoksa ve seyahat tarihi önceden belliyse. olmuyor yani, en az iki gün erkenden ayarlamam lazım her şeyi. yoksa kesinlikle unutuyorum bi şeyleri.

    en zorlandığım şeylerden biri zaten götürülecekleri seçip yerleştirmek. öncesi binbir soru. "serin mi orası?", "yağmur yağacak mı?", "akşam çıkar mıyız?", "serin hava akşamları?", "hırka serini mi, daha mı serin?", "tamam kızma, yok başka soru"....

    ve fakat hazırım çocuklar! sanırım. fak yu valiz!
  • gezmeyi severim, ama valiz hazirlamayi sevmem. her seferinde de gereginden fazla esya alirim. havaalaninda hafif giden karizma insanlara bakarim hep. bundan sonraki ilk denememde cok az esya alacagim. umarim onemli bir esya unutmam.
  • tam 30 kilo valiz yapabilme ozelligim ile ordinaryusluga gecis yaptigim aktivite. iki gun icin dunyalari valize tikan, 4 cesit ayakkabi goturen, bir hafta gelsen ne getircen acaba diye dalga gecilen de benim, evet.
  • en az eşyayı seçmek için verilen çaba demektir valiz. büyük şişelerde saklanan az lüzumlu şeyleri 100 ml'lik şişelere boşaltmak, kocaman dolaplardaki az lüzumlu eşyalardan en lüzumlularını sırt çantasına sıkıştırmak, her şeyin en elzemine karar verebilmek demektir valiz. gidilen yerlerden yüklenecek daha fazla lüzumsuz eşya için makul boş alanı hesaplayabilmektir valiz. tedbirdir, eziyettir, tasarruftur, güçtür, çüktür, yüktür, vazgeçebilmektir valiz.
    evet çükü bilerek sıkıştırdım araya. bakalım gerçekten okuyor musunuz entrylerimi.
  • yıllardır yaptığım ve zaman'la pratiklik kazandığım eylem. sadece 10 dak yeterli .
  • seyahat sevincimi hep yerle bir eden iş. bence bir sanattır ve ben bu sanatı icra edemiyorum. daha doğrusu sıkılıyorum. külfet geliyor bana.
    hele en tuhafı, eve geri dönüşte aynı eşyaları aynı valize yerleştirememek gibi bir meziyetim var. bazen kıyafetleri vs yıkatma imkanı olmayınca onları poşete yerleştirince biraz hacimsel artış oluyor ama özünde aynı eşyalar aynı valize sığmıyor.
    george clooney'in up in the air filmindeki valiz hazırlama sahnelerine bayılırım bu yüzden.
  • hazırlamadan önce bu listeye bir göz atmalı.
  • çift olarak gideceğiniz tatil için çok büyük bir heyecan ile hazırlamak varken, belli sebepler sonucu bütün heyecanınız kaçarsa çekilmez bir aktivite olabilir sizin için. eğer migreniniz varsa bavul astarınıza ilacınızı bol bol yedeklemeniz gerekebilir.
  • özellikle kışın yapılanı çok can sıkar. çıkar çıkar geri koy azalma psikolojisi ile muhakkak bir şeyleri unutmak oldukça sinir bozucudur. ıs ve seyahat bir arada olunca üstelik bir den fazla şehir gezme durumu da eklenince vay başa gelenlere dersiniz. ve en sonunda pes edersiniz. bayanlar için çok daha bunalticidir. en sonunda pes edersiniz.
hesabın var mı? giriş yap