• bbc tarafından 2010 yılında hazırlanmış pek güzel belgesel.
    van gogh kardeşlerin birbirine yazdığı mektuplardan yararlanılmış. vincent van gogh'u sevgili şerlok benedict cumberbatch oynamakta.
  • tek kelimeyle mükemmel bir iştir.
    benedict cumberbatch'in oyunculuğuyla belgesel olmaktan çıkmıştır zaten. vincent van gogh'u seven, araştıran vb. biriyseniz bu belgesel sizi mahveder. neredeyse ağlaya ağlaya izlersiniz. açıp da van gogh'un eserlerine bakamazsınız bir süre. bakmaya utanırsınız. adamın yaşadıkları aklınıza gelir. şu anda çok ünlü bir ressam olması kanınıza dokunur.
    benedict cumberbatch'in de hayatının rolüdür sanırım. sherlock yanında halt etmiştir.
  • yeni keşfedip izlediğim için bana pişmanlık hissettiren muhteşem bir bbc belgeselidir efenim. benedict cumberbatch'in çok iyi bir oyuncu olduğunu tekrardan anladım şahsen. sherlock'ta ayrı, van gogh'ta ayrı, stephen hawking'de ayrı konuşturmuştur oyunculuğunu kendisi.
  • bir süredir izlemek istediğim fakat türkçe altyazılı bulamadığım belgeseldir, önerisi olan varsa yeşillendiriniz lütfen
  • benedict cumberbatch'in nezdimde fazlaca kendisi olması sebebiyle van gogh olduğuna inanamadığım ama oyunculuğunu ağzım açık izlediğim belgeseldir.

    https://www.imdb.com/title/tt1632679/

    --- spoiler ---

    van gogh'un resim yapmaya 20lerinde başladığının, parlak renkleri ise 30larının ortasından sonra kullanmaya başladığının öğrenildiği belgeseldir ayrıca.

    yaşarken sadece birkaç tane eserini satmıştır; kendi ağzıyla da "insanlar ressam öldüğünde eserlerine çok daha fazla para öder" demiştir.

    "people pay a lot for the work when the painter himself is dead"

    38 yaşında ölmüştür, hayatı boyunca en yakın arkadaşı olan kardeşi teo da ondan 6 ay sonra.

    --- spoiler ---
  • insani ikiyüzlülüğün örneklerinden biri olan belgeseldir. ayrıca bok gibidir. benedict abinin zihinlerdeki gücü ve güzelliği sayesinde hayatı boyunca kendinden nefret edip yalnızlıktan kafayı yemiş, her mektubunda ergence ağlamalarla abisinden para isteyen bir adam çekici hale getirilmiştir. ağlayan benedict mi ilgi çekici yoksa 19.yy sonunda ağlayan kızıl bir herifçioğlu mu? ayrıca intihar etti biliyorsunuz. aciz bir adamdı belli ki.
  • alt yazısı çıktı mı bunun. ben hala bulamıyorum. izleyemedim, uhde kaldı. bilen ne olursunuz yeşillendirsin.
  • an itibarıyla trt 2'de izlediğim belgesel.

    benedict cumberbatch tabii ki daha farklı bir gözle izlememe vesile oldu. oyunculuğu şahane, teo'ya atılan mektuplardan yola çıkmaları gerçekçiliği son raddeye taşımış.

    van gogh'a dokunmak için loving vincent'la beraber önerebilecek bir yapım van gogh painted with words.
  • benedict cumberbatch’in broadcasting press guild ödülünü kazandığı 2010 yılında bbc tarafından yayınlanan van gogh belgeseli
  • loving vincent izledikten sonra denk geldiğim ve beğendiğim bir film oldu. mektuplardan yola çıkması ve benedict cumberbatch'in kameraya bakarak konuşması bile beni etkiledi. yalnızlık üzerine kurulu olan hayatını da görmüş oldum. öyle bir ailenin içinde büyümüş olmanın, başarısızlıklarının ve kardeşine bağımlı olmanın sonucunda ise ölüme sığınıyor. öldükten sonra değerinin bilinmesi gerçekten üzücü. izlerken onu daha iyi anladım.
hesabın var mı? giriş yap