• hayden christensen, thandie newton ve john leguizamo'nun başrollerde olduğu, trailer'ı i am legend clone'u gibi duran film.
  • fragman itibariyle alan wake 'den ilhamlanmışlar gibi duran bir film.
  • 18 şubatta abd'de görücüye çıkacak olan bir alacakaranlık hikayesi filmi.

    fragmanı çok ilginç bir film olacağı izlenimi vermektedir. izlediğimiz kadarıyla hafiften flashforward, the happening, stephen king'in "gece yarısını 4 geçe" sine benzemektedir. sonunu umarım iyi bağlamışlardır ama başlarının iyi olduğu kesin.
  • --- spoiler ---

    bir filmde kurgu olmadan sonuç nasıl olur çok iyi gösteren film. post apocalyptic olsun çamurdan olsun diyen ben bile zor dayandım filmi bitirmek için. la anladık i am legend'dan hallice bir fikirden odak alarak çıktınız yola. terkedilmiş sokaklar ve bomboş bir şehir, hadi bunu birde gizemli bir şekilde değiştirelim sıkılmıştır insanlar virüsten ottan falan diye tamam da la bir filmde hiç mi kurgu olmaz, hani anlattığı hiç mi bir metni olmaz. filmdeki klişelere klişe demek bile klişeye hakaret olur artık nasıl oluyorsa * mantık hatası desen zaten bir ton var. birde black smoke vari gölgelerin içine fısır fısır i am exist diye tekrarlamalar. ulan valla hayden christensen'den soğudum. birader gençsin yeteneklisin star warst'ta, awake'te falan umutlandık senden, bu herifte iş var diye ama afedersin ben senin ajansınında, menejerininde içine edeyim insan hiç mi önüne gelen senaryoyu okumaz.
    ha birde filmin içine daha kalıbına bakmadan rosemary's baby göndermesi koymuşlar. sonunda rick grimes'in atlantaya atın sırtında girişi vari the walking dead çakması bir sekans koymuşlar falan filan.
    bu arada post apocalyptic hastası biri olarak diyebilirim ki 2012 uyduruk filminden bile daha fazla zevk aldım şu filme nazaran. hiç bulaşmayın şu filme açın cloverfield, the host, i am legend falan tekrar izleyin. bir bu birde skyline var bu yıl çıkan bir başka rezalet. skyline daha da berbat.
    bu arada filmin yönetmeni brad anderson christian bale'in the machinist filminin yanında boardwalk empire'dan the wire'a fringe'den treme'ye kadar bir çok başarılı dizinin bazı bölümlerini yönetmiş ve anlaşılan hbo ile arasıda iyi ama birader ne bu film allah aşkına. hiç güzel durmuyor diğer yapımların yanında.

    --- spoiler ---
  • 2010 yılı mahsulü, sevdiğim yönetmenlerden brad anderson tarafından yönetilmiş olan abd yapımı bir film. senaryo anthony jaswinski tarafından kaleme alınmış.

    zaman zaman keyifli kareler vaadetmesine rağmen, ben filmi genel anlamda pek beğenmedim. sadece ‘distopik olsun da, çamurdan olsun’ diyenlere uygun bir film gibi görünüyor. geriye kalanlar için can sıkıcı bir deneyim olma ihtimali yüksek.

    dahası için...
  • ‘distopik olsun da, çamurdan olsun’ diye yaklaşan şahsımı ziyadesiyle tatmin etmiş bir film.

    haa, sinama'da izlesem verdiğim paraya yanar mıydım? paraya değil de, diğer alternatiflere yönelmediğime yanardım belki.
    olayın doğası gereği default olarak içinde barındırdığı tüm sıkıntılarına mıkıntılarına aldırmayıp zahmet edip de sinemaya giderek (bkz: #22139882) neticede bula bula bunu izleyip değerli akşamınızı boşa geçirtip heba edebilecek kalibrede bir film olabilmekle beraber, aslında uygun şartlar sağlanırsa gayet de keyifli bir seyirlik sağlayabiliyor. boş bir zamanınızda cipsinizi biranızı hazır ederek keyifle yayılıp evde izlemek uygun bir şart olabilir örneğin.
    film neticede distopik bir film ve bu türü seven kimseler için kaçırılmak gibi gir lükse sahip olmamalı kanımca.

    özet geçiyorum: öyle pek ahım şahım olmasa da izlenebillitesi yüksek bir filmdir kanımca.
    iyi seyirler.
  • 30. uluslararası istanbul film festivali'nde kopyası yetişmediği için geceyarısı gösterimi istanbul kültür sanat vakfı tarafından iptal edilen filmdir.
  • benzeri filmler arasından* ne yazık ki sıyrılmayı başaramamış bir filmdir. '' hadi bunu da izlemiş olayım '' diyerek seyrettiğim için beni pişman etmese de seyredenlerin çoğunluğunun beğenmeyeceği bir filmdir. filmin başlangıcı oldukça başarılı ama sonu seyirciyi mal gibi bırakarak bitiyor malesef.*

    --- spoiler ---

    keşke o gölgenin olayı neymiş öğrenebilseydik.* bu şekilde yüzlerce film yapılır yani. nerden geldiği belli olmayan bir güç bütün şehri yok eder, bazı insanlar hayatta kalır ve bu olaydan kurtulmaya çalışırlar falan filan. aslında elle tutulur bir senaryo bile yok ortalıkta.*

    --- spoiler ---
  • 30. uluslararası istanbul film festivali'ndeki son filmlerden.

    konu baya iyi, oyunculuk idare eder ama kurgu yok gibi birşey. çamurdan da olsa post apocalyptic sevenler için evde dvd'de izlenmesi tavsiye edilir ama sinemaya gitmeye gerek yok gibi. seyrettiğine pişman etmiyor, zaman kaybı yorumu baya ağır olur ama konunun vaadettiği içerik maalesef yok.

    --- spoiler ---

    film çok hızlı başlıyor ve bir yere kadar baya içine çekiyor. neler olduğunu bu tür filmlerde klasik olduğu üzere karakterlerle veya flshbacklerle beraber çözeceğiz gibi görünüyor ama film hiçbir yere bağlanmadan klişe göndermeler yaparak sona eriyor. neler olduğuna dair tahmin yürütmeye fırsat veren sahnesi yok gibi birşey, o açıdan ilginçti, sonu havada kalsa bile "eee ne yani" demeden çıktık sinemadan. bunun nedeni bir yere bağlayamadıkları için özellikle kurguya almamış olmaları da olabilir tabi... bu arada filmin maliyeti de yok gibi birşey olsa gerek, 3-5 gölge ve birkaç garip ses...

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap