• türkiye'de kitlelerin yönelimidir. artık posası çıkarılmış sınıf mücadelesinin, etnik tartışmaların, cinsiyet tanımlarının ötesinde, radikal kökenlerinden kopmuş etik normların, groteske yakınsayan bir estetiğin, amorf, vıcık vıcık yaşam biçimlerinin düsturudur.

    mevcut gerçekliği eğip büken, benliğinden uzaklaşmış, oryantalin içine katılmış antik beyaz adam gaddarlığıyla harmanlanmış, uzlaşma imkanı olmayan, h. g. wells'in büyük beyinli küçük fikirli overlord'ları tarafından kontrol edilen morlock'larının olma halidir.

    konvansiyonel kutupların dahi darma duman olduğu yaşama birimlerinin dinidir. tutarlılık yerini kısa vadeli maddi bir tüketime yönlendirirken, insani incelikler yerini antik kötücüllüğün bile tanımlamaya yetmeyeceği çirkinliklerle, bir yok etmeye, doymaz, ödlek, ancak bu çirkinliğin dahi dahil olduğu balçıkla beraber kaybedecek bir şeyi kalmayınca ortaya çıkan ve bu kertede dahi en fazla kanser hücresi kadar erk sahibi olabilen, kokuşmuş, içine uyandıkça derinleşen, cüret kazanan bir kabustur.

    varoşlarda 7'den 70'ye kim tarafından, hangi cenahtan olursa olsun var gibi gösterilen olumlu ne kadar kıymet varsa, hakikatte arkaplanda çalışan çok daha ürkütücü çirkef bir kötülüğün perdesidir. akılcılık, iyi niyet geçersiz kalırken vurgunculuk, yağmacılık, eziyet, ihanet yığınların üzerinde yükselir. varoşçuluk şeytanın dadaizmi, mazoşistlerin nihilizmidir ve yerli dizilerin ya da bıktırıcı siyasi oluşumların çok daha ötesinde sinsi bir insanlık düşmanlığının şarjı, koyun postu giymiş tenyadır.
  • dudullu postası isimli dizide erkan can'ın mükemmel tiradıyla anlatılmış akımdır.
  • ünlü varoş düşünür can pak satır tarafından aristokrasiye ve elitliğe karşı geliştirilen felsefi kuram.
  • aklıma ansızın düşen, benimsediğim felsefe. varoşçuluk, mutluluktur. ne varsa varoşlarda var.
  • kamuü malını sadece kendine aitmiş gibi kullanmak emarelerinden biridir.
hesabın var mı? giriş yap