• 2008 pekin olimpiyatları'nda 57 kiloda yakup kılıç'ı mağlup ederek finale yükselmiş, yakın dövüşü oldukça seven ve finale yükselene kadar da herkesi ringde oldukça hırpalayan ukraynalı boksör..
  • rez.

    bu adam geleceğin şampiyonu, inanılmaz tekniği var.
  • 2008-2012 olimpiyat şampiyonu ve hali hazırda 1 yıldır wbo tüysiklet kemeri sahibi olan şampiyon boksör. kelebek gibi uçup arı gibi sokan cinsten.
  • profta tek mağlubiyetini orlando salido karşısında almış 6-1 4ko 58 kilo boksör. ikon.

    kaldı ki o maç bana göre tamamen hakem faciası. en iyi ihtimalle draw çıkacakken salido'ya maçı verdiler.
  • tarihe iz bırakacak bir boksör pro olarak inanılmaz bir tekniğe sahip ayrıca kırılgan değil ne olursa olsun sakin kendine güvenli davranıyor karşısındakine burdaki şampiyon benim diyor resmen dövüşürken. amatör olarak zaten tarihe iz bıraktı tarihin en başarılı amatör boksörü iki olimpiyat şampiyonu tüy ve hafif siklet.solido maçı yenilgi gibi gözüksede aslında vasyl o maçta kemeri almıştır solido tartıda kaybetti kemer'i yarım kilo gibi bir fazlayla.bir şampiyon böle bir salaklığı nasıl yapar anlamasam da eğer bir rematch yaparlar ise vasylnin maçı domine ederek kazanıcağını düşünüyorum bu sefer .
  • muhtemelen hali hazırda yeryüzünün en teknik boksörü.
  • 1988 doğumlu, 58 kilogramda dövüşen ukraynalı boksör. lomachenko amatör kariyerinde 2008 pekin ve 2012 londra'da olmak üzere iki kez olimpiyat şampiyonluğu yaşamıştır. bunun dışında iki kez de dünya şampiyonluğuna ulaşmıştır. 2008 yılında liverpool'da avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. amatör kariyerini 397 maçla sonlandırmış ve bu maçlarda 396 galibiyet, 1 mağlubiyet almıştır.

    profesyonel kariyerine 2013 yılı itibariyle başlamış ve henüz ikinci maçında dünya şampiyonluk maçına çıkmıştır. bu maçta meksikalı şampiyon orlando salido ile kozlarını paylaşmış ancak salido'nun kirli dövüşü ve hakemlerin taraflı puanlamaları sonucunda ringden mağlup ayrılmıştır. lomachenko daha sonrasında wbo kemerini ele geçirmiş ve çıktığı tüm maçlarda kemerini korumayı başarmıştır.

    26 kasım 2016 tarihinde jamaikalı boksör nicholas walters ile karşılaşmış ve bu maçtan da galibiyetle ayrılmıştır. nonito donaire ve vic darchinyan gibi boksörlere karşı nakavtlı galibiyetler elde eden walters, vasyl lomachenko karşısında çaresiz kalmıştır. lomachenko, günümüzdeki en teknik ve kapasiteli boksördür. kendisi, önümüzdeki senelerde profesyonel boksun zirvesinde yer alacak ve zirveyi uzun süre kimselere bırakmayacaktır.
  • ecnebi dilinden yazacağım için kusura bakmayın öncelikle. footwork, hand speed, defense özellikleri 10 üzerinden 15 bu adamın. mike tyson ve ray jones jr.'dan sonra canlı gözlerle izlediğim en heyecan verici ve bana kalırsa pound to pound en iyi boksör. özellikle footwork'lerini ve değişik açılara sokularak vurduğu power-counter punchları bir boks sever olarak izlediğinizde orgazm olabilirsiniz. ringte, rakibinden herhangi bir özellik bakımından üstün olarak yenilmez görüntüsü veren nadir boksörlerden. lakabının hakkını veren nam-ı diğer: hi-tech
  • iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan ve şu anda super featherweight* sikletinde sıralamada 1. sırada bulunan ukraynalı boksör. amatör karnesi ise gördüğüm en başarılı kariyerlerden biri. amatör kariyeri 396 galibiyet ve 1 mağlubiyet. aynen yanlış okumadın bi daha okumana gerek yok. bu adam amatörde tek yenilgisini 2007 dünya şampiyonasında albert selimov'a karşı aldı. dediğim gibi amatör kariyer efsane. zaten albert selimov'u da önce yenip, sonra yenilip, sonra bi daha yenmiş.(ne biçim cümle oldu bu amk.)

    antrenörlüğünü babası anatoly lomachenko ile yapan vasyl lomachenko, 2013'te ilk profesyonel maçına featherweight'te* juan manuel marquez- timothy bradley jr maçının alt maçı olarak çıktı ve bu kariyerinin ilk maçı nakavt ile kazandı. hatta bu maçta ilk yenilgisini aldığı orlando salido'nun da maçı vardı.

    ardından 2. maçını orlando salido ile wbo dünya şampiyonluk maçı için karşılaştı ve sayı ile yenilerek yenildi*. bana kalırsa bu maç gerçekten loma'nın hakkıydı zaten bir hakemde loma'ya verdi ama işte boks'ta meksika lobisi fenadır. zaten maça çıkıyorsan abd ve meksika lobisinden korkacan aga adamlar canelo'nun kaç maç götünü kurtardılar.her neyse maça geri dönelim. bir kere salido'nun acayip bir çirkef stili vardır. yani acayip sarılır, kafasıyla suratına baskı yapar, kafa atar, sarıldığı esnada karaciğere hakeme çaktırmadan yumruk atar. he sen dersen "hacı boks'ta kim yapmıyor bunları" e sende haklısın sonuçta artistik buz pateni izlemiyoruz. 2. maçında yenilerek kemer kaçıran loma bence birazcık acele etti bu maç için eğer 2-3 maç daha yapıp bu maça çıksaydı sonuç farklı olurdu. sonuçta karşısında 40 yaşını geçmiş baharatçı yok. yılların kurdu salido var. dediğim gibi 2-3 maça çıkıp sonra kemer maçına çıksa maçı rahat alırdı ama benim görüşümce maçı zorda olsa aldı.

    sonrasında sikletinin en tehlikeli ismi olan gary russell ile maça çıkan loma bu maçı da sayı ile kazanarak wbo şampiyonu oldu. bu maçta da baya zorlandı bence. zaten md* ile kazandı. ardından sırasıyla tayland'lı suriya tatakhun, gamalier rodriguez, romula koasicha gibi rakiplerle kemer koruma maçına çıkıp ve bu arkadaşları rahat yenerek bir üst siklete geçti.

    bir üst siklet olan super featherweight'e geçen bu ukraynalı kardeşimiz wbo şampiyon olarak bir üst siklete geçtiği için otomatik olarak super featherweight wbo şampiyonu olan porto riko vatandaşı roman martinez ile karşılaştı ve bence kariyerinin en rahat galibiyetini 5 raunt'ta ko ile aldı. sonrasında yenilgisiz jamaikalı nicholas walters ile karşılaşan loma 7. raunt sonunda walters'a pes ettirerek maçı aldı. kişisel görüşümce maç sonrası walters kardeşimize kan işetmiştir herhalde. bir insan bu kadar seri olur mu lan? teknik özelliklerine daha değinmedim sonlara saklıyorum. bu maçı izleyip vasyl lomachenko kardeşimizin nasıl güçlü olduğunu anlayabilirsiniz. hele nicholas walters'ın "devam edecek misin" sorusuna bir "hayır" deyişi var ki o an çaresizliğin ne olduğunu şu sıralar pc başında göt büyüten ben bile anladım. neyse son maçında abd'li jason sosa ile karşılaşan loma bu maçını da rahat kazandı. zaten maç sonunda sosa'nın suratı perşembe pazarına döndüğü için jason sosa'nın köşesi devam etmeme kararı aldı. iyi de yaptılar. bu kadar darbeyi 3 raunt daha alsaydı kendisi için çok kötü olurdu. maçtan sonra da çıkmış ben rövanş isterim falan diyor. ulan adam seni kevgire çevirdi. ne rövanşından bahsediyorsun papi? mal mal konuşmuş. neyse ben aslında vasyl lomachenko super featherweight sikletine geçtiğinde biraz tedirgindim. çünkü çok iyi boksörler vardı ama sağolsun beni yanıltmadı.

    neyse şimdi gelelim loma neden bu kadar iyi bir boksör;

    - loma ring'i aşırı iyi kullanıyor. floyd mayweather'dan sonra gördüğüm en iyisi.

    - aşırı hızlı. hızlı olması ring alanını daha iyi kullanmasına sebep olduğu için rakip kaçamıyor.

    footwork: bunu paylaşıyorum ve susuyorum.

    -muhteşem eskivler, seri yumruklar, isabetli jab, sağlam defans ve sağlam karakter. bütün bunlar lomachenko'yu günümüzü en iyi boksörlerinden biri yapıyor.

    şimdi olası rakiplerine gelirsek, lomachenko'nun en çok istediği maç orlando salido rövanşı. hatta son iki maçtır maç sonu röportajlarda rövanş istediğini söylüyor ama olmazsa da olur. şu anda kendi sikletinde bir sürü rakip adayı var ama bu saatten sonra loma daha çok para kaldıracağı maçları seçer. yani eski wbc şampiyonu takashi miura ile yeni wbc şampiyonu miguel berchelt karşılaşacak büyük ihtimalle. francisco vargas bu ikisinden rövanş ister büyük ihtimalle yani bu rakipler gitti. ayrıca size tavsiyem francisco vargas - miguel berchelt ve takashi miura - francisco vargas maçlarını izleyin. sonra gelin bana teşekkür edin. keşke loma bu 3 boksörden biri ile karşılaşsa da müthiş maçlar izlesek ama olmaz bence.

    bir diğer rakip adayı 22 yaşında jose pedraza'yı nakavt ederek ibf dünya şampiyonu olangervonta davis. bu çocuğa ve shakur stevenson'a dikkat edin. shakur stevenson 19 yaşında rio olimpiyatlarında gümüş madalya aldı. geçen ay featherweight'te ilk maçında galip geldi. yani dediğim gibi bu ikisi geleceğin potansiyel efsane adayları. neyse shakur stevenson daha yolun başında ama gervonta davis eğer ki kendini bozmaz ve disiplinli olarak devam ederse geleceğin mayweather'ı geliyor demektir. bence bozma ihtimali yüksek çünkü 22 yaşında ama acayip bir göt kalkıklığı seziyorum. promotör'ü floyd mayweather olduğu için bana öyle geliyor olabilir. zaten mayweather bu çocuğa acayip değer veriyor. asla loma ile karşılaştırmaz. bu yaşta bu çocuğu loma'nın önüne atmak demek, bülent ersoy'un önüne kalkan balığı koymak gibi bir şey. ne hale gelir siz düşünün. ayrıca gervonta davis'in bu hafta sonu maçı var. izleyin derim.

    bence lomachenko bir üst siklete yani lightweight'e* geçer. orada iyi rakipler var ama loma fazla zorlanmaz. olası rakipler; terry flanagan ve mikey garcia. bu ikisinden biri ile karşılaşır büyük ihtimal. özelikle mikey garcia maçının olmasını çok isterim. kan gövdeyi götürür. bence loma alır. ancak zorlanarak alır.

    ve gelelim en zor rakibe; terence crawford. bu nebraskalı kardeşimiz super lightweight'te* dövüşüyor ve kendi sikletinin kralı. 30 maçta 30 galibiyet. bütün maçlarını izledim ve kendisini şu ana kadar zorlayan rakip yok. düşünün bu arkadaş defalarca manny pacquiao'ya meydan okudu ve pacquiao bile kendisiyle karşılaşmaktan kaçındı. terence crawford loma'ya birkaç gömlek fazla gelir. footwork, ringi kullanma, refleksler daha sayamayacağım bir sürü özellik terence crawford'ta alası var. bu maç umarım olur diyeceğimde lomailk önce lightweight'e çıkar sonra bu siklete çıkar anca 2 sene içerisinde izleyebiliriz.

    son olarak vasyl lomachenko gerçekten izlemekten zevk aldığım bir boksör. kendisi zorlayacak rakip super featherweight'te ve lightweight'te hatta ve hatta super lightweight'te bile zor bulunur. bu adamı durdurabilecek tek bir isim var ise o da terence crawford'tur.
  • wbo süper tüy siklet şampiyonluk maçında, kolombiyalı boksör miguel marriaga'yı baştan sona domine ettiği müsabakada 7. raund sonunda teknik nakavt ile yenerek ünvanını korumuş, iki kere olimpiyat altın madalyalı, üst seviye teknik boksör.

    bu mücadele sonunda profesyonel kariyeri şu durumda: 10 maçta 7'si nakavkt ile 9 galibiyet - 1 yenilgi.
hesabın var mı? giriş yap