• 1954'de hikmet kıvılcımlı tarafından kurulan parti..
    12 mart döneminden sonra hikmet kıvılcımlı'nın görüşlerini savunanlar tarafından 1975'te yeniden canlandırıldı.. takip eden yıllarda faşizme karşı silahlı mücadele konusunda yaşanan fikir ayrılıklarıyla ikiye bölündü.. partiden ayrılan bir grup 1979'da mehmet özler liderliğinde sosyalist vatan partisi (svp)'ni kurdu..
  • 1958'de kapatılma gerekçesi olarak "ameleden adamları mevkii iktidara getirmek" gayesini gütmesi gösterilmiştir.
  • işçi partisi'nin yeni adıdır.

    (bkz: doğu perinçek)

    logosundan sarı yıldızı çıkarıp beyaz yapmıştı, şimdi de isim değiştiriyor. milliyetçilik çok tuhaf lan.
  • doğu perinçek'in genel başkanı olduğu işçi partisi'nin yeni ismi olacağı konuşulan parti. partinin olağanüsti kurultayının 15 şubat 2015'de gerçekleştirileceği ve isim değişikliğinin yapılacağı söylenmekte.

    parti'nin genel başkanlığı yardımcılığına chp eski milletveki birgül ayman güler ve süheyl batum'un getirileceği konuşulmakta.
  • balon bile olmayan parti.
    ha ama belki sabun köpüğü olabilir.
  • isterse ne mutlu türküm diyene partisi olsun yine de oy verilmez. doğu perinçek geçmişi şaibeli bir adam. ayrıca akp ile cemaat kavgasında akp kendisini içeriden çıkardı diye aşırı minnetli hatta rasim ozan kütahyalı gibi davranması samimiyetsizliğinin en belirgin göstergesi.
  • artık partiyi işçi adıyla sınırlamayıp memleketin tamamını kapsayacak şekilde hitap etmeyi kafasına koyan doğu perinçek'in yeni sevdası.

    yok abi. sen partinin adını "öz tc partisi" koysan yine olmaz.
  • türkiye'ye umut veren partidir.

    ergenekon sürecindeki kararlı ve mücadeleci tutumu sayesinde toplumun tüm kesimlerinde ciddi bir taban bulan ve bu süreci güçlenerek tamamlayan aydınlık hareketinin önünü daha da açacaktır bu isim değişikliği.

    partisini uzun yıllardır kemalist devrim üzerine inşa eden perinçek ve ekibi en son, tabelayı da değiştirerek bu işi tamamladık sıra kemalist devrimi tamamlamakta diyor özetle. programı ve siyaseti zaten bu çizgiye uygundu. isim değişikliği var olanı ilan etmekten ibaret olacak.

    vatan partisi ismi hem ulusalcı nitelikte bir isim olması hem de sosyalist hikmet kıvılcımlı'nın "kuvayi milliye" vurgusunun bol olduğu "vatan partisi" ile aynı ismi taşıyor olması açısından cuk oturmuştur.

    meraklısına kıvılcımlı'nın vatan partisi tüzüğünden:

    "kuvayimilliye milletçisiyiz: mukadderatımıza tek yabancı karıştırmıyacağız.
    kuvayimilliye devletçisiyiz: pahalı ve hazır yeyici devletin yerine, vatandaşa iş bulmayı birinci görev bilen ucuz ve üretmen devleti geçireceğiz.
    kuvayimilliye devrimcisiyiz: her türlü maddi sömürüyü kaldıracağız.
    kuvayimilliye lâyikiyiz: her türlü manevi sömürüyü kaldıracağız.
    kuvayimilliye halkçısıyız: osmanlı artığı bezirgân ve hacıağa oligarşisinin önderliği yerine, çalışan çoğunluğumuzun önderliğini tutacağız.
    kuvayimilliye cumhuriyetçisiyiz: halk tarafından, halk için idare, adalet, ve kültür sisteleri kuracağız.
    parolamız: hür, kuvvetli, bahtiyar türkiye'dir. "
  • doğu perinçek in genel başkanlığını yaptığı işçi partisi nin 15 şubat 2015 milli hükümet için birlik kurultayında alacağı isim. milliyetçiler, halkçılar ve sosyalistlere çağrı yaparak 7 haziran seçimlerinde bir güç yaratması beklenen parti. mevcut milletvekillerinin de katılacağı söyleniyor. doğu perinçek yaptığı açıklama ile 7 haziran seçimleri öncesinde vatan partisi mecliste temsil edilecek dedi.
  • herhangi bir milletvekili katılmayacak parti.
hesabın var mı? giriş yap