• mete sözer'in senaryosu da kendisine ait olan yeni uzun metraj film projesi. başrollerinde cem davran, açelya devrim yılhan ve engin altan düzyatan'ın olduğu filmde ilyas salman ve meral çetinkaya da var. filmin çekimleri konya/beyşehir civarında sürüyor. senaryosuna ve çekim sürecine tanık olduğum kadarıyla düşsel olup olmadığı sorusunu bilerek cevapsız bırakangillerden bir film ama etraflı bir okumasını yapmak için henüz erken.
  • ilk fragmanı düşmüş.

    fragman 1
  • engin altan düzyatan, köyün bekçisi rolüyle kariyerinin en iyi performansında bu filmde. deneyimli oyuncu cem davran, köye gelen esrarengiz yabancı ve büyük usta ilyas salman da oynadığı sıradışı şizoid karakterle bu tuhaf ve esrarengiz filmi sürüklemişler. ses tasarımı, kurgu ve görsellik açısından neredeyse tam puan verdiğim film, senaryosundaki kimi boşlukların ve eksik çizilmiş karakterlerinin kurbanı oluyor. oyuncu yönetimi ve iyi oyunculukları sayesinde ise uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuluyor.
  • varşova film festivali'nde bu sene gösterimde olacak olan film. bakalım yabancılar beğenecek mi göreceğiz.
  • bekentiyi alcak tutmak adına yazıyorum ki sonradan güzel bir şey çıkarsa hep beraber mutlu olalım:

    fragmandan anladığımkadarı ile bırak sinemayı tv için bile az olan bir film. bu tarz filmleri neden sinemada gösterip milletin cebini yakarlar anlamakta zorlanıyorum. tv reklamlarından aldığın gelirle öküz gibi para verdiğin oyuncuları doyuramıyorsan daga ucuz oyunculara yönel bence. zira konu bi boka benzemiyor.
  • vasat bir film. niyet belli ki çok daha iyiye dairmiş ama bir şeyler onu anlatmaya yetmemiş. ileride türkiye sineması açısından, konuya bakıldığında, kült olarak anılabilir ancak diyaloglar beni hikayeye çokça yabancılaştırdı izlerken.

    --- spoiler ---

    rakı masasında saz çalan amcanın yabancı ile konuşurken kurduğu cümleler neydi öyle... o köylüde o cümleleri kuracak derinlik nasıl olabiliyor, yabancı olarak merak uyandıran adam ile az kalsın varoluşçuluk üzerine tartışacaktı.

    ek olarak söyleyeyim gidiyor, gelmiyor diye takılan tip filmdeki pek çok yan karakter arasında en inandırıcı olandı.

    --- spoiler ---

    (bkz: iyi niyetli bir film)
  • 'keşke üç hayatım olsaydı.ilkinde seyrederdim, ikincisinde oynardım, üçüncüsünde yaşardım.'
  • konu ve kadro olarak güzel görünen ama hiçbir şey anlatamayan film. vallahi büyük başarı böyle bir konuyu mahvetmek. buna bir de cem davran'ın berbat oyunculuğu da ekleniyor tabii. dramadan uzak durmalı.
  • "üç hayatım olsun isterdim. ilkinde izler, ikincisinde oynar, üçüncüsünde ise yaşardım."
hesabın var mı? giriş yap