• bir galatasaray taraftari olsamda en cok begendigim spor yazari, oyle onla bunla laf yaristirmaz, gordugum en harbı besiktaslidir sadece akli basindadir, oyle show yapmak gibi adetleri yoktur, gorebileceginiz en kibar saygili insanlardan birisidir, futbolculuguda soylendigi gibi basarisiz degildir. vedat abinin besiktasliligindan suphe duyan bence kendi besiktasliliginda bisiler aramalidir.
  • gönül adamıdır kendileri; mesela hede tv'nin spor muhabiri standart olarak sorar ;
    - vedat abi maç noolur?
    vedat abi 20 senedir aynı cevabı verir;
    - valla gönlüm tabi ki beşiktaştan yana ama aklım da hede hödö... der.
    bide , eskiden saçları uzundu, at kuyruğu modeliyle arz-ı endam ederdi.
  • (bkz: fedon)
  • besiktas-valeranga maçından önce rakip için "bunlardan futbol takımı olmaz. olsa olsa iyi bir işçilikle oturma odası takımı olur" demiş yarmış yıkmıştır. beşiktaş elenmiştir o ayrı
  • cok kaliteli bir insandir, saygi duyulasi sevilesidir. medya maymunlugunda, rating icin ona buna bok atmalarda isi olmaz. hos bazi istisnalar haricinde besiktasli yazarlarda pek cikmaz o tipler. bir de eski bir anektodunu anlatmisti, futbol oynarken hakem gelir "tekme attin mi?" diye sorar "attim hocam" der, hakem vedata "o zaman cikmak zorundasin" diyip kart gosterir, vedat da peki hocam der cikar. konuyla ilgili "ne yani? hakeme besiktas formasiyla yalan mi soyleyecektim utanmadan?" der soranlara.
  • futbola bursasporda baslamistir, ailesi zengin oldugu icin sirf besiktasli oldugundan dolayi besiktasa transfer ucretleri konusulmadan gelmistir. hatta denir ki futbolcuyken ve sonrasinda da besiktasin guc zamanlarinda cikarip cebinden para vererek besiktasa transfer yapacak kadar besiktasli.
  • bir diger kendine has formati da macin suresiyle ilgilidir.
    ornek:
    "mu mac kirk gun kirk gece oynanasa yine besiktas kazanir"
  • kendine has üslubu ile (kimi) gönüllerde taht kurmuş beşiktaş camiasından futbol yazarı. bütün diğerlerinin yanında ona buna sataşmayan babacan tavrı ile ayrı bir yeri vardır. bizim stadyum, telegol hede hödö gibi programlarda çokça çıkmaz bu kavgadan uzak tutumu nedeni ile zaten. fakat ben üstadın böylesine ibiş bi programa çıkıp erman toroğlu kişisinnen bir beşiktaş fenerbehçe maçı ertesinde tartıştığını görmüş idim. erman toroğlu kulaklara eziyet şeklinde bağırıp çağırırken bi şekilde sessizliğini korumayı bilmişti. gel gör ki yanlış hatırlamıyorsam erman toroğlu haklı idi...
  • lig tv de pazartesi aksamlari, ridvan dilmen ve ahmet cakir ile beraber, deniz gokcenin sundugu aksam pazarina konuk olan spor yazari.
  • yıllar önce bir futbol programında her zamanki yumuşak ses tonu ve sakin ifadesiyle söylediği "hakem sana haksızlık yapıyorsa, öyle bir oynarsın ki hakemi çimlere gömersin. golüne ofsayt mı verdi, otuz metreden gol atarsın, hakemi de topla beraber kaleye sokarsın..." diyerek futbolsever yüreklerde ayrı bir yer edinmiş eski futbolcu, futbol yazarı - yorumcusu. abuk sabuk vıcık vıcık rezil reyting çıkar kaygılı yapay polemiklerden uzak kalma çabası da ayrı bir takdir konusudur. insanda bazı meziyetler vardır ki, bunlar o insanın teknik bilgisinden daha önemlidir, o tür adamlara bir örnektir işte vedat okyar.
hesabın var mı? giriş yap