• peki küçük yaşta çocukların vegan beslenmesine ne demiş bu diyetisyenler?
    peki evcil hayvanların (etobur olanlarının) vegan beslenmesine hayvan severler ne söylüyor?

    peki iyi planlandığında sağlıklı olabilen ya da olan* yeme sistemi, gerçekte etobur olan insanın* et yemesini eleştirebilir mi?

    niyeyse aklıma bu sorular geldi, ben kimseye vegan olma demiyorum, olun en doğal hakkınız.
    ama bunu örgütlenmiş bir saçma bir grup haline dönüşerek yapayın lütfen olur mu?

    zaten insanların veganlara olan sinirinin sebebi et yemiyor olmaları değil, kendi hayat tarzlarını insanlara dayatmaya çalışmaları. bu hareket ateist bir veganın dini bakıya maruz kaldığında burası özgür bir ülke demesi gibi.
  • doğaya destek vermek için esasında vegan olmaktan ziyade insan neslinin biraz azalması gerekiyor. nüfusa eklenen her bir yeni insan için 75 metrekare asfalt ve 75 metrekare beton döşeniyor. bunlar da tabii ki doğayı kurutuyor, hayvanları ve bitkileri öldürüyor.

    bu aşamada aslında ne kadar çocuk yaparsanız o çocuğun yaşama şansı o kadar azalıyor. neredeyse her şeyi kurutmuş durumdayız. insanlığın devamı için çoğalması değil biraz azalması gerekiyor.
  • vegan beslenmenin sağlıklı olmadığının itirafıdır. "dikkatli uygulanırsa sağlıklı vegan beslenmenin olabileceği ihtimali" üzerine çalışmalardır.

    bir nevi, dikkatli kullanılırsa ağrı kesicilerin zararı yoktur demekle denktir.
  • ilk bakışta, her ne kadar bugüne kadar bize öğretilen birçok şeyin aksi yönünde gözükse de, deneyerek kolayca anlaşılabilecek bir gerçektir.

    "sağlıklı bir vegan beslenme; obezite, kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerine yakalanma oranını düşürmek gibi birçok fayda sağlamaktadır." (1)

    - - - -

    - dietitians of canada:
    sağlıklı bir vegan diyet -hamilelik, emzirme ve yaşlılık dönemleri dahil- yaşamınızın herhangi bir aşamasındaki tüm besin gereksinimlerinizi karşılayabilir. / a healthy vegan diet can meet all your nutrient needs at any stage of life including when you are pregnant, breastfeeding or for older adults. [1]

    - the british dietetic association:
    iyi planlanmış vejetaryen (veganlık 'sıkı vejetaryenlik' olarak adlandırılıyor) diyetler yaşamın tüm aşamaları için uygundur ve birçok yararı vardır. / well-planned vegetarian diets are appropriate for all stages of life and have many benefits. [2]

    - the american dietetic association:
    iyi planlanmış vegan ve diğer vejetaryen diyetler -hamilelik, süt verme, bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemleri de dahil- yaşamın tüm aşamaları için uygundur. / well planned vegan and other types of vegetarian diets are appropriate for all stages of the life cycle including pregnancy, lactation, infancy, childhood and adolescence. [3]

    1.
    2.
    3.

    derleyen/çeviren
  • biyolojide "eger bir mekanizma gorevini yerine getiriyorsa iyidir, mukemmel olmasina gerek yoktur" anlayisi vardir. bu yuzden eger su an sizin icin ise yarayan bir diyetiniz varsa ve onun yerine hala mukemmel diyeti bulmaya calisiyorsaniz, abesle istigal ediyorsunuzdur.
  • (bkz: #93980739)
  • hem hayvansal hem de bitkisel protein kaynakları bulunur. ancak bunlar arasında bazı farklar da bulunur. örneğin, iki kaynak arasındaki en temel fark amino asit kompozisyonudur.
    vücudumuz büyüme ve gelişme fonksiyonlarını devam ettirmek için 20 farklı amino asit tipine ihtiyaç duyar. ancak bu amino asitlerden sadece 9 tanesi esansiyel, yani dışarıdan alınması zorunlu olarak tamınlanır. bunlar; histidin, izolösin, lösin, lizin, triptofan, metionin, fenilalanin, treonin ve valin olarak bilinir.

    balık, kırmızı et, beyaz et, süt ürünleri ve birçok yumurta türü gibi hayvansal kaynaklı besin, esansiyel amino asitlerin hepsini içerir. bu yüzden bu kaynaklara tam protein kaynakları denir. soya fasulyesi, yağlı tohumlar, kuru baklagiller, tahıllar, gibi bitkisel protein kaynakları ise esansiyel amino asitlerin tamamını içermezler. yalnızca kinoa ve karabuğday (buckwheat) tüm esansiyel amino asitleri içerirler ve "tam protein" olarak adlandırılabilir.

    protein alım kolaylığı açısından bakıldığında, hayvan tüketimine de yer veren omnivor beslenme avantajlı gibi gözükmektedir.
  • (bkz: bi siktir olup gider misiniz?) dediğim başlıktır. ot yiye yiye ot beyin olmuşların, 2-3 kalemin arkasına sığınarak kendilerini bilim insanı sanmasına ayrıca gıcık oluyorum. sırf aklıma getirdiniz diye yarın gidip buca'da oğlak çevirme yapacağım.
  • otobur mahlukat için geçerli önerme.
hesabın var mı? giriş yap