• amerika'da vegan bir çift 18 aylık bebeklerinin yetersiz beslenme nedeniyle ölümüne yol açtıkları için yargılanması konusu. iddiaya göre bebeği sadece meyve temelinde besleyen aile bebeğin ölümüne sebep olmuş.
    kaynak : https://twitter.com/…tatus/1201941414369738752?s=19
  • hayvansal protein ile bitkisel protein ayni degil. ogretemedik sunu veganlara.

    edit: profilim yogun vegan saldirisi altinda. dunyada et bitse götümü keser yerim bana anlatmayin.
    bizim evde etsiz yemek hane halkina hakaret sayilir.
    (bkz: et yemeden doymayanlar)

    edit2: kolestrolum 100 uzerinden 166 ile yuksek riskli cikti kim beddua etti lan, doktor et yeme diyor.
    yasamak bu degil
  • "ben inanıyorsam doğrudur" zihniyetinin sonucunda meydana gelmiş olay. çocuğu eğitirsin, seversin, ilgi gösterirsin fakat inanç, zevk, ideoloji gibi özellikleri kendi seçmeli. dayatmak, böyle kötü sonuçlar doğurur. neyse ki o ülkede adalet bizimkinden bir kaç gömlek üstün, gerekeni yaparlar. bu beyinsizlere hapis hayatı boyunca her gün et ve süt vereceksin, bakalım can korkusuyla veganlık kalır mı?
  • artırıyorum.. veganlık sapkınlığın bir türüdür! kesinlikle azalarak son bulması gereken, bir beslenme türünü hayat gayesi edinmiş boş insanlardır.

    adalet için destek (bkz: ahmet emre yıldır)

    edit: imla
  • elektrikli sandalyeye oturturlar inşallah.
    edit: ilacı basarlar inşallah.
  • ulan herkes de metabolik biyokimyacı olmuş, hayvansal proteinle bitkisel protein aynı değilmişmiş. sen proteinler hakkında ne biliyosun diye sorarlar adama ? ınternetten okudugun 3-5 şeyle gelmiş burda ayni değil diyor. aynıdır abicim aynıdır her biyokimya dersi gören birisi bunu bilir zaten. protein amino asitlerden oluşur amino asitleri sekanslayan genlerin dizilerinin hepsi aynıdır bakın bunu sadece esansiyel ve proteojenik amino asitler için söylüyorum okaryot ve prokaryot arasında büyük farklar olabildiği gibi olmayadabiliyor okaryotlar arasinda bile non-proteojenik amino asitler farklilasabiliyor ama proteojenik amino asitler ay-nı. bir arada hepsini bulunduran ettir evet ama bitkilerden bunu parça parça alabilirsin bazı bitkiler işte buna çok üzüleceksin bence hepsini bir arada bulundurur (bkz: kinoa) bebeklerin doğumdan itibaren vegan/vejetaryen beslenmesine bir vejetaryen olarak ben de karşıyım bu dayatmadan başka birşey değil zaten bu durumu çocuğun belli bir akla erince hür iradesiyle karar vermesi gerekir. fakat burda protein biyokimyası hakkında uç beş internetten okuduğunuz sikik sokuk yazılarla iddialarda bulunmayın.

    edit: bebek neden öldü soran bi arkadaş var bunu da açıklayayım özet bir şekilde, gerçi bunu soran arkadaş geyik yapma derdindeymiş engeli yedi benden o ayrı konu.

    olay şu vegan fanatik olan bu ebeveynlerimiz amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmış ve çocuk ölmüş. sebze ve meyvelerle beslenen çocuk yeterli protein alamaz çünkü meyve ve sebzelerin birçoğu karbonhidrat bakımından zengindir protein değil. neden ? çünkü yediğimiz kısım aslında ilerde tohumun fotosenteze başlamadan önce ona enerji verecek kısmıdır enerji neyle sağlanır bitkilerde peki ? karbonhidrat. bitkilerde yağ nerdeyse yoktur, olan da çok değildir ve hayvanlarda olduğu kadar yoktur. o yüzden enerji mekanizması nerdeyse tamamen karbonhidrat üzerine döner.

    asıl protein barındıran bitkiler azot bağlama özelliği olan baklagiller veya bazı tahıllardır. neden peki ? proteinleri oluşturan amino asit dizilerinin ana iskeletinde bir karbona bağlı bir amin grubu, bir karboksil grubu, bir hidrojen ve amino asitin spesifik ozelliğini veren diğer karbon iskeletleri bulunur.
    bu yapı

    amino grubu pozitif karboksil grubu negatif yapıdadır ki bunlar bağlanıp protein oluşturabilsin. bu amino asitlerden bazıları lösin, valin, glisin vs. hepsinin r grubu değişkenlik gösterir ve birbirlerine iyonik kuvvetlerle peptid bağları kurarak polipeptid zinciri oluştururlar 1.il yapı 2.il yapı 3.ül yapı ve 4.ül yapı olmak üzere alfa heliks ve beta pilili şeklinde katlanıp şaperonlarda işlev görüp işler hale gelirler. tüm ökaryotik hücrelerin çoğunda proteojenik amino asitler aynı şekilde işlev görür, katlanır, bağlar kurulur en nihayetinde protein oluşur işte bu yüzden aynıdır etle bitki arasında olan protein onlar zaten senin midende amino aside parçalanacak protein olarak kalmayacak. ayrıca bu proteojenik amino asitlerin sentezini sağlayan gen sekanslarının hepsi aynıdır bu amino asitler kafalarına göre sentezlenmiyor değil mi ? dna kontrol ediyor ve ökaryotların nerdeyse hepsini sıfreleyen gen aynıdır tamamen örnek veriyorum valin isimli amino asidi şifreleyen dizi atcgta ise bu bitkilerde de atta da inekte de insanda da aynıdır. bakterilerde değişir bu durum. o yüzden evrim diyoruz ortak ata diyoruz çünkü bunlar aynı hep, fakat bu çok daha ayrı bi konu.

    konuyu çok dağıtmadan amino grubunda ne var arkadaşlar azot ? proteinler hangi bitkilerde fazla azot bağlayan bitkilerde.

    olayın özü bu aslında. ben tekrar yineliyorum çocuk doğumdan itibaren değil kendi hur aklı vicdanı ve fikriyle bu ve diger olgulara karar vermesi gerekir dayatılarak değil.

    edit 2 : tıbbi bir tavsiye değil bu arkadaşlar doktor veya doktor adayı değilim. kimseye vejetaryen veya vegan olun demem bu çok ayrı bir konu. benim altını çizmek istediğim nokta temelde ökaryötik proteinleri oluşturan amino asitlerin hepsi aynıdır. alınması gereken miktar, yeterli mi, lezzetli mi, diğer mineraller b12 vitamini demir vs. çok çok farklı konular. bu tür konular bana göre burda değil zaten yüz yüze konuşulmalı ve birçok bilim dalnda uzman kişilerin veya uzman adaylarının fikri alınmalı ve karar verecek kişi ona göre karar vermeli.
  • elektrikli sandalye mi kaldı abi ilacı basıyorlar artık.
  • ve bir ideolojinin daha sonuna geldik.
  • ot beyinli oldukları için düşünemiyorlar, bence eski bir ortaçağ yöntemi ile idam edilmeliler, yağlı kazığa oturtsunlar, bitkisel yağlı
hesabın var mı? giriş yap