• son zamanlarda timeline'ımda sıkça rastlamaya başladığım durum. bu dayatmaya faşizm demek belki biraz abartı kabul ediyorum. ayrıca vejeteryanlığa ve veganlığa saygı da duyuyorum. fakat bu kendilerini dünyanın en duyarlı ve mükemmel insanlar olarak ilan eden vegan arkadaşların beni ve kendi gibi olmayanları aşağılamalarına sessiz kalmak zorunda değilim. "bal yemek şerefsizliktir", "süt içmek ahlaksızlıktır", "et yiyenler heteroseksisttir" gibi garip etiketlemeleriniz zerre umrumda değil haberiniz olsun.
  • anlayamadığım ve anlayamayacağım kafa yapısı...

    ben bir insana yediği şey yüzünden tepki göstermiyorum, isteyen domuz yer, isteyen salyangoz, isteyen de keçiboynuzu... veganlar da hayvansal gıda tüketmesin, eyvallah, ama tüketene laf söyleme, hatta hakaret etme hakkını kendinde nasıl buluyorlar anlayabilmiş değilim...
  • he anam, merhametle yasamak fasizm, hayvanlari öldürmek normal öyle mi?

    veganlarin ne dedigini -bir turlu- anlamadikca sinir krizi gecirenlerin toplandigi baslik.
    tipki su ornekteki gibi (bkz: #55914037)
  • insan hem etçil, hemde otçul bir hayvandır. çene yapımızda öğütücü azı dişleri de var, kesip delici köpek dişleride var. bağırsak ve sindirim yapımız etoburlara yakın.

    veganlık bir tercihtir saygı duyarım ama sizler katilsiniz bizler çok âhlaklı insanlarız rerörerörerö tarzı embesilce tutumlar içindeki veganlara zerre saygım ve tahammülüm yok ayrıca sundukları hiç bir sav doğru değil. veganlık tamamen evrimsel biyolojiye karşı olmakla birlikte haklı olduğu yönler de var. et üretiminin endüstriyelleşmesi ve artık doğaya zarar vermesi gibi ancak şu ana kadar hiç bir vegan hareketin hiç bir büyük gıda firmasına karşı "ses getirebilecek" herhangi bir eyleme karıştığını görmedim en büyük eylemlilikleri ise twitter'da toplaşıp kendilerinin ne kadar âhlaklı diğer insanların ne kadar iğrenç olduğundan bahsedip durmak.

    üstüne üstlük lafta karşı oldukları dev gıda firmaları ise organik tarım yapan bir çok butik firmayı yutup yine veganlara yiyecek satmayı kendi bünyelerinde başarabiliyorlar yani bu firmalar veganların onlara karşı ciddi bir tehdit olmadığının bariz farkında hatta bırak tehditi onları bile birer kâr kapısına çevirmiş durumda.

    türkiye'ye gelirsek veganlık da diğer bir çok akım gibi ben kendimi nasıl diğer insanlardan daha erdemli gösteririm tarzı bir etiket.

    bu arada çevremdeki bir çok vegan ise bunların tam tersi bir şekilde veganlığı benimselerine rağmen embesilce hareketlerde bulunmuyorlar, ben veganım sizler iğrençsiniz yhaaa diye tek bir saçma söylemde bulunmayan veganlar ile "veganazileri" de ayırt edebilmek lazım aksi halde nefreti körüklemekten başka bir şey yapmayız.
  • ilgi çektin devam et denemelere
  • maalesef günümüzde görülen olgu. bilindiği üzere faşizm insanları bir görüş doğrultusunda ve kendi isteklerine hizmet edecek şekilde yönlendirme temelinde yükselmektedir.

    son zamanlarda gerek bire bir temas edilen veganlar gerekse sosyal medyada görüp, konuşulan veganlar ile olan tecrübelerim sonucunda maalesef böyle bir davranış olduğuna kanaat getirdim. elbette bu arkadaşların hepsi aynı değildir ancak bir kısmı var ki illa etrafında gördüğü herkesi vegan yapmaya çalışıyor, adeta bir misyoner gibi davranıyor. herkes vegan olmak zorundaymış hayvansal ürün tüketenler cani birer mahlukmuş havası yaratıyorlar.
    bazı bilimsel bilgileri de işlerine geldiği gibi kullanarak insanları kendi taraflarına çekmeye çalışıyor, tavuğun adet yumurtasını yiyorsun, ceset yiyorsun, hayvancılıktan para kazanıyorsun zaten canisin seninle konuşmaya değmez gibi cümlelerle üzerinize geliyorlar.

    bakın bir insan ister vegan olsun ister sadece hayvansal ürünle beslensin beni bağlamaz. dini dili ırkı kültürü neyse ona göre yaşasın insanlar. zaten dünyaya bir defa geliyor, kısacık kalıp hayatla mücadele ederek göçüp gidiyor. bırakınız insanlar istediği gibi yaşasın kendi fikirlerinizi dayatmaya çalışmayın
  • allah denk getirmesin.
  • hayvanlar mezbahadan kurtulsun, hayvan deneyleri son bulsun, kürkü için hayvan avlamayın, peynir inek, koyun, keçi tecavüzdür, hayvanlara özgürlük, hayvanat bahçesi yoktur köle sergilemesi vardır, hayvan sirkleri canilik diyen bir garip faşizm.

    bu nasıl faşizm lan hangi faşist bir canlı türü için özgürlük ister.

    oksimoron tanım.

    vegan olun.
hesabın var mı? giriş yap