• merhaba. ömründe en azından 1 tane vegan tanımış her kişinin "hakikaten doğru demiş lan bu delikanlı" diyeceği gerçek.

    peki nedir veganlardaki bu aşırı derecedeki gıcıklığın ve iticiliğin sebepleri? not al vegan arkadaşım.

    1- sanki her şeyin doğrusunu kendisinin bildiği yanılgısı. ve bunu gıcık bir dille kendi davasında olmayan insanlara dile getirmesi.
    hayvansal gıda tüketen insanlarda bu görülmez.

    2- hayvansal gıda tüketen insanlara karşı tutunduğu tavırlar. onlara aşırı tepkiler vermesi.
    hayvansal gıda tüketen insanlarda veganlara karşı böyle bir tutum görülmez.

    3- hayvansal gıda tüketen insanlara "ceset yiyorsunuz" gibi son derece saçma ve de basit cümleler kurarak onları çileden çıkartmak.
    hayvansal gıda tüketen insanlarda böyle belaltı vurma olayı görülmez.

    4- vegan olmayı bir ayrıcalık olarak görmek. en komiği de bu.
    hayvansal gıda tüketen insanlarda bu görülmez.

    5- seçme hakkı bulunmayan bebeklerini kendileri gibi besleyip sağlıksız olmalarına sebep olmak.
    hayvansal gıda tüketen insanlarda bu canilik görülmez.

    gördüğünüz gibi son derece geçerli sebepler bunlar. vegan isen vegansın. sen ne yiyorsan ye, kimse senin ağzına zorla bonfile sokmuyor ama sen ne diye benim kuzu pirzolama karışıp gıcık ediyorsun kendine?

    inanır mısınız pomçikim de doğuştan vegandı fakat karşılıklı oturup konuştuk ve doğru yolda birleştik. aklın yolu birdir zaten.
  • tum genellemeler gibi bu da yanlis elbet ama ozellikle orgutlu olanlari konusmaya baslayinca biraktiklari izlenim ile bu tarz videolara kaynak olurlar.
  • bugün kipada dondurulmuş paket midye alacakken adres soran koala görmüşcesine şaşkınlık içinde süzüldüğümü farkedince gayriihtiyari şekilde gözgöze geldik. nasıl yiyorsunuz onları, boğazınızdan nasıl geçiyor şeklinde wtf odaklı sorularla ufak bir muhabbet başladı. 3-4 dk. sonra vegan olduğundan dem vurarak aydınlattı. sempatik biri gibi duruyordu ama sivilde belki o da herkes gibidir. bunu asla öğrenemeyeceğiz.
  • vejetaryenler de keza bu gruba giriyor. yemiyorsanız yemeyin kardeşim. yiyene de karışmayın. hayvanları sizin kadar sevsem yemem zaten.
  • iyilerini tenzih ederim, bana da bir kaç tanesi gıcıklık yaptı.

    bir gün bir fast food dükkanında bir şeyler atıştırıyorum. ellerinde pankartlı protestocu üç beş dangalak dükkanı basarak; "o ölü hayvanların etilerini nasıl yersiniz, sizler karınlarını doyurmak için her gün binlerce hayvan telef ediliyor" gibisinden bir şeyler söyledi. içeriden de dayının birisi dünyanın ekosistemi bu, o zaman git aslanları da protesto et dedi. dayı öyle deyince de bunlar iyice çıldırdı içeri de biraz hır gür çıktı. bir yerden başlayalım diyorlar da ulan nerden başlayıp nereden bitireceksin? onlara kalsa yoğurtta yemeyelim, sütte içmeyelim. her gün soya sütüyle, ıspanakla ömür mü biter.

    şöyle orta pişmiş 180-200 gram arası bi bonfile, yanında da bordeaux bağlarından güzel bir cabernet sauvignon şarap açsalar hay aklımı sikeyim niye yemedim ben bu eti bugüne kadar diyecekler.
  • az buçuk iktisat bilgisi olup, vegan olmayan ve veganlara laf eden kişi aptaldır. olum manyak mısınız siz? bırakın insanların en az yarısı vegan, erkeklerin en az yarısı gay olsun. onları öpüp başınıza koyacağınıza böyle laflar etmeniz... adam smith kucaklasın hepinizi ne diyim. kıt kaynaklar öpsün sınırsız ihtiyaçlarınızı.

    edit: bu entryde vegan beslenmenin desteklenmesi gerektiği savunulmaktadır. okuduğunu anlamadan ayar çekmeye kalkışanlar beslenmesin bi zahmet.
  • aslında şöyle bir süreçten bahsedeyim, bundan 10 yıl öncede vardı, vegan,veganımsı insanlar, ama en azından dunya ile barışıktı. hümanist ve bir o kadar mutevazi idi. doğa saygısı,toplumsal sorumluluk. güzel bir dünya hayali.kafa insanlardı.. sonra ?

    sonra ne oldu bilmiyorum ama biraz araştırdım, bu 2010 dan sonra veganlar da bir faşistlik ruhu , bir hizbullah gibi radikal insan tipine girip sürekli kırıcı, yaftalayıcı, saygısız ve fütursuzca saldırıcı oldular.. bunun sebebi facebook gruplarında abuk subuk yazılar okuyup , iki salak yabancı yazarın dünyaya kinini kustuğu makaleleri kendilerine manifesto edinip ,artık kendilerini birşeylere yaslaya bilme içgüdüsü ,tutunacağı bir iki paragrafla entel entel dolaşıp ,farklı olma, özel olma gibi salak saçma durumlara bürünüp gerçeği onların bildiğini, dünyanın işleyişini çözdünüğü sandığı sonrasında hayvan sevgisi, felan deyip karşısındakini katil olarak yargılayan acayip hayvanlara dönem bir kavram oldu vegan ve türevleri. hizbullah neyse benim için şu dönemde veganlıkta odur.
  • kafaya takmamak lazım. endüstriyel seri üretim hızının neredeyse sınırsız, doğal kaynak arzının talepten yüksek olduğu muhtemelen çok sürmeyecek bir bolluk döneminin buglarındandır kendileri. önümüzdeki onyıllarda feminist, kültürel marksist gibi sjw türdeşleriyle birlikte tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaklardır. anlamlı ve devamlı bir şey isteyen varsa kendisini şuraya alalım,

    (bkz: survivalism)
  • kendini ayrıcaklıklı hissetmek veya seçilmiş kişi gibi görmek kendini...
    aynı durum hibrit araba kullananlarda da var
hesabın var mı? giriş yap