• keçiören'de vehbi koç'un eski bağ evinde bulunan vehbi koç vakfı'na bağlı vehbi koç ve ankara araştırmaları merkezi. müthiş bir binası ve satıla satıla ufacık kalmış güzel bir bahçesi var. ankara ile ilgili etnografik ve tarihsel çalışmalar başta olmak üzere sosyal bilimlerde araştırmalar -daha doğrusu sergiler- yapıyorlar... ankara ve kentlileşme üzerine iyi niyetli(!) girişimleri var.
  • (bkz: zeynep önen)
  • vehbi koç’a ait belgelerin ve eşyaların sergilendiği *, ankara ve çevresi ile ilgili 5000 kitap, süreli yayın, makale ve tezin bulunduğu, vehbi koç’un kitaplığının * yer aldığı ve bozyiğit ailesi tarafından bağışlanan * eserlere ev sahipliği yapan merkez.
  • yoluna koç üniversitesi suna kıraç kütüphanesi çatısı altında devam eden vehbi koç ve ankara araştırmaları merkezi
  • vekam'ın şu anda faaliyet gösterdiği keçiören'deki bağevi, kasapyan ailesinden edward j. çuhacı'ya göre, aslında kasapyan ailesine ait mülklerden biriydi:

    1915 olayları ve sonrasında ermenilerin mülklerine zorla el koyulması bilinen bir husus. işte kasapyan ailesinin mülklerinden biri olan keçiören'deki bağ evi de devlet tarafından bedelsiz olarak koç ailesine tahsis edilmiş ve vehbi koç tarafından müzeye dönüştürülmüş.

    http://arsiv.taraf.com.tr/…llarini-kimler-aldi/370/
  • ankara bağ evinin bir fotoğrafı da eliot grinell mears’ın, 1924’te new york’ta ‘modern turkey’ adlı kitabında yayımlanmış.

    http://garine.blogcu.com/…varmis-bir-yokmus/1431497
  • cok kaliteli olabilecekken arsivlerindeki hatalar yuzunden bunu basaramamis arastirma merkezidir. ankara olmayan yerleri ankara diye sunan ve fotograf altindaki aciklamalari cok amatorce duran bir kutuphaneye sahip.
  • açılımı "vehbi koç ankara araştırmaları uygulama ve araştırma merkezi". ankara tarihi ile ilgili önemli fotoğraf, kartpostal ve gravürlere erişmeniz mümkünmüş.
  • haziran ve aralık ayları olmak üzere yılda 2 sayı çıkaran, yerli ve yabancı 9 kuruluş tarafından indekslenen ankara araştırmaları dergisi ile ankara kent bilinci, sanat, mimari, tarih, sosyoloji ve folklor dallarında birbirinden güzel makaleler hazırlanmasını sağlayan üretken bir araştırma merkezidir.

    bir ankara tarih ve kültür araştırmacısı olarak kendilerine teşekkür ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap