*

  • bir başka örneği için (bkz: holodomor)
  • rejim gibi rejim böyle olur.
    (bkz: penaltı gibi penaltı)

    kapitalizme karşı biri olarak desteklediğim haklı tespittir.
    burada midenize kelepçe taktıracağınıza kuzey kore'ye gidip bileklerinize kelepçe taktırabilirsiniz. burada da takılmayacağının garantisi yok tabi.

    başta diktatör (ya da güçlü lider) olduktan sonra ister liberal olsun ister sosyalist... maalesef ortada insanlık namına bir şey kalmıyor. kahrolsun fanatizm.

    not: anlamayıp nefret dolu mesajlar atanlara açıklama yapmak gerekirse; yazar burada tek bir liderin bütün gücü elinde tuttuğu ülkelerin rejimini ve ideoloji fanatiklerini eleştirmiştir. kapitalist amerika'da da komünist kuzey kore'de de insanlar yokluk içinde yaşayabiliyorlar. işçiler köle gibi çalıştırılıyorlar ve yasaklar içinde boğuluyorlar. parası olan rüşvetle her şeyi çözebiliyor. aynı durumlar eksiğiyle fazlasıyla ülkemizde de geçerli. hani almanya bizi nasıl kıskanıyor bilemem ama ben de şimdi almanya'yı kıskanıyorum. sosyal yardımlarını, hukukun üstünlüğünü kıskanıyorum. avrupa bir şekilde kendini kurtarmış. bizim o seviyelere gelmemiz mümkün olur mu bilmem ama ta mendereslerden beri oturduğumuz amerikan kucağından kalkmadan mümkün olmayacaktır. o kucaktan kaldırırlar mı onu da bilemem ama insanlığın olduğu yerde umut da vardır.
  • türkiye dünyada obezlikte 3. sırada. ne sosyalizmi :)))
  • (bkz: 1 poundun 450 gram olması)
    edit: ilk linkte twitter referans gösterilmiş. tweette paylaşılan linke tıklarsanız kanser hastası ampute 14 yaşında bir venezuelalı kızdan bahsediyor.

    ikinci linkte ise 2016 sonunda yapılma kararı alınmış ve 2017 ocaktan 2017 aralık sonuna süren araştırmada ortalama bir venezuelalının kilo kaybının 8 ile 11 kilogram arasında olduğu sonucuna varılmış.
    iki sene için ayrı ayrı veya tek bir kilo araştırması yapılmamış.

    iki linkin haber içerikleri birbirini veya başlığı desteklemiyor.
  • reis sağlığımızı düşünüyor, yaşasın reisimiz, oylar reise. gezici hayınları dinlemeyin.
  • bunun nedeni sosyalizm değil venezuelalı ların petrolü için ülkede ekonomik kriz çıkartmaya çalışan iç savaşa zorlayan kapitalist amerika nin yaptığını bilmeyen yazarcık beyanatı.
  • türkiye'ye müdahale var denince aaaaooov ama venezüella olunca kapitalist amerika. bu komünist kafası ve dinci kafası hiç bir yerde bulunamaz.
  • venezuela o haberler de izlediğiniz hali, tuvalet kağıdına dönmüş para birimiyle dün yapılan faiz artırımı sayesinde bolivarı zar zor türk lirasından 4 kuruş daha ucuz hale geldi yoksa 10 eylülde 1 türk lirası - 0.96 bolivar zar zor yapıyordu.
hesabın var mı? giriş yap