• kızılay başkanının dönen hülleyi nasıl normalleştirdiğini gördüğümüz cümle.

    https://twitter.com/…tatus/1222572360592699392?s=19

    edit:imla
  • demiş ki, normalde bu parayı ensar'a vermek istiyoruz. ama öyle yaparsak direkt cebimizden çıkıyor.

    "halihazırda harcamış olduğumuz parayı vermiş olsak, devletin kasasına gireceğine, ensara gitsin. o zaman kızılay'a yollayayım, oradan ensar'a yollarım. "

    sonuç: devlet ensar'ı 7-8 milyon fonlamış oldu. normalde vergi denetçileri bu adamları asmalı.
  • içerikten bağımsız olarak söylüyorum (ensara vermiş falanmış filanmış) söylenen bu cümle tamamen doğrudur. vergi kaçırmak ödemeniz gereken bir vergiyi beyan etmemektir. örneğin faturasız mal satışı. vergiden kaçınmak ise tamamen yasal olarak vergiden düşebileceğiniz harcamalardır. örneğin hayat sigortası yaptırıp bunu kurumlar / gelir vergisinden düşmek gibi.

    cümle doğru olmakla birlikte içinde ensar geçtiği için tepki alıyor. başka bir vakıf geçse belki bu kadar tepki almazdı.

    dipçe: ensarın amk size bişey olmasın.
  • helal faiz kar payından sonra beni şaşırtmayan hadise.
  • maliye bilgilerime göre bu sözün aynısını marmara üniversitesinde hocamız da söylemişti.

    "vergi kaçırmak suçtur, vergiden kaçınmak yasaldır." bu şekilde ifade etmişti. çünkü vergi kaçırmada vergiyi doğuran olay gerçekleşmiştir, vergiden kaçınmada ise vergiyi doğuran olay henüz gerçekleşmemiştir. dolayısıyla verginin tarh edilebilmesi için yasal zemin doğmamıştır.

    kanunen söylediğinin yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

    sayın kınıkın açıklamalarını bir avukatın suçluyu savunmasına benzetebiliriz; avukatın suçluyu savunma hakkı olduğu kadar vergiden kaçınma konusunda da mükelleflerin hakkı vardır.
  • galiba kızılay vergi kaçırmak ya da kızılay başkanının deyimiyle vergiden kaçınmak için paravan bir şirket, bu açıklamadan bunu öğrendik.
  • o baska, bu baska.. su koyayim boyle aska!
  • ne derseniz diyin vergi kaçırmaktır ama kılıfına göre tabi. milletin yarısını da biat eden salak kitle gibi sanıyorlar ya ne gülüyorum.
  • siyasal islamcilarin laf olsun torba dolsun diye basini ortmesine benzeyen aciklamadir.

    kendi kafalarinda, kendi kurallariyla, kendi kendilerini temize cekiyorlar. iste gerekceleri de bu. vergiden kacinmak baskaymis.

    tum vatandaslar vergi dairesine ayni seyi soylesin, vergiden kacirmiyorum, kaciniyorum desin o zaman.
hesabın var mı? giriş yap