• kesinlikle günümüzün en önemli sorunu, gelişmiş batılı ülkeler bu sendroma bir tedavi bulabilmek için her yıl milyonlarca dolar ayırırken, ne yazıkki benim geliş(e)memiş ülkem böyle bir hastalık yokmuş gibi davranmaktadır.
    http://www.youtube.com/watch?v=bt9zsfinwfa
  • daha fazla yayılmadan gerekli önlemlerin alınması gereken sendrom.

    kontrolden çıktığı zaman gerçekten çok tehlkeli olacak.
  • video düzenlerken, programlarda en çok uğraştığım mevzu bu oluyor. niye video düzenliyorum bilmiyorum ama yaptığımda da çok küfrediyorum böyle videolara.
  • cep telefonlarının kamera kısmının çevresine takılacak minik motorlar sayesinde bir dengeleyici oluşturursun bu iş çözülür. biraz derdini sikeyim durumunda olduğu için yapan yok. iphone 7 de olacakmış kesin bilgi yayalım
  • bu konuyla ilgili duygularıma tercuman olan şöyle bir gif var.
  • liveleak'te en çok küfür yemenize neden olacak şey...
  • horizon camera ve benzeri uygulamalar ile alt edilebilecek sendrom.* bu tür uygulamalar telefonu dik veya yamuk tutsanız bile kadrajı daima yatay kalmasını sağlayarak videoyu dik çekmenizi önlüyor.
  • sadece emmi ve teyzelerin yapmadığı hata. bakınız
  • bilinirliği artırılması ve en kısa zamanda yok edilmesi gereken sendromdur. bir tiyatro sahnesi düşünün, bu sahneyi kusursuz biçimde kayda alabilmeniz için kamerayı yatay düzlemde çekim yapması için ayarlamalısınız. dikey çekim yaparsanız oyuncuları gösterebilmek için bir sağa bir sola çevirmeniz gerekir ki bu oldukça zahmetli ve saçmadır. gündelik hayatın tiyatro sahnesinden bir farkı yoktur, kameranın dikey görüntüsüne sığacak az sayıda nesne/varlık bulunur (mesela yüksek katedraller vs).
  • snapchat'in ardından, instagram, facebook, whatsapp gibi ağlara gelen hikaye fasilitesi ile ateşine benzin dökülmüş olan sendromdur.

    ha bu uygulamalara yüklenmeseler bile videoların dikey çekilmesinde ısrarcı bir yaklaşım hasıl olmuştur. tamam kardeşim, telefon ekranından izleyince oldukça mantıklı geliyor olabilir. sen o telefonu maks 2 yıl sonra atacaksın, belki yeni telefonuna geçirecek olabilirsin, yüksek ihtimalle de bir yere yedeğini alacaksın. vakti zamanı geldiğinde, o yedektekini bir pc monitöründe ya da flat tvde izlemeyecekmişsin gibi neden çekiyorsun güzel kardeşim. yarın, henüz doğmamış çocuklarınla o videoyu izlediğinde; "benim annem/babam ne kadar malmış" demeyecek mi yavrucak? haber değeri taşıyan bir görüntüyü dikey çekip ilgili tvnin whatsapp ihbar hattına gönderirken, hiç aklına gelmiyor mu bu tvde nasıl yayınlanacak diye?
hesabın var mı? giriş yap