• ankara'da 25 eylül 2004 tarihinde film+* suare izlenceleri kapsamında metropol sineması'nda ikinci sirada gosterilmis filmdir. 1985 yapimi, jiri menzel'in yonettigi cek filmi.

    film sosyalist cekoslavakya'nin kucuk bir koyunde calisan ozurlu genc ile babasi konumu ustlenmis is arkadasinin basindan gecmektedir. bu filmde ironiyle sevecenligi, kara mizahla cek insaninin kulturel ozelliklerini kaynastirip bunlardan bir gulduru yaratilmaya calisilmistir.

    detayli bilgi icin: http://www.askfest.org/
  • farklı bir mizah anlayışı üzerinde ilerleyen, güzel çek* filmi.

    diyalogların yer yer zayıf kaldıgını söylemek mümkün.
    filmdeki en itici karakterin tur(e)k adını taşıyışını, ispanyol ve italyan kızlarına yönelik yergileri de görmezden geliyorum.*
  • şahsımın çek sinemasında en sevdiği yönetmenlerden biri olan jiri menzel imzalı, 1985 yılı yapımı, çekoslovak filmi. konusu kısaca şöyle. köyün sevimli, yarım akıllı ve saf delikanlısı oldukça babacan bir kamyon şöförünün yardımcısıdır. yaptığı tüm beceriksizliklere karşın hoşgörülen kahramanımız nihayet o yufka yürekli adamı bile çileden çıkarmayı başaracaktır. filmimiz, samimi ve sıcak karakterleri ve oldukça komik diyaloglarıyla iyi bir komedi olmasının yanı sıra , sosyalist çekoslovakya bürokrasisini inceden taşlamayı fazlasıyla beceriyor.
  • basrol oyuncusu kamyon soforu babacan abimizi 2018 yilinda bratislava'da kaybettigimiz guzel film. zihinsel ozurlu genc ise macaristan`da hala sevilen sayilan ve aktif olarak rol alan bir abimiz. kendisi macar olmasina ragmen nasil olmussa bu filmde rol almistir.
  • 1987 en iyi yabancı film oscar'ına aday olan çekoslovakya filmi.

    doğu bloğu ülkesinin şirin bir köyünün bahar günlerinde yaşanan komik olaylar konu edinir.
    evet köy ve halkı sevimlidir, sovyet etkisindeki ülkenin 80'ler atmosferi güzeldir, prag'da ve okumuş kesimde batı merakı konusu da işlenmektedir lakin withnail and i filmi gibi yerel bir dili vardır. o dönemleri yaşamış insanlara komik gelebilir, ne bileyim pavel nedved'in en sevdiği film olabilir belki ama bugün için bizlere pek hitap etmemektedir. filmin en güzel yanı hep batı gözüyle gördüğümüz 80'leri bu kez doğu gözüyle görmemizdir, doğu bloğunun 80ler atmosferine tanık oluruz.
hesabın var mı? giriş yap