• ankara'da congressium kongre merkezi girişinde bulunan, dekorasyonu harika, yemekleri vasat, servisi ise sinir bozucu derecede amatör olan, bir daha gideceğimizi hiç sanmadığımız mekan.

    sadece dekorasyona yatırım yapılmış, servis konusu üzerinde hiç emek harcanmamış gibi.

    2. ve son gidişimiz oldu. zaten mecburi bir gidiş oldu, dün akşamki pink martini konseri öncesi vakit geçirmek niyetiyle...

    rezervasyonumuz olmadığı için yemek tarafına giremedik, "olsun" dedik, "bistro ya da bara otururuz".

    "bara, bistroya ve bahçeye yemek servisi yapmıyoruz" dediler. eyvallah buna da, işletme prensibi olabilir.

    "tamam yemek yemeyelim ama bistro'ya çerez, peynir gibi aperatif yiyecekler getirebilir misiniz?".

    önce "yok", sonra "siz bir sorun içeri" deyince, içeri gidip gelip "tamam yapabilirmişiz" (!) dediler.

    nihayette 2 kadeh şarap, çerez ve peynir tabağı için siparişimizi aldılar.

    siparişi aldıktan 20-25 dk sonra da siparişimizi yerine getiremeyeceklerini, çünkü mutfağın çok yoğun (!) olduğunu söylediler.

    tabii itiraz ettik. masaya başka bir genç geldi, giyiminden amir olduğu izlenimi veren.

    yapacak bir şeyin olmadığını, mekan kalabalık olduğu için bize servis yapamayacaklarını, zaten farkettiysek (!) kendisinin de sürekli kapıdan müşteri çevirmekle meşgul olduğunu (!) söyledi.

    şikayet için işletme müdürünü çağırmasını istediğimizde "müdür benim, yapabileceğim de hiç bir şey yok" diye cevap verdi.

    "arkadaşım o zaman kusura bakma, ben bu servis faciasını yarın internet üzerinden paylaşacağım" dedim ve "siz bilirsiniz" deyip lafımın sonunu da dinlemeden masadan ayrıldı. sonra da jest olsun diye sembolik bir ikram dahi yapmadan (ki iyi işletmeler müşteri kaybetmemek için bu konuda çok hassastır) şarabın kadehine 28 tl aldı.

    hem ankara'nın en şık restoranı olmakla övüneceksin, gayet pahalı bir menu sunacaksın, hem oraya daha bir saat önce işe alınmış gibi davranan, müşteriye nasıl davranacağını bilmeyen şaşkın ördek kıvamında garsonlar ve sorun çözmekten aciz, amacı müşteriyi başından savmakmış gibi davranan işletme müdürü çalıştıracaksın. sanırım congressium'daki tek alternatif olmalarına güveniyorlar.
  • an itibariyle bir veda yemeği için bu mekandayım. fasıl olayından hiç hoşlanmayan biri olarak o kadar da bunalmadığımı söylemeliyim. mezeler iyi, müzik çok yüksek değil.
  • çukurambarda bulunan mezeleri iyi fakat etli yemekleri vasatın altında olan bir mekan, dekorasyonu çok şık olsada bir süre sonra bayıyor.ödenen parayı da haketmiyor. fiyat performans açısında tavsiye etmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap