• veteriner olarak bilinen kişilere doğru hitap şekli.
  • zorlu egitim konusu dısında konuyu daha iyi kavramak acısından http://www.veterinary.ankara.edu.tr/…=20&menu_id=79 adresine bakmakta yarar vardır.
  • eğitiminin, çok çeşitli canlılarla ilgilenilmesi bakımından tıp fakültelerinden daha zor olduğunu söyleyebileceğimiz bir meslektir. temel bilimler bakımından bir doktorla hemen hemen aynı bilgiye sahiptirler. hatta çok hırs yapmış olanları vardırki tus sınavını verip anatomi, farmokoloji, histoloji gibi temel ve ortak bilimler konusunda uzman olarak tıp öğrencilerine bile hocalık yapmaktadırlar. kafayı kullananlar köşeyi dönebilir. bağdat caddesine açılacak bir klinik yada kedi köpek kuaförü iyi bir yatırım sayılır. ekonomi dersleri alsalar iyi birer zooteknist yada gıda mühendiside sayılabilirlerdi. ayrıcada zooteknistlerle olan alan kavgalarıda bitmek bilmez.
    (bkz: zooteknist)
    (bkz: zooteknist ile veteriner hekim kavgası)
  • hayvanlardan korkan birinin yanlislikla (bkz: türkiye deki eğitim sistemi) kazandiginda ne olacagi merak konusu olabilecek meslek.
  • hayvan hastalıkları , hayvan besleme, hayvan yetiştiriciliği, gıda konuları ve zoonoz hastalıklar konusunda geniş bilgisi olan ve meslek grupları içerisinde en zorlarından olan bir meslektir veteriner hekimlik. yeri geldiğinde cerrahi, iç hastalıkları, patoloji, fizyoloji, parazitoloji, farmakoloji, besin hijyeni, mikrobiyoloji, yetiştiricilik ve benim daha sayamadığım bir çok konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak zorundadırlar. kedi, köpek, kuş, kümes hayvanları, at, sığır, koyun, keçi, eşek, deve, balık, arı ve daha pek çok canlıyı inceleyip dertlerine deva olmak zorundadır veteriner hekim. yani okyanus ötesi bir bilgi ve tecrübe birikimidir veteriner hekimlik.

    ancak günümüzde ülkemizde veteriner hekimliğe ne kadar çok önem veriliyor o da ayrı bir tartışma konusu. hayvanlardan insanlara bulaşan (zoonoz) hastalıklar konusunda geniş bilgi sahibi olmak zorundadır veteriner hekim. çünkü sayın meslektaşlarım bu gibi konularda bir çeşit danışman görevini üstlenmişlerdir.
  • bir sure sonra bu sahsıyet kendı cocugunun eline, koluna on ayakları demeye baslar
  • iyiler güzeller, ama hastasının yanında bir doktora meslektaşım demeseler tam süper olacak.
    hayır hastaya ayıp oluyor. anladın sen onu
  • bir çoğu bakmakta olduğu şeyin bir canlı olduğunu düşünmüyor ne yazık ki. kendisi kadar yaşamaya hakkı olduğunu hiiiç. doğru düzgün bilgi vermek yerine siz durumu detaylı olarak anlatmaya çalıştığınızda ukala muamelesi yapabiliyorlar utanmadan. ulan karşındaki el kadar hayvan anlatamıyor derdini bırak da bari ben anlatayım di mi? yok ama sen siktiriboktan fakülteni bitirdin ya bi bakışta anlıyorsun neyin ne olduğunu. bi karşındakini dinle sana ne anlatıyor, ikincisi tahminen tedavi yapmaya kalkma parasını veriyoruz gerektiği şekilde test yap ona göre tedavi uygula. bence budur la olmaz o iş. o önündeki masada yatan canlı sen ne kadar önemsesen de önemsemesen de en az senin kadar yaşamayı hak ediyor. ayrıca sahibi senin sorumsuzluğundan dolayı o minicik canın canı yanarsa o minicik can hasar görürse senin canını yakar. hırs yapar mesleğinle geleceğinle oynar. elindeki can oyuncak peluş hayvan değil eşekkafalı

    not. açıkça görülmektedir ki üstteki entry mesleğini adam gibi yapmak yerine mecburen yapan hayvanları sevmek yerine onlara yerine getirilmesi mecburi bir zorunluluk gözüyle bakan boktan veterinerlere adanmıştır. ha adam gibi bir veterinerseniz veya o ulvi sahsiyeti tanıyorsanız bana insanlık namına ulaşın yoksa biri hakikaten elimde kalacak tez zamanda.
  • insanlar ile hayvanlar arasındaki bulaşan hastalıklar konusunda insanlarımızın eğitimi şarttır bence, medyanın gündeminde bir numara olan hastalıklar dışında da pek çok hastalık bulunmaktadır. işte görev burada veteriner hekimlere düşüyor. çünkü veteriner hekimlik açısından halk sağlığı çok ciddi ve yoğun önlemler alınması gereken bir konu.
    örneğin,
    echinococcosis
    lesihmaniasis
    brucellosis
    kuduz
    daha ismini saymaya kalksak sabaha kadar sürecek pek çok hastalık var. en azından belli başlı hastalıklar konusunda insanlarımızı bilgilendirmek ve bunlar ile ilgili korunma önlemlerini almak gereklidir.
    örneğin sokaklarda kontrolsüz başıboş gezen köpeklerden insanlara echinococcus, leishmania (parazit) gibi pek çok hastalık bulaşmaktadır. kontrolsüz gıda satan yerlerden denetimsiz süt ve peynir tüketimiyle insanlara brucellosis hastalığı bulaşmaktadır. etrafımızda hastalık etkenleri tabiri caizse cirit atmaktadır.
    hastalıklar ile planlı programlı bir mücadele ve halkı bilgilendirmek esastır. televizyon kanalllarında insanlara bilgi birikimi sağlamayan yarışma ve magazin programları yerine bu tür hastalıklar ile ilgili programlara yer verilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
    işte burada görev biz veteriner hekimlere düşüyor. tabi bu sadece yapmamız gerekenlerden biri. görev kapsamımız çok geniş ancak hep beraber çalışıp görevimizi tam anlamıyla yapmalıyız. o zaman toplumda hak ettiğimiz saygıyı görürüz.
  • bir çoğu işini gerçek anlamda özene bezene yapıyor. yani canlıları incitmemek gerektiğini hepimizden çok iyi biliyorlar. askerde kesilen kolumu bir veterinerin dikmesi sanırım kendilerine karşı sempati beslememe yeter. veya gerçekten tuğçe'nin dediği gibi tam bir hayvanım.
hesabın var mı? giriş yap