• romanın en işlek alışveriş caddesi.bir nevi romanın istiklal caddesi denebilir ama çok daha uzundur.bir ucunda piazza venezia diğer ucunda piazza del popolo bulunur.ara sokaklardan önemli mekanlara **** rahatlıkla gidilebilir.
  • sehrin bir nevi kalbidir. en bakimli italyan kadinlarini, butun isveleriyle bu caddede alisveris ederken gormek mumkundur. ozellikle ayakkabi magazalari gormeye degerdir.
  • çokça motorsiklet-yaya-araba kaza üçlüsüne de sahne olabilen, kalabalık, renkli, euro'ya geçildiğinden beri de bir hayli pahalı cadde.
  • belirli bir saate kadar yoğun bir araç trafiğinin olduğu, ancak insanların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için akşama doğru araçlara kapatılan işlek cadde. akşamları o kadar kalabalıklaşır ki sağa sola bakınırken arkadaş grubunuzu kaybetmeniz olasıdır.
  • romayı gezmeye başlamak için en ideal rotadır. ilk olarak piazza venezia ardından bu cadde üzerinden pek çok önemli yere ulaşabilmenin yanı sıra tüm ihtiyaçlarınızı da yol boyunca karşılayabilirsiniz. yol sonunda popolo meydanına ulaşır, oradan da yukarı çıkarak tüm kenti yukarıdan serin serin izleyebilirsiniz.
  • uzunluğu 1.5 kilometre olan cadde.
  • roma'nın en işlek alışveriş caddesi. kız arkadaş ya da eşle gitmek bütçenize ciddi zarar verebilir, genel olarak fiyatların da pek makul olduğunu söyleyemeyeceğim. ancak gerek gezilip görülmesi gereken ana mekanlara çok yakın olması nedeniyle gerekse wind ve tim bayisi bulup yerel bir cep telefonu hattı alma ihtiyacınızı giderebileceğiniz için roma'ya ilk inildiğinde mutlaka baştan sona yürünmesi gereken cadde. aynı isimde bir cadde floransa'da da var ve konsept benzer yine mağazalar mağazalar..
  • stresli bir iş gününde iki dakika için sözlüge girdiginizde karsınıza cıktıgında sizi anılarla baş başa bırakıp, orda olmak varken ben ne yapiyorum şuan dedirterek hayatı sorgulatan roma'nın güzeller güzeli caddesi, hatta kalbidir.

    bu da geldi aklıma,
    (bkz: roman holiday)
  • lüks mağazalarıyla ünlü roma'nın en işlek caddelerinden birisi bir kaç yıl önce bu caddeki bir mağazanın vitrinindeki bayan çantasının üzerindeki etikette yazan 22.000 euro yazıyla ( yirmi iki bin avro) beni şok etmişti.
  • cadılar bayramında gidildiğinde zombie kılıklı tiplerin, yalancı kan kusan veletlerin size eşek şakaları yapacağı sokak. merkezi konumu ile romada görülecek bir çok mekana giden sokaklarla birleşir. türkiye'de 1 lira olan ürüne burada 1 euro ödersiniz. ayrıca bünyesinde bir adet disney shop barındırır.
hesabın var mı? giriş yap