• cromwell road, south kensington ya da http://www.vam.ac.uk/ adreslerinden herhangi birinde bulunan ingilterenin en ünlü textil ürünleri, zenaat eserleri, el sanatları ve endüstriyel ürünler müzesi. zaten kurulus amaci da "great exhibition"in basarisindan sonra tasarımcılar ve ureticilerin ilham bulacagi, ogrenciler ve akademiyenlerin faydalanacagi ve dunyanin cesitli yerlerinde uretilmis tekstil, porselen, vs urunlerini herkeslere sergileyecekleri bir yer acmakmış. eski adi da south kensington museum.
    her sene display'deki nesneleri degistirmesi harika bir sey olsa da her sene gidip goremedigimizden pek faydasini gormeyiz.
    moda tarihi, gündelik yasam tarihi ve hatta iktisat tarihiyle bile ilgileniyorsunuz gidilmesi elzem bir yerdir. kendi deyimleriyle "where can you find calligraphy and graffiti, medici and gucci, stained glass and fibre glass?" 150 yıldan uzun bir suredir oldugu yerde duran muzeye giris ucretsizdir, arkeoloji muzemizden biraz daha yaslidir yalnizca.
    butun bunlari yazmamizin sebebş su an iki yeni kurator lauren parker ve jonny dawe "shhh..." adında bir ses enstalasyonu projesi koymus olmasi. cesitli mekanlara on kadar gunmuz sanatcisi tarafindan uretilmis "sound"lar yerleştirilmiş. 18 temmuza kadar bir vivienne westwoodsergisi de varmış hatta.
  • bunyesindeki seramik eserlerinin bir bolumu bu gunlerde istanbul'daki pera muzesi'nde sergilenmektedir. (bkz: pera muzesi/@vasishta)
  • ucretsiz cizim derslerinin de verildigi bir muzedir kendisi. on bes dakikalik mesafe uzaginda calisip british museum a ayak basmamis beni mudavimi yapmistir.
  • turk ıslam el sanatlarinin nadide eserleri bulunur.
  • bugunlere yolu du$ecekleri, nadide bir osmanli ye$im maşrapa ile kar$iliyor.
    http://www.guardian.co.uk/…t-museum-ottoman-tankard
  • londrada yer alan ücretsiz gezebileceğiniz, herdönemden ve türden eseri görebileceğiniz, gez gez bitmeyen müze. türk-islam tarihinden eserleri burda görünce "bunun ne işi var lan burda" dedirtir. hatta yıllardır tarih kitaplarında gördüğümüz, topkapı müzesinde çakması sergilenen ünlü bellini'nin fatih sultan mehmet portresi'nin orjinalini burda görünce içiniz bi cız eder. bu müzenin bir diğer özelliği de özellikle giriş katında yeralan heykel ve alçıdan eserlerin genelde imitasyon olmasıdır. daha önce floransada gördüğüm davud heykelinin ve roma forumdaki kolonların kopyalarını burda görünce hem müze gözümden düşmüş hem de o andan sonra gördüğüm tüm objelere şüpheyle yaklaşmamı sağlayıp beni paranoyağa bağlamıştır. zaten fatihin portresinin altında orjınal yazmasına rağmen bir takım dedikodulara göre o da imitasyondur ama orjınali kayıp olduğundan uyanık ingilizler bunu bize orjınal diye yutturmaktadır.
    müzenin özellikte en üst katındaki yakın tarihe ait objeler (ilk walkman, ilk aple ürünler, john lennon,queen imzalı plak, foto konser afişleri vb.) dikkat çekicidir. londraya gidildiğinde outdoor gezmeler bittiyse british museum'dan sonra gidilmesi gereken yerdir kanımca.
  • (bkz: #28044444)
  • burhan doğançay'a ait iki eserin de ( "fısıldayan duvar 3’’ , “rüyalar köprüsü” ) sergilendiği müze.
  • güzelce bi ingiliz abimiz tarafından "the attic of the united kingdom, anything that's not useful anymore but can't be thrown away is in there" olarak tanımlanmış devasa müze.
  • senden güzel müze gördüm diyen yalan konuşur v&a diye türkü çığırdığım, her seferinde tekrar aşık olduğum müze. sırf cafesinde oturup tavanını izlesem mutlu olurum ama 6. kat ve 1. kattaki 16-17. yüzyıl evropasını da bir gezin, yorulunca avluda oturup çimlerde ayagınızı uzatın da derim. canımsın viktorya canımsın albırt.
hesabın var mı? giriş yap