• sadece ofsaytlar için bile uygulansa birçok maçın, takımın ve hakemin hayatını kurtaracak uygulamadır.

    kesinlikle olmalıdır.
  • (bkz: hawkeye)
  • monitörün başındakiler de faal hakemler gibi atanacağı için daha büyük kaostan başka bir şey getirmeyeceğini düşündüğüm uygulamadır.
    spor programlarında sekiz ayrı kişinin aynı videoyu izlediğini ve dokuz farklı yorum ortaya çıktığını göz önünde bulundurursak; minareyi çalan kılıfını hazırlar.
  • ofsayt, taç, korner, out, faulün yapıldığı noktanın tam tespiti gibi mesafe ölçümüne bağlı kararlarda kesinlikle kullanılması gereken uygulamadır.

    oyunun durmasına gerek yoktur. mesela ofsayt kokan pozisyonu orta hakem devam ettirir, 5 saniye içinde video masasından ofsayt kararı çıkarsa oyun durur. orta hakemin kesinlikle video ekranını görmek için saha dışına çıkmaması lazım, yoksa oyun dur-kalklı istanbul trafiğine döner. orta hakem yerine video kararlarını verecek bir video hakemi muhakkak gerekli.

    faul kararları kesinlikle video uygulamasına sokulmamalı. belki centilmenlik dışı fauller olabilir. orta hakemin görmediği bir noktada pepe'nin attığı dirseğin video ile tespit edilmesi örnek olarak verilebilir.
  • gelirse bizim lig epey bir karışır kırmızı kartlar havada uçuşur. adaletli olur. biz ekran başında izlerken pozisyon tekrarlarında birebir görüyoruz olanı saç yoluyoruz. hakem de görse hata oranı yarı yarıya düşer gelsin derim
  • kesinlikle kullanılması gereken teknoloji günümüzde hakemlerin hatalarıyla maçın tüm seyrini değiştirdiklerine şahit oluyoruz. bu teknoloji sayesinde haksızlığın önüne gecilmekle beraber salak salak konuşan futbol yorumcuları zamanla özelliklerini yitirecekler.
  • eğer bu kural gerçekleşseydi bursaspor pazartesi günkü maçı 6 kişi kalarak hükmen kaybederdi.
  • video hakem uygulamasını çok yanlış algılayan arkadaşlar var galiba
    video hakem uygulaması offside kuralında uygulanır
    top kale çizgisini geçti mi geçmedi mi tartışmasında uygulanır
    mesela en son mehmet topal ın elle attığı gol de uygulanır

    ama quaresmanın bursa maçında rakibin bileğine basmasında uygulanmaz çünkü hakemin yorumu orada göz önüne alınır kimse ona sen niye buna kırmızı vermiyorsun biz oynattık ekrandan gördük pozisyonu kırmızı diyemez

    aslında zor ve hakemin göremediği ve ya insan gözünün görmesinin zor olacağı pozisyonlar için geçerli olmalıdır

    video hakem gelmelimidir bence de kesinlikle gelmeli
  • o degil de, hakemin verdigi karar dogru, futbolcular itiraz edip, video hakem aksi yönde karar verirse, yani hakem hakli, video hakem haksizsa ne bok yiyecegiz?
  • kesinlikle olması gereken uygulama.

    "... ama futbolun ruhu ..." diye zırlamaya hiç gerek yok. futbol da diğer sektörler gibi endüstriyel hale geldi artık. günümüz dünyasında devasa paraların döndüğü futbol endüstrisinde en ufak hata bile milyonlar kaybettirebiliyor. yapılan yatırımlar, çalışmalar boşa gidiyor. bunun önüne geçmek lazım. iyi oynayan, emek veren kazansın.

    ayrıca, futbol artık şov dünyası haline geldi. sahadakiler ve yöneticiler milyonlar kazanırken, tuttuğu takım uğruna kendini heba edenler de bir an önce bu yoldan dönsünler. tuttuğu takıma küfür edilince delirenler, maddi durumu kötüyken, "haydi arkadaşlar, kulübe destek oluyoruz" kafasında olan insanlar var yahu. acınası.
hesabın var mı? giriş yap